NAJNOVIJE
Vlada: Od utorka padaju cijene goriva

Vlada je u subotu donijela novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj će od utorka cijena litre benzina biti manja za 11 lipa a dizela za dvije lipe.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:25)
HNK Vukovar 1991 remizirao u prvoj utakmici prvenstva

Hnk Vukovar 1991, u subotu 14. kolovoza, odigrao je prvu utakmicu u Prvoj nogometnoj ligi na gostovanju kod ekipe Dubrava tim kabel.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:09)
Rukometaši iz Starih Mikanovaca zlatni u Splitu

Rukometni klub Ivan iz Starih Mikanovaca osvojio je zlatnu medalju i titulu državnoga prvaka na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:25)
Uz cestu Vukovar-Sotin otkriven spomenik Ovčara

Uz cestu Vukovar-Sotin na križanju za Ovčaru podignut je spomenik Ovčara u spomen na sve ubijene i nestale ranjenike, medicinsko osoblje i hrvatske branitelje odvedene iz vukovarske bolnice nakon okupacije grada 1991. godine.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:20)
Grad Osijek sufinancira obnovu pročelja i krovišta povijesno vrijednih kuća

Grad Osijek ima otvoren javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, kojim potiče vlasnike povijesno vrijednih kuća na obnovu svojih zgrada. Vlasnicima i suvlasnicima je kroz javni poziv omogućeno povlačenje novca od spomeničke rente, što im znatno olakšava obnovu zgrada koje su pod zaštitom konzervatora te čija obnova iziskuje velika financijska ulaganja.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 11:49)
Novi požar u Kopačkom ritu
Tri tjedna nakon što su se vatrogasci u Kopačkom ritu borili s vatrom na dvadesetak hektara niskog raslinja, na području Parka prirode novi požar. Kako se doznaje, stanje je bilo alarmantno, na terenu su brojne ekipe, a ako zbog vjetra dođe do razbuktavanja vatre mogao bi poletjeti i air-traktor, koji je u pripravnosti.
(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:12)
U rijeci Savi kod Bošnjaka pronađen leš muške osobe

Jučer, 12. kolovoza u jutarnjim satima u rijeci Savi kod mjesta Bošnjaci, naselje Jasenovačica, pronađen je leš nepoznate muške osobe.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:09)

Nisi sama - podrška oboljelim ženama i u Vukovaru

Razgovor sa stručnjacima uz kavu Razgovor sa stručnjacima uz kavu Milan Paun

U okviru projekta Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama, koji organizira Udruga Nismo same, u Vukovaru je održano druženje liječnika i građana na temu važnosti prevencije raka dojke i drugih vrsta tumora od kojih najčešće obolijevaju žene.

Cilj je prevencija i promocija zdravlja i zdravih navika te povećanje svijesti građana o važnosti prevencije, rekla je voditeljica projekta i predsjednica udruge Ivana Kalogjera. Navela je da udruga pomoću donacija plaća taksi prijevoz oboljelim ženama do bolnice.

Slična će druženja biti organizirana u 15 gradova diljem Hrvatske kako bi žene pitale specijaliste i ono što se ne usude pitati svoje liječnike.

U Hrvatskoj svake godine od raka dojke umre do tisuću žena. Svaka deseta žena oboli do karcinoma dojke, a na području Vukovarsko-srijemske županije svake godine oko 80.

Sa ženama su razgovarali Vesna Ramljak, voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice Zagreb; Anto Blažanović, ravnatelj Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar; Mario Begović, kirurški onkolog u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar i Sanja Gali, epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije.

Ulomke iz svoje knjige Kažete rak... pa što onda? Čitala je Vukovaraka Lilijana Radobuljac.

Projekt je u cijelosti financiran sredstvima Europskoga socijalnoga fonda.

Pročitano 201 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija