NAJNOVIJE
Novinari u prioritetnim skupinama za cijepljenje protiv Covida-19

Ministarstvo kulture i medija predložilo je da se u prioritetne skupine za cijepljenje protiv Covida-19 uvrste novinari i novinarke te medijski radnici i radnice koji su pri obavljanju posla u povećanom riziku od zaraze, izvijestili su iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

(Utorak, 13 Travanj 2021 13:37)
Predavanje o politikama odmazde nakon II svjetskog rata

U prostorijama Ogranka Matice hrvatske Vukovar predavanje na temu „Smrt fašizmu - odmazda narodu! Jugoslavenska politika odmazde nakon Drugoga svjetskog rata" održao je  prof. dr. sc. Domagoj Tomas. Događaj je organiziran u okviru Spomen-dana žrtvama komunističkog terora u Vukovaru koje su ubijene nakon što su 12.travnja 1945.godine u Vukovar ušle partizanske postrojbe.

(Utorak, 13 Travanj 2021 12:40)
Tijekom Noći knjige besplatno članstvo i povrat knjiga bez naplate zakasnine

U okviru manifestacije Noć knjige u petak, 23. travnja, Gradska knjižnica Vukovar pripremila je akciju besplatnog učlanjenja te povrat knjiga bez naplate zakasnine.

(Utorak, 13 Travanj 2021 12:13)
Tea Njegovec nastupila na prvenstvu Hrvatske u streljaštvu

U Dubrovniku je 10. i 11. travnja 2021. održano prvenstvo RH za seniore i seniorke u disciplini zračka puška i zračni pištolj 10 metara po ISSF programu. Normu za pravo nastupa ostvarile su dvije članice Streljačkog kluba „Grič 7“, na pušci Tea Njegovec i na pištolju Kiara Lemac, međutim zbog zdravstvenih razloga Kiara nije mogla nastupiti. Na natjecanju je Tea popravila svoj najbolji službeni rezultat te se plasirala na 27. mjesto. Natjecanju je pristupilo 39 djevojaka iz cijele Hrvatske, treba uzeti u obzir da su u istoj kategoriji nastupila i velika imena iz svijeta streljaštva te je konkurencija bila izuzetno jaka.

(Utorak, 13 Travanj 2021 11:56)
Stožer: 1936 novooboljelih od koronavirusa, 25 umrlih

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1936 novih slučajeva zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12.096. Među njima je 1948 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 192 pacijenta. Preminulo je 25 osoba, prioćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Utorak, 13 Travanj 2021 11:08)
U OBŽ jedna osoba preminula, a novopozitivne su 53 osobe

Od 363 obrađena uzorka, u protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije, 53 je bilo pozitivno na koronavirus, a jedna je osoba preminula, priopćio je tamošnji Stožer civilne zaštite.

(Utorak, 13 Travanj 2021 09:43)
U VSŽ jedna preminula i 64 novopozitivne osobe na Covid-19

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podatcima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 64 su nove pozitivne osobe na Covid-19, od kojih su 54 pozitivne na PCR testiranju, a 10 na brzom antigenom testu (17 osoba iz Vinkovaca, 11 iz Županje, 9 iz Vukovara, 6 iz Slakovaca, 5 iz Vođinaca, 3 iz Nuštra, po 2 osobe iz Bošnjaka i Iloka te po 1 iz Cerne, Ivankova, Jarmine, Komletinaca, Novih Jankovaca, Otoka, Prkovaca, Retkovaca i Šiškovaca). Preminula je jedna osoba.

(Utorak, 13 Travanj 2021 09:14)

Udruga Vukovarski leptirići održala Malu Olimpijadu

Kreativna radionica o zdravoj prehrani Kreativna radionica o zdravoj prehrani Foto: Vanessa Kupina

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, povodom obilježavanja Međunarodnog dana zdravlja, organizirala je sportsko druženje i kreativne radionice o zdravlju pod nazivom Mala Olimpijada 2021. za djecu i roditelje.

Dio je to projekta Što sve sportom mogu ja!, a kojom je u planu bilo okupiti 150 djece no zbog pandemije koronavirusa obilježavanje je Međunarodnoga dana zdravlja ove godine manjega opsega.

- Mala Olimpijada u planu je imala okupiti 150 sudionika uključujući djecu predškolske i školske dobi, odnosno sve škole s područja grada Vukovara. Međutim, početkom školske godine na snagu su stupile nove epidemiološke mjere čime smo morali smanjiti broj sudionika u ovogodišnjem projektu - rekla je Slađana Trbulin, voditeljica projekta Što sve sportom mogu ja!

Poštujući sve epidemiološke mjere ove se godine mala olimpijada održala u dvije grupe.
- U prvoj grupi, od 9 do 11:30 u igraonici imamo djecu od 3 do 7 godina te od 12:30 do 15 sati djecu školske dobi koja će se natjecati u raznim sportovima kao što su nogomet, košarka, graničar, a imamo i različite štafete i poligone. Osim toga za djecu imamo i kreativne radionice o zdravlju i zdravoj prehrani  - rekao je Ivan Filić, kineziolog udruge Vukovarski leptirići.

Cilj je radionica osigurati da se što više djece s poteškoćama u razvoju uključi u sport, trenutno je u projekt uključeno 90 djece, a cilj je do početka 2022. godine imati 200 korisnika.

U okviru projekta udruga svakodnevno provodi sportske aktivnosti, a u svibnju planiraju obilježiti i Međunarodni dan sporta. Vrijednost  je projekta gotovo milijun i 500 tisuća kuna, sufinanciran je sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda, a traje tri godine. Partneri su u projektu Vukovarsko-srijemska županija, Sportski objekti Vukovar i Društvo naša djeca Vukovar.

Pročitano 88 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija