NAJNOVIJE
Svečano otvorena novoizgrađena zgrada OHBP-a, dnevne bolnice i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek vrijednosti 22,5 milijuna eura

Premijer Andrej Plenković otvorio je novoizgrađenu zgradu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) i dnevne bolnice i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek vrijednog 22,5 milijuna eura.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 16:51)
Poziv na radionicu „Božićno svjetlo”

Udruga Tko se boji sutra još? Vukovar započela je s radom 2020. godine, a samo dva mjeseca kasnije započela je s projektom „Bakina škrinja”.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:45)
U Marincima izbio požar na osobnom automobilu

U nedjelju 3.prosinca oko 13,15 sati  u dvorištu obiteljske kuće u Marincima izbio je požar na osobnom automobilu 52-godišnjaka, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:44)
Provaljeno u vukovarski restoran i otuđen novac


Tijekom noći  između 2. i 3. prosinca provaljeno je u restoran 46-godišnjaka u Vukovaru iz kojeg je otuđen novac, javili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:42)
Raspisan natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike

Na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike koji su raspisali organizatori pjesničke manifestacije Goranovo proljeće mogu sudjelovati pjesnici mlađi od 30 godina koji nikad nisu objavili knjigu poezije.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 13:00)
Gotovo polovica ispitanih osoba s invaliditetom osjeća se diskriminirano na natječajima za posao

Povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom, portal MojPosao u suradnji s Udrugom Zamisli proveo je istraživanje o položaju osoba s invaliditetom na tržištu rada u cilju otkrivanja kako na položaj osoba s invaliditetom gleda šira javnost, poslodavci, ali i same osobe s invaliditetom.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:53)
Dobitnici priznanja "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" na prijemu kod gradonačelnika Ivana Penave

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo”, 30. studenoga 2023. godine dodijelila je 86 povelja i posebnih priznanja u sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, koja se održava već jedanaestu godinu.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:47)

PU vukovarsko-srijemska: Biciklisti su dužni poštivati prometna pravila

PU vukovarsko-srijemska: Biciklisti su dužni poštivati prometna pravila FOTO: ARHIVA HRV

Dolaskom proljeća povećan broj biciklista na cestama, a iz Policijske uprave vukovarsko – srijemske napominju kako su i biciklisti sudionici u prometu te su dužni pridržavati se prometnih pravila.

U svom priopćenju navode kako su vozači bicikala su najčešće osobe starije životne dobi ili,mlađe osobe bez položenog vozačkog ispita što znači da su biciklisti često osobe bez nužnog predznanja za odgovorno sudjelovanje u prometu.

Tijekom jučerašnjeg dana u Vukovaru i Vinkovcima zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su sudjelovali biciklisti. U Vukovaru je osobni automobil, pri uključivanju u promet u Ulici Stjepana Radića, naletio na 20-godišnjeg biciklistu koji se kretao nogostupom iako je bio dužan kretati se kolnikom ulice. U Vinkovcima je pak u Genscherovoj ulici biciklist naletio na pješaka u trenutku kada je pješak s kolnog prilaza objekta zakoračio na nogostup. U prometnim nesrećama lakše je ozlijeđen pješak u Vinkovcima, dok je biciklist u Vukovaru prošao bez ozljeda.

Prometna policija PU vukovarsko-srijemske upozorava sudionike u prometu na dužnost poštivanja prometnih pravila i zakonskih odredbi:

1. Biciklom na cesti smije upravljati osoba koja je navršila 14 godina.

2. Djeca s navršenih 9 godina koja su u školama osposobljena za upravljanje biciklom i za to im je izdana potvrda, smiju samostalno upravljati biciklom na cesti, a druga djeca s navršenih devet godina samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina.

3. Od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću), a i danju u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu mora biti upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani.

4. Vozači bicikla mlađi od 16 godina moraju za vrijeme vožnje na cesti nositi zaštitnu kacigu na glavi.

5. Vozač bicikla stariji od 18 godina može na biciklu prevoziti osobe starije od osam godina samo ako se na biciklu nalaze posebna sjedala za svaku osobu, držač za ruke i noge, odnosno pedale.

6. Vozač bicikla stariji od 18 godina može na biciklu prevoziti dijete do osam godina starosti, ako je na biciklu ugrađeno posebno sjedalo, prilagođeno veličini djeteta i čvrsto spojeno s biciklom te ako dijete na glavi nosi propisanu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

7. Vozač bicikla ne smije upravljati vozilom na cesti niti početi upravljati vozilom ako u organizmu ima opojnih droga ili alkohola iznad 0,50 g/kg niti prevoziti osobu koja u organizmu ima alkohola ili droga.

8. Vozač bicikla za vrijeme vožnje ne smije upotrebljavati mobitel niti druge uređaje na način koji bi umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja biciklom.

Pročitano 281 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija