NAJNOVIJE
Kad sam ja bio đeca

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljana je knjiga Vinka Juzbašića Kad sam ja bio đeca – autobiografija i biobliografija.

(Petak, 21 Siječanj 2022 19:26)
Objavljen županijski poziv za prijavu programa u kulturi i tehničkoj kulturi

Prije nekoliko dana objavljen je poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za 2022.godinu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, vrijedan 880 tisuća kuna.

(Petak, 21 Siječanj 2022 18:42)
Župan Dekanić primio konzula Nakića

U palači Srijem u Vukovaru župan Damir Dekanić sa svojim zamjenicima Franjom Oreškovićem i Srđanom Jeremićem primio je u nastupni posjet novog generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Aleksandra Nakića.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:51)
Osječke orgulje ponovno u punom sjaju

Nakon više od četiri godine od kako su bile poslane na rekonstrukciju i restauraciju osječke orgulje ponovno u svom punom sjaju.

Đakovačko-osječka nadbiskupija, Župa sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske upriličili su blagoslov i svečani koncert u povodu kolaudacije obnovljenih orgulja u konkatedrali Sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku.

- Velika je čast i zadovoljstvo što sam mogao prisustvovati ovoj svečanosti kolaudacije orgulja u našoj konkatedrali. Veseli me da ćemo nakon toliko godina moči užuvati u zvuku naših orgulja. Čestitam svim sudionicima na sudjelovanju i donacijama. Orgulje su kulturna baština svih Osječana i siguran sam da če na njima svirati najbolji orguljaši – rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Ministarstvo kulture i medija uložilo je nešto više od 2,5 milijuna kuna u obnovu ovog instrumenta rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te dodala

- Ovo je zaista velebni instrument, restauracija je bila zahtjevna. Katedrala bez obnovljenih orgulja nije cjelovita – rekla je Koržinek.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:39)
NK Osijek donirao KBC-u Osijek noćne ormariće

Nogometni klub Osijek donirao je Odjelu patologije trudnoće pri Zavodu za fetalnu medicinu Klinike za ginekologiju i opstetriciju 20 noćnih ormarića u vrijednosti 55 tisuća kuna. Na taj način osiguran je ugodniji i kvalitetniji boravak svih pacijenata na tom odjelu.

Ispred Nogometnog kluba Osijek donaciju ormarića brendiranih klupskim bojama i grbom uručili su članovi Uprave Valentina Koprivnjak i Vladimir Čohar, predsjednik Nadzornog odbora Janoš Andoči te Ana Macan, voditeljica ureda Uprave.

Vladimir Čohar u ime NK Osijek kazao je
- Mogu reći da smo sretni i ponosni što smo u ovim vremenima mogli pomoći KBC-u donacijom koja im je bila potrebna, mislim da je to i naša uloga u zajednici. Ovo je samo početak jer se svakako nadamo da će u budućnosti ovakvih prilika biti još i više - kazao je Čohar u ime NK Osijek.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:11)
Informativna radionica za predstavnike udruga

Vinkovačka gradska uprava uputila je poziv udruga, pravnim i fizičkim osobama s različitim programima iz područja kulture i tehničke kulture s područja Vinkovaca, na informativnu radionicu koja će biti održana u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u utorak, 25. siječnja, s početkom u 18 sati. 

(Petak, 21 Siječanj 2022 16:35)
Umirovljenici će mjesečnu autobusnu kartu u Vukovaru plaćati 10 kuna

Grad Vukovar i ove godine nastavlja s financiranjem gradskog prijevoza osobama starijima od 65 godina koje imaju prebivalište na području Grada Vukovara.

(Petak, 21 Siječanj 2022 16:19)

Opatijski kukali okupali se u Dunavu pri temperaturi vode od 6 Celzija

Opatijski kukali okupali se u Dunavu pri temperaturi vode od 6 Celzija Marija Molnar

Točno u podne ove subote, članovi udruge Opatijski kukali, na šetnici kod sidra u Vukovaru, okupali su se u Dunavu pri temperaturi vode od 6 Celzija. Unazad 18 godina upražnjavaju zimsko kupanje u moru, okušali su se prošle godine i na zagrebačkom Jarunu, a ovo je prvi put da su u zimskim uvjetima zaplivali i u rijeci.

Događaj je organiziran u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Opatija, Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovar, Moto nautičkim klubom sv. Bono Vukovar, Gradom Vukovarom i Turističkom zajednicom grada Vukovara, a u znak sjećanja na 30.godišnjicu stradanja Vukovara, hrabri su kupači odali počast žrtvama puštanjem vijenca niz rijeku.

 

Kukali

- Jako smo ponosni, Dunav je naša najveća rijeka i velika nam je čast da s hrvatskim braniteljima možemo na svoj poseban i osebujan način obilježiti ovu veliku obljetnicu - istaknuo je Mario Sušanj iz udruge Opatijski kukali. Pojasnio je i da se za ovakva zimska kupanja pripremaju trenirajući tijekom zime svake nedjelje na kupalištu Slatina u Opatiji.

Vijenac pušten niz Dunav za ovu priliku, poklon je Grada Opatije i udruge u znak poštovanja vukovarske tragedije, ali i kao znak povezanosti Vukovaraca s Opatijom u kojoj su mnogi od njih proveli svoje prognaničke dane.

 

Kukali vijenac

Inače izraz kukali na čakavskom narječju opatijskoga kraja znači galebovi.

U ime Grada Vukovara, ovaj je nesvakidašnji događaj u našem gradu, zajedno s brojnim Vukovarcima koji su bodrili kupače, pratio i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

- Zahvaljujem im što su došli okupati se i na taj način službeno zatvoriti sezonu kupanja u našem Dunavu. Divim se njihovom činu jer ovaj način kupanja promovira zdrav način života . Brojne su studije pokazale dobrobiti kupanja u hladnoj vodi, osobno sam i sam o tome razmišljao, međutim morao bih se još fizički i psihički pripremiti jer je uz fizičku pripremu iznimno važna i ona psihička te mentalna. Nadam se da će ponijeti lijepe uspomene iz našeg grada – izjavio je Sušac.

 

Kukali Susac

 

Osim gostiju iz Opatije, ovom su se kupanju u hladnom Dunavu pridružila i dvojica mladića iz Vukovara Domagoj Soldo i Adrijan Hutz kao i specijalist za ledene sportove Teo Šteter, voditelj škole klizanja u Vukovaru.

Pročitano 224 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija