NAJNOVIJE
Vijenac i svijeće položili članovi HDZ-a

Povodom obilježavanja 24. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana članovi Gradskoga odbora HDZ-a Vukovar položili su vijenac i zapaliti svijeće podno Tuđmanove biste u središtu Vukovara.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:27)
Članovi Domovinskoga pokreta upalili svijeće

Članovi Gradskoga ogranka Domovinskoga pokreta Vukovar upalili su svijeće podno biste prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana na glavnom gradskom trgu u Vukovaru.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:26)
Obilježena 24. godišnjica smrti prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana

Povodom 24. godišnjice smrti prvoga hrvatskoga predsjednika podno biste dr. Franje Tuđmana na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru svijeću je u ime Grada Vukovara upalio gradski pročelnik za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:20)
U Vukovar došli najbolji studenti sportaši u vodenim sportovima

Na plivalištu u Vukovaru održava se dvodnevno državno prvenstvo UniSport H2O za studente i studentice u plivanju i vaterpolu.

(Subota, 09 Prosinac 2023 18:14)
Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći

U 19.41 sati zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na županijskoj cesti 4224, između Komletinaca i Nijemaca, u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Navodno je riječ o dvojici mladića.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, hitna medicinska pomoć i vatrogasci. 
(Subota, 09 Prosinac 2023 08:47)
Mijenja se Zakon o doplatku za djecu

Vlada RH uputila je u Sabor konačni prijedlog izmjena Zakona o doplatku za djecu, a koje bi na snagu trebale stupiti 1. ožujka 2024.. Mijenjaju se dohodovni cenzusi kao uvjeti za ostvarivanje prava na doplatak sa sadašnjih 70 posto proračunske osnovice na 140.

(Petak, 08 Prosinac 2023 14:54)
Obilježena godišnjica rođenja skladatelja hrvatske himne Josipa Runjanina

 U Vinkovcima je svečano obilježena 202.obljetnica rođenja Josipa Runjanina, skladatelja himne Lijepa naša. Podno njegove biste na trgu Josipa Runjanina vijence je položila Garda Hrvatskoga sokola, a predstavnice braniteljskih udruga s vinkovačkoga područja zapalile su svijeće za one koji su dali život za domovinu. Rođen 8.prosinca 1821.godine u Vinkovcima, ovaj je časnik u austrougarskoj vojsci uglazbio pjesmu Antuna Mihanovića Horvatska domovina, a koja je 1891.godine proglašena hrvatskom himnom pod nazivom Lijepa naša domovino.

(Petak, 08 Prosinac 2023 14:53)

Vijenac i svijeće Siniši Glavaševiću

Polaganje vijenca Polaganje vijenca Milan Paun

Podno biste Siniše Glavaševića na Hrvatskome radiju Vukovar vijenac su položili i svijeće upalili predstavnici Hrvatskoga radija Vukovar i Gradske knjižnice Vukovar, direktor Robert Rac i ravnateljica Jelena Miškić. Rac je rekao da su na taj način izrazili počast i dužno poštovanje prema kolegi novinaru za sve što je radio 1991. godine.

Rac je podsjetio da je u ratu ubijeno nekoliko zaposlenika Hrvatskoga radija Vukovara: Siniša Galavašević, Branko Polovina, Zdenko Purgar, Vladimir Levar i Stjepan Penić.

Siniša Glavašević, novinar i ratni izvjestitelj Hrvatskoga radija Vukovar, književnik i knjižničar ubijen je na Ovčari 20. studenoga 1991. godine, a njegovi su posmrtni ostatci pronađeni u masovnoj grobnici 1997. godine.

U hrvatskoj je javnosti ostao poznat po ratnim izvješćima u kojima je govorio o dramatičnoj situaciji u opkoljenom Vukovaru. Posthumno mu je objavljena zbirka pripovjedaka Priče iz Vukovara.

Jelena Miškić najavila je održavanje novinarsko-književničkoga susreta Grad – to ste vi u okviru koga se održava tematski razgovor Priče iz Vukovara – riječi nade na papiru. Počinje u 18 sati u Gradskoj knjižnici Vukovar.

Osim knjižnice i radija suorganizatori su obilježavanja Društvo hrvatskih književnika i Društvo hrvatskih novinara.

Pročitano 403 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija