NAJNOVIJE
Poludnevni boravak za djecu u Brezi Vukovar

Podružnica Breza Vukovar osnovana je u studenom 2018. godine i provodi uslugu poludnevnog boravka za djecu u dobi od 7 do 14 godina za koju stručne službe procjenjuju da su djeca u riziku. S početkom nove školske godin, s grupom mališana nazvanim Vukovarski malci  započela je i nova godina provedbe poludnevnog boravka. 

(Petak, 24 Rujan 2021 18:18)
Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji!

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi i članice vukovarsko-srijemskog Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održali su u Vukovaru sastanak te ukazali da je obilježavanje toga dana senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

(Petak, 24 Rujan 2021 18:11)
Nizak vodostaj Drave kod Osijeka, obustavljena plovidba

Vodostaj Drave kod Osijeka već danima je toliko nizak da se može hodati po koritu rijeke. S tim u vezi je posljedično i zabrana plovidbe. Posljednji je put tako nizak vodostaj zabilježen 2003 godine, a zbog čega je tomu tako, pojasnio je Ivica Nađ, voditelj Centra obrane od poplave sektora B pri Hrvatskim vodama u Osijeku – Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu.

(Petak, 24 Rujan 2021 17:58)
U pripremi je novi korona protokol za škole

Četvrti val koronavirusa u našoj zemlji uzima maha, a koronabrojke su i dalje četeroznamenkaste, prenosi Media servis. Preminulo je 12 osoba. Među novozaraženima dominiraju djeca i mladi, na današnjeg 1291 novozaraženog, 260 ih je školske dobi. Upravo zato najavljen je novi koronaprotokol za škole. A za sedam dana bez Covid potvrda zdravstveni i socijalni radnici neće moći na svoje radno mjesto.

(Petak, 24 Rujan 2021 16:50)
Novi krug javnog cijepljenja 29.rujna u Vinkovcima

Iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Doma zdravlja Vinkovci pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije, a koje se do sada nisu cijepile protiv COVID-19,  da se odazovu na cijepljenje. 

(Petak, 24 Rujan 2021 16:25)
Aladrović umirovljenicima najavio mogućnost trećeg roka za isplatu covid dodatka

Nakon svečane sjednice Skupštine Matice umirovljenika Hrvatske, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović potvrdio je da postoji mogućnost otvaranja trećeg poziva za isplatu covid dodatka onim umirovljenicima koji ispunjavaju uvjete, a do sada taj dodatak nisu dobili. 

(Petak, 24 Rujan 2021 16:20)
Počelo obilježavanje Dana Općine Lovas

Obilježavanje Dana Općine Lovas, koji je 29. rujna, počelo je danas polaganjem vijenaca i molitvom kod spomen obilježja masovne grobnice žrtava iz Domovinskoga rata i spomen križa u središtu Lovasa.

(Petak, 24 Rujan 2021 12:45)

U Kninu najavljen program obilježavanja 26. obljetnice VRO Oluja

Državni tajnik MORH-a, Zdravko Jakob Državni tajnik MORH-a, Zdravko Jakob Foto: MORH

U povodu svečanog obilježavanja Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu je održana konferencija za novinare na kojoj su članovi Organizacijskog odbora prezentirali tijek priprema i program središnje svečanosti u Kninu 5. kolovoza.

Državni tajnik Ministarstva obrane, Zdravko Jakob je rekao kako su pripreme pri kraju. Na terenu su predstavnici triju ministarstava, predsjednika RH, Sabora i Vlade te Grada Knina i HZJZ-a. Također je rekao da će program upotpuniti i zrakoplovne snage, a naglasio je i da će se sve održati u skladu s epidemiološkim mjerama.

Središnji program održat će se 5. kolovoza na stadionu NK Dinara u Kninu, što će omogućiti prisustvo većeg broja sudionika, u skladu s mjerama stožera. Prijedlog programa usuglašen je i s predstavnicima udruga domovinskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata.

Svečanost započinje budnicom u 6:30 ulicama Knina. Polaganje vijenaca i cvijeća ispred spomenika hrvatske pobjede u Oluji održat će se u 8:45, nakon čega će se u 9:40 na stadionu NK Dinara održati središnja svečanost. Svečano podizanje državne zastave na Kninskoj tvrđavi moći će se pratiti na videozidu koji će biti postavljen na NK Dinara. Uz obraćanje državnog vrha, predviđeno je i prigodno obraćanje hrvatskog branitelja i zatočenika srpskog logora Danijela Rehaka. Središnji program završava nastupom akrobatske grupe Krila Oluje, nakon čega će se u 11:45 u crkvi Sv. Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta održati sveta misa za domovinu.

U večernjim satima, u 20:05, održat će se koncert orkestra Oružanih snaga na Kninskoj tvrđavi, bez publike, koji će se izravno prenositi.

 

 

Pročitano 110 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija