NAJNOVIJE
U Vukovaru je otvoren proizvodni pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ) svečano je otvoren prostor tvrtke Alis d.o.o. odnosno proizvodni pogon i uredski prostori. Riječ je o investiciji vrijednoj 6,8 milijuna kuna, a gradnja je započela prošle godine. Glavna je djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija, doznali smo od suvlasnika tvrtke Slobodana Aleksića.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:51)
Pronađene razne vrste opojnih droga namijenjenih daljnjoj preprodaji

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:01)
Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa

Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa, a riječ je novim solo gradsko/prigradskim poluniskopodnim autobusima.

(Petak, 09 Prosinac 2022 12:47)
Predstavnici manjina dogovorili plan rada za 2023. godinu

U palači Srijem u Vukovaru održana je četvrta ovogodišnja sjednica vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Vukovarski karatisti nastupili u Varaždinu i Osijeku

Karatisti Karate kluba "Vukovar '91" nastupili su na tradicionalnom Kupu sv. Nikole u Varaždinu gdje su osvojili 8 medalja. Zlatne medalje osvojili su Agata Šeremet i Patra Barun, srebrne medalje Ivano Bajrak, Tena Čošić i Nela Radonić koja je osvojila i jedno treće mjesto. Dvije brončane medalje osvojila je Renata Selak a jednu Nika Andrić. Klara Sabo gubi u borbi za treće mjesto.Karate klub Vukovar 91 6

Na 5. kolu otvorene lige Osječko - baranjske županije i Prvenstvu Slavonije. Neki članovi kluba nastupili su po prvi puta u katama te su osvojili medalje. Prvo mjesto osvojili su: Ante Popović, Roula Shoukry i Ena Kunić. Drugo mjesto: Una Bođirković, Leon Krstić, Melek Biljalov, Antea Dumendžić, Nika Andrić, Renata Selak i Lucija Mikličanin. Dok su treća mjesta osvojili: Niko Popović , Marin Sučić, Vid Furundžija, Tena Čošić, Antea Soldo, David Đukić, Filip Idoški, Lara Dumendžić, Lara Klinovski, Nika Andrić, Lucija Mikličanin i Renata Selak dok je Nela Radonić osvojila dva treća mjesta. Nastupili su još Lucija Vukšić i Petrik Jokić.Karate klub Vukovar 91 7Karate klub Vukovar 91 8Karate klub Vukovar 91 9Karate klub Vukovar 91 10Karate klub Vukovar 91 1

 

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Tri milijuna kuna uzgojnim udruženjima u stočarstvu

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom i ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem u četvrtak, 8. prosinca 2022. godine, sudjelovala je na potpisivanju ugovora iz Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. – 2023. godine, kreiranog u cilju pomoći uzgojnim udruženjima u učinkovitijem provođenju uzgojnih programa te jačanju njihove samostalnosti i neovisnosti, pri čemu su primarne zadaće unaprijeđenje uzgoja kroz stvaranje jedinki boljih proizvodnih odlika i očuvanje specifičnih genotipova odnosno izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:11)
Zajednica amputiranih osoba traži suvremena pomagala

Zajednica amputiranih osoba traži da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) omogući pacijentima suvremena pomagala te tvrde da su proteze na aktualnom popisu HZZO-a zastarjele i ispod razine ljudskog dostojanstva.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:04)

Penava: Robne rezerve u Hrvatskoj su u katastrofalnom stanju

Penava: Robne rezerve u Hrvatskoj su u katastrofalnom stanju FOTO: ARHIVA HRV

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je konferenciju za medije te se osvrnuo na trenutne političke aktualnosti, nesigurnost hrvatskih građana, stanje državnih robnih rezervi te je komentirao i problem korupcije u zemlji.

NESIGURNOST GRAĐANA

S obzirom da svjedočimo ruskoj agresiji na Ukrajinu, istaknuo je kako je potrebno detektirati stanje hrvatske javnosti, koju aktualna zbivanja retraumatiziraju i emocionalno vraćaju u ratne devedesete godine. Pozvao je premjera Andreja Plenkovića da se obrati javnosti koja u strahu od nuklearnog rata kupuje jod te da uvidi problem nepovjerenja i nesigurnosti u hrvatsku državu.

- Svjedoci smo da nema liderstva i da u se u krizama nema tko boriti za narod na način koji bi mu jamčio slobodu, suverenost i sigurnost. U medijima čujemo svašta, no akcije nema. Nije je bilo u razdoblju potresa, ni u razdoblju demografskog sloma, a niti sada. Zajedništvo i nada spajale su nas u najtežim vremenima, a ključene su i sada – rekao je Penava, koji je u iščekivanju žurne reakcije.

DRŽAVA BEZ RAVNATELJA ROBNIH REZERVI?

Poručio je i da Hrvatska u vremenima krize s kojom se suočava cijeli svijet ima katastrofalne robne rezerve.
- Robne zalihe je bilo nužno revidirati, evidentirati aktualno stanje novih zaliha i proširiti paletu proizvoda. Država se iz aspekta ugroze koja nam prijeti, mora pobrinuti za sigurnost građana. Nažalost, robne rezerve su u katastrofalnom stanju, a poražavajuće je i da od 2. svibnja prošle godine nemamo imenovanog ravnatelja robnih rezervi – rekao je Penava te objasnio kako ugroza ne mora biti nužno nuklearni rat, nego je dovoljno i oštećenje nuklearne elektrane u Ukrajini. Istaknuo je kako smo kao država nespremni na sve izazovne situacije koje se pred nama nalaze i pozvao je aktualnu vlast na brzu reakciju.

SUSTAVNA KORUPCIJA 

Komentirao je i aktualna politička pitanja u državi te je istaknuo kako je korupcija crv koji rastače društvo i smanjuje operativnu sposobnost sustava koji čini državu.

- Sve može biti lijepo, možete se družiti s čelnicima svjetskih sila i predstavljati idiličnu sliku, no nažalost, korupcija u Hrvatskoj toliko je sustavna da je neučinkovitost i neoperativnost nešto na što smo naučeni i to su greške koje građani skupo plaćaju – zaključio je Penava.

Pročitano 412 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija