NAJNOVIJE
MUP objavio savjete vozačima uoči Velike Gospe: Pazite na hodočasnike

Povodom hodočašća i blagdana Velike Gospe 14./15. kolovoza i održavanja središnjih vjerskih svečanosti u ponedjeljak očekuje se kretanje većeg broja vozila i pješaka državnim i županijskim cestama. Tim povodom Ministarstvo unutarnjih poslova poslalo je upozorenje vozačima.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:43)
Vlada: Od utorka padaju cijene goriva

Vlada je u subotu donijela novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj će od utorka cijena litre benzina biti manja za 11 lipa a dizela za dvije lipe.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:25)
HNK Vukovar 1991 remizirao u prvoj utakmici prvenstva

Hnk Vukovar 1991, u subotu 14. kolovoza, odigrao je prvu utakmicu u Prvoj nogometnoj ligi na gostovanju kod ekipe Dubrava tim kabel.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:09)
Rukometaši iz Starih Mikanovaca zlatni u Splitu

Rukometni klub Ivan iz Starih Mikanovaca osvojio je zlatnu medalju i titulu državnoga prvaka na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:25)
Uz cestu Vukovar-Sotin otkriven spomenik Ovčara

Uz cestu Vukovar-Sotin na križanju za Ovčaru podignut je spomenik Ovčara u spomen na sve ubijene i nestale ranjenike, medicinsko osoblje i hrvatske branitelje odvedene iz vukovarske bolnice nakon okupacije grada 1991. godine.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:20)
Grad Osijek sufinancira obnovu pročelja i krovišta povijesno vrijednih kuća

Grad Osijek ima otvoren javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, kojim potiče vlasnike povijesno vrijednih kuća na obnovu svojih zgrada. Vlasnicima i suvlasnicima je kroz javni poziv omogućeno povlačenje novca od spomeničke rente, što im znatno olakšava obnovu zgrada koje su pod zaštitom konzervatora te čija obnova iziskuje velika financijska ulaganja.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 11:49)
Novi požar u Kopačkom ritu
Tri tjedna nakon što su se vatrogasci u Kopačkom ritu borili s vatrom na dvadesetak hektara niskog raslinja, na području Parka prirode novi požar. Kako se doznaje, stanje je bilo alarmantno, na terenu su brojne ekipe, a ako zbog vjetra dođe do razbuktavanja vatre mogao bi poletjeti i air-traktor, koji je u pripravnosti.
(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:12)

Ministar Butković boravi u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Ministar Butković boravi u Vukovarsko-srijemskoj županiji Foto: VSŽ

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima je u radnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji. Nakon radnog sastanka s predstavnicima županije na Ladanjskom imanju Principovac u Iloku održana je i početna konferencija projekta „Izgradnja obilaznice Apševaca i Lipovca“.

Riječ je o projektu Hrvatskih cesta koji predstavlja prvu od preostale tri faze projekta izgradnje Srijemske granične transverzale, a uključuje izgradnju prometnice kojom će se zaobići dionica državne ceste D57 kroz naselja Apševci i Lipovac, koja je identificirana kao crna točka. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj projekt potpisan je u ožujku 2021., a ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 106.069.667,20 kuna.

-Prometna infrastruktura uvijek je aktualna tema. Danas ulažemo preko 25 milijardi kuna u prometnu infrastrukturu, u velike infrastrukturne projekte. Današnji posjet je prilika da pokušamo sve one prometne projekte koji su važni za Vukovarsko-srijemsku županiju i ovaj dio Hrvatske, intenzivirati i pojačati – rekao je ministar Butković dodajući kako su počeli radovi na četvrtoj fazi Srijemske granične transverzale, a za radove je osigurano više od 100 milijuna kuna EU sredstava.
-Cijela transverzala projekt je vrijedan oko milijardu kuna, a sredstva će se tražiti u i okviru sljedeće financijske perspektive i nove omotnice kako bi se napravio taj vrlo važan projekt spajanja Iloka na autocestu – naglasio je Butković.

Riječi je bilo i o željezničkim projektima. Ministar je izjavio kako radovi na pruzi Vinkovci-Vukovar dobro napreduju i idu svome kraju.
-Sada nas očekuje, budući da smo osigurali dio sredstava iz Nacionalnog programa za oporavak i otpornost, obnova glavne dionice pruge od Zagreba prema Vinkovcima. Također, teme su i obnova državnih cesta kao i Luka Vukovar. Tema ima puno. Ovo je vrlo potencijalan kraj i činjenica je da prometno još uvijek nije na onoj razini na kojoj bi trebao biti. Tako da je naša zadaća da ubrzamo sve te projekte – poručioje Butković.

Što se tiče obilaznice grada Vukovara rekao je kako će i o tome razgovarati, ali da treba strpljenja i da se nada kako će uspjeti zatvoriti financijsku konstrukciju.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić istaknuo je značaj izgradnje Srijemske granične transverzale te rekao kako je još niz aktualnih projekata koje treba intenzivirati.
-Najvažniji su nam strateški projekti koji će osigurati gospodarski i demografski razvoj našega kraja. Među njima su proširenje Luke Vukovar, pruga Vinkovci-Okučani, cesta Tovarnik-Vinkovci gdje imamo niz problema, pruga Vukovar-Vinkovci, Autopark Lipovac … Sve to donosi nam bolju perspektivu, zapošljavanje ljudi, veću potrošnju, a samim time i bolji i kvalitetniji život - naglasio je župan Dekanić.

 

 

Pročitano 257 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija