Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Predsjednik RH Zoran Milanović boravio u Vukovaru

Predsjednik RH Zoran Milanović boravio u Vukovaru Foto: J. Vrdoljak

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na 5. sjednici Vijeća predsjednika Republike za energetsku tranziciju koja je održana u dvorcu Eltz u Vukovaru. Milanović se na početku osvrnuo na smjernice za poticanje modernizacije centraliziranih sustava grijanja i hlađenja.

- Samo malo pojašnjenje. Toplinarstvo, to je ono kad se griješ na toplanu. Neki koji su živjeli u gradovima u tim uvjetima, nekad su se tako jedino grijali - rekao je Milanović.

- Polako napuštamo te plinske bojlere. Kako doći do novog vrlog svijeta. Komplicirano je i skupo, ali rješenje su Europski fondovi. Ovo je područje koje će zahtijevati agresivnu i kvalitetnu prijavu da bi se počeli grijati i hladiti na način, ne možda kao Kopenhagen, ali kao recimo Beč i Bratislava, koja nas je prešišala u tome. Važne su teme i ogroman je novac u Europskoj uniji. Dobili smo milijarde eura jer smo među najmanje razvijenima. Dobiti i iskoristiti nije isto. Razlika između uspjeha i neuspjeha se mjeri u milijardama. One mogu biti neiskorištene. Ovakvi energetski projekt čine tu razliku - rekao je Milanović.

Prije početka sjednice Predsjednik je obišao solarno terminalno polje i kotlovnicu u Borovu naselju gdje mu je domaćin bio direktor Tehnostana Kristijan Lovreščak. Milanović se susreo i s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom i njegovim zamjenikom Filipom Sušcem.

 

Pročitano 656 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI