Ispiši ovu stranicu

60 godina OŠ Dragutina Tadijanovića

60 godina OŠ Dragutina Tadijanovića Foto: Valerija Lozančić

U srijedu 17. lipnja u školskom dvorištu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, održana je svečana priredba povodom obilježavanja 60 godina rada škole. Šezdesetu godinu rada škole učenici i zaposlenici obilježili su svečanom priredbom na kojoj su učenici pokazali ne samo svoj talent, već i ljubav prema školi, svom drugom domu. Na svečanoj priredbi nastupili su učenici od drugog do osmoga razreda koji su recitirali, pjevali i svirali razne instrumente.

- Jako sam ponosna na ovaj program koji smo upriličili u prigodi 60-og rođendana naše škole. Dugo smo čekali, vrijedno smo radili da prođe ovo vrijeme korone i da se možemo skupiti zajedno sa svojim roditeljima, učiteljima, našim prijateljima ovdje ispred naše škole i pokazati sve ono na čemu smo radili. Danas su nastupili samo državni prvaci, druge i treće nagrade na državnim natjecanjima, prvaci na regionalnim natjecanjima i na raznim međunarodnim natjecanjima, s područja lijepog govorenja, dakle Lidrana, pisanih radova, područja likovne kulture, iz područja glazbe i plesa, dakle svega onoga što škola ima i na to sam jako ponosna. Ponosna sam na naše učitelje koji vrijedno rade. Škola i ravnatelj su dobri onoliko koliko su dobri učitelji, a naši su učitelji stvarno izvrsni. I naši roditelji su dobri, oni nas hvale, daju potporu, a povremeno nas kritiziraju i tjeraju da budemo još bolji - rekla je ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić. Oš Dragutina Tadijanovića i ove je godine nagradila najbolje učenike iz svih razreda.

- Svake godine dodjeljujemo diplomu koju smo nazvali Srce škole. Tom diplomom želimo nagraditi one učenike koji su bili najbolji prijatelji, koji su se istaknuli svojim humanitarnim djelovanjem, koji poštuju starije, svoje prijatelje, uskaču im u pomoć kada su bolesni, šalju im zadaću, pomažu im pri učenju. Želimo poslati poruku da ova škola cijeni humanost, izvrsnost, da je odgoj djece naš zajednički zadatak na kojem ćemo uvijek ustrajati. Svakom od ovih učenika poklonili smo slikovnicu o gradu Petrinji, a škola je u ime svakog od njih darivala još 50 kuna za porušene škole u Sisku i Petrinji – zaključila je Miletić

Josip Paloš voditelj odsjeka za predškolski odgoj, školstvo, visoko školstvo i sport Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Vukovara rekao je kako OŠ Dragutina Tadijanovića čini grad Vukovar ponosnim.

- Ovom prigodom želim čestitati svim učenicima, zaposlenicima škole na ovom velikom danu i 60-oj obljetnici. Ova škola čini ovaj grad ponosnim, škola je to koja ima glazbeni i plesni odjel, koja će uskoro imati regionalni obrazovni centar i to je škola za koju se ne čuje samo u ovoj županiji nego i u cijeloj Hrvatskoj. Ja se nadam da je ravnateljica zadovoljna s onime što Grad čini za ovu školu i za sve druge škole. Ja joj iskreno zahvaljujem na njezinom mukotrpnom radu jer znam koliko daje za ovu školu, ali i za čitav društveni život grada – rekao je Paloš.

Potporu ovoj školi daje i Vukovarsko-srijemska županija rekao je zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković. Ime Dragutina Tadijanovića škola nosi od 2005. godine kada je književnik prihvatio prijedlog škole i dao svoju suglasnost za preimenovanjem. Uz matičnu školu u ulici 204. Vukovarske brigade u Vukovaru škola ima i dvije područne škole i to u Bogdanovcima i prigradskom naselju Lužac. Nastava se odvija u dvije smjene, za učenike na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu te učenike koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i čirilićnom pismu. Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, obuhvaća upisano područje: Vukovar Novi, Lužac i Bogdanovce.

Pročitano 701 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI