NAJNOVIJE
Kad sam ja bio đeca

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljana je knjiga Vinka Juzbašića Kad sam ja bio đeca – autobiografija i biobliografija.

(Petak, 21 Siječanj 2022 19:26)
Objavljen županijski poziv za prijavu programa u kulturi i tehničkoj kulturi

Prije nekoliko dana objavljen je poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za 2022.godinu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, vrijedan 880 tisuća kuna.

(Petak, 21 Siječanj 2022 18:42)
Župan Dekanić primio konzula Nakića

U palači Srijem u Vukovaru župan Damir Dekanić sa svojim zamjenicima Franjom Oreškovićem i Srđanom Jeremićem primio je u nastupni posjet novog generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Aleksandra Nakića.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:51)
Osječke orgulje ponovno u punom sjaju

Nakon više od četiri godine od kako su bile poslane na rekonstrukciju i restauraciju osječke orgulje ponovno u svom punom sjaju.

Đakovačko-osječka nadbiskupija, Župa sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske upriličili su blagoslov i svečani koncert u povodu kolaudacije obnovljenih orgulja u konkatedrali Sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku.

- Velika je čast i zadovoljstvo što sam mogao prisustvovati ovoj svečanosti kolaudacije orgulja u našoj konkatedrali. Veseli me da ćemo nakon toliko godina moči užuvati u zvuku naših orgulja. Čestitam svim sudionicima na sudjelovanju i donacijama. Orgulje su kulturna baština svih Osječana i siguran sam da če na njima svirati najbolji orguljaši – rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Ministarstvo kulture i medija uložilo je nešto više od 2,5 milijuna kuna u obnovu ovog instrumenta rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te dodala

- Ovo je zaista velebni instrument, restauracija je bila zahtjevna. Katedrala bez obnovljenih orgulja nije cjelovita – rekla je Koržinek.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:39)
NK Osijek donirao KBC-u Osijek noćne ormariće

Nogometni klub Osijek donirao je Odjelu patologije trudnoće pri Zavodu za fetalnu medicinu Klinike za ginekologiju i opstetriciju 20 noćnih ormarića u vrijednosti 55 tisuća kuna. Na taj način osiguran je ugodniji i kvalitetniji boravak svih pacijenata na tom odjelu.

Ispred Nogometnog kluba Osijek donaciju ormarića brendiranih klupskim bojama i grbom uručili su članovi Uprave Valentina Koprivnjak i Vladimir Čohar, predsjednik Nadzornog odbora Janoš Andoči te Ana Macan, voditeljica ureda Uprave.

Vladimir Čohar u ime NK Osijek kazao je
- Mogu reći da smo sretni i ponosni što smo u ovim vremenima mogli pomoći KBC-u donacijom koja im je bila potrebna, mislim da je to i naša uloga u zajednici. Ovo je samo početak jer se svakako nadamo da će u budućnosti ovakvih prilika biti još i više - kazao je Čohar u ime NK Osijek.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:11)
Informativna radionica za predstavnike udruga

Vinkovačka gradska uprava uputila je poziv udruga, pravnim i fizičkim osobama s različitim programima iz područja kulture i tehničke kulture s područja Vinkovaca, na informativnu radionicu koja će biti održana u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u utorak, 25. siječnja, s početkom u 18 sati. 

(Petak, 21 Siječanj 2022 16:35)
Umirovljenici će mjesečnu autobusnu kartu u Vukovaru plaćati 10 kuna

Grad Vukovar i ove godine nastavlja s financiranjem gradskog prijevoza osobama starijima od 65 godina koje imaju prebivalište na području Grada Vukovara.

(Petak, 21 Siječanj 2022 16:19)

Dodjela glazbene nagrade Porin održat će se u Osijeku

Dodjela glazbene nagrade Porin održat će se u Osijeku Foto: Grad Osijek

Grad Osijek bit će domaćin 29. dodjele glazbene nagrade Porin koja će se održati 25. ožujka u osječkoj sportskoj dvorani Gradski vrt, izvijestili su organizatori na konferenciji za novinare u Osijeku. 

Konferenciji su nazočili gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, župan osječko-baranjski Ivan Anušić, izvršni direktor Porina Davor Drezga i predsjednik Upravnog odbora Porina Frano Đurović

Izvršni direktor Porina Davor Drezga izrazio je zadovoljstvo što će se dodjela glazbene nagrade održati u Osijeku.

- Veseli nas da ćemo nakon dvije godine opet doći u dvoranu i da će Porin zaživjeti u onom svjetlu koje i zaslužuje, s vrhunskom produkcijom i najboljim izvođačima, glazbenicima, autorima i producentima. Osim samog Porina, tu će biti i Tjedan Porina, od ponedjeljka do same manifestacije koja će se održati u petak, gdje ćemo imati razna predstavljanja knjiga, koncerte i zabave, u skladu s epidemiološkim mjerama koje će tada biti na snazi - rekao je Drezga.

porin

Naime, nakon šesnaest godina Porin će se održati u srcu Osječko-baranjske županije, gradu Osijeku.

– Ponosni smo što će upravo Osijek i Osječko-baranjska županija biti domaćin 29. nagrade Porina i to prvi put u dvorani Gradski vrt. Što to znači za grad i županiju u turističkom smislu, u smislu brendiranja, ne treba puno govoriti. Nedavno smo dobili podatke da smo u odnosu na rekordnu, predpandemijsku 2019. godinu u Osijeku imali sedam posto više noćenja u prosincu prošle godine, a siguran sam da će i Porin u ožujku ove godine pridonijeti tim rezultatima – rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, dodavši kako se nada da će se i glazbenici osjećati u Osijeku kao kod kuće kao što su to istaknuli i hrvatski rukometni reprezentativci tijekom priprema u gradu na Dravi.

Zadovoljstvo nije krio ni župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

– U proteklih nekoliko godina bilo je niz manifestacija na području našega grada i županije, a sve koje smo organizirali, napravili smo na vrhunskoj razini, onako kako to Slavonci i Baranjci znaju, s velikim srcem, s gostoprimstvom i s uspomenama s kojima ljudi odu odavde i žele se ponovno vratiti, ponovno posjetiti naš kraj.  Drago nam je da smo dobili priliku za realizaciju ovog velikog projekta koji će biti izuzetno zahtjevan, ali koji će nama donijeti i vidljivost i turistički potencijal, te što ćemo ugostiti najkvalitetnije i najbolje glazbenike iz Hrvatske – izjavio je Anušić.

Pročitano 58 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija