NAJNOVIJE
U Vukovaru je otvoren proizvodni pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ) svečano je otvoren prostor tvrtke Alis d.o.o. odnosno proizvodni pogon i uredski prostori. Riječ je o investiciji vrijednoj 6,8 milijuna kuna, a gradnja je započela prošle godine. Glavna je djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija, doznali smo od suvlasnika tvrtke Slobodana Aleksića.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:51)
Pronađene razne vrste opojnih droga namijenjenih daljnjoj preprodaji

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:01)
Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa

Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa, a riječ je novim solo gradsko/prigradskim poluniskopodnim autobusima.

(Petak, 09 Prosinac 2022 12:47)
Predstavnici manjina dogovorili plan rada za 2023. godinu

U palači Srijem u Vukovaru održana je četvrta ovogodišnja sjednica vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Vukovarski karatisti nastupili u Varaždinu i Osijeku

Karatisti Karate kluba "Vukovar '91" nastupili su na tradicionalnom Kupu sv. Nikole u Varaždinu gdje su osvojili 8 medalja. Zlatne medalje osvojili su Agata Šeremet i Patra Barun, srebrne medalje Ivano Bajrak, Tena Čošić i Nela Radonić koja je osvojila i jedno treće mjesto. Dvije brončane medalje osvojila je Renata Selak a jednu Nika Andrić. Klara Sabo gubi u borbi za treće mjesto.Karate klub Vukovar 91 6

Na 5. kolu otvorene lige Osječko - baranjske županije i Prvenstvu Slavonije. Neki članovi kluba nastupili su po prvi puta u katama te su osvojili medalje. Prvo mjesto osvojili su: Ante Popović, Roula Shoukry i Ena Kunić. Drugo mjesto: Una Bođirković, Leon Krstić, Melek Biljalov, Antea Dumendžić, Nika Andrić, Renata Selak i Lucija Mikličanin. Dok su treća mjesta osvojili: Niko Popović , Marin Sučić, Vid Furundžija, Tena Čošić, Antea Soldo, David Đukić, Filip Idoški, Lara Dumendžić, Lara Klinovski, Nika Andrić, Lucija Mikličanin i Renata Selak dok je Nela Radonić osvojila dva treća mjesta. Nastupili su još Lucija Vukšić i Petrik Jokić.Karate klub Vukovar 91 7Karate klub Vukovar 91 8Karate klub Vukovar 91 9Karate klub Vukovar 91 10Karate klub Vukovar 91 1

 

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Tri milijuna kuna uzgojnim udruženjima u stočarstvu

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom i ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem u četvrtak, 8. prosinca 2022. godine, sudjelovala je na potpisivanju ugovora iz Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. – 2023. godine, kreiranog u cilju pomoći uzgojnim udruženjima u učinkovitijem provođenju uzgojnih programa te jačanju njihove samostalnosti i neovisnosti, pri čemu su primarne zadaće unaprijeđenje uzgoja kroz stvaranje jedinki boljih proizvodnih odlika i očuvanje specifičnih genotipova odnosno izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:11)
Zajednica amputiranih osoba traži suvremena pomagala

Zajednica amputiranih osoba traži da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) omogući pacijentima suvremena pomagala te tvrde da su proteze na aktualnom popisu HZZO-a zastarjele i ispod razine ljudskog dostojanstva.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:04)

Zbog poskupljenja energenata prijeti zatvaranje privatnih domova?

Ilustracija Ilustracija FOTO: ARHIVA HRV

Poskupljenje energenata već je vidljivo na računima za prve mjesece u ovoj godini, a udar na novčanik spazili su i predstavnici obiteljskih domova koji su u strahu od mogućih zatvaranja i gubitaka radnih mjesta te su apelima reagirali prema javnosti. 

VLADINE SUBVENCIJE PREMALE?

Enormno povećanje cijena plina pogodilo je prvotno poslovne korisnike, pa tako i obiteljske domove. Iz Udruge obiteljskih domova istaknuli su kako bez odlučne intervencije hrvatske Vlade postaje neizvjestan smještaj za više tisuća korisnika. Na adrese predstavnika obiteljskih domova pristigli su računi za mjesec sječanj čiji su iznosi višestruko premašili usporedive račune za isti mjesec prethodne godine. Iz Udruge su naveli primjer jednog računa čiji je iznos gotovo 50 tisuća kuna za mjesec sječanj, što, kako kažu, ukazuje na nelogičnost Vladine subvencije u iznosu od tisuću kuna za obiteljske domove, a koja je donesena u paketu mjera vezanim za povećanje cijena energenata. Smatraju kako je potrebno poduzeti odlučnije poteze i kroz dodatni paket mjera subvencionirati cijene energenata na način da se u potpunosti neutralizira povećanje cijene u odnosu na prethodne godine.

GRIJANJE PO KORISNIKU 2.5 TISUĆE KUNA MJESEČNO

Uzimajući za primjer račun od 50 tisuća kuna, a imajući u vidu da obiteljski domovi skrbe za do najviše 20 korisnika koji plaćaju troškove svog smještaja, jednostavnom računicom dolazi se do zaključka da bi 2 i pol tisuće kune mjesečno po korisniku odlazilo samo na grijanje. O udaru na obiteljske domove osvrnula se i predsjednica predsjednica Udruge za informiranje, širenje i razvoj socijalnih usluga za starije osobe „starKA” Sabina Angelina Latin, koja je istaknula kako domovi, ni privatni ni javni, ne mogu podnjeti taj teret jer su to ogromna poskupljenja.
- Na udaru su krajnji korisnici i ono što mi sugeriramo jest da se sufinancijama uključe županije i da pronađu modele kako pomoći ljudima u privatnim domovima, kao što se sufinanciraju javni - istaknula je Latin.
Predstavnici obiteljskih domova kažu kako će, ukoliko se ne poduzmu žurni koraci, doći do zatvaranja brojnih domova i gubitaka radnih mjesta.

Pročitano 312 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija