NAJNOVIJE
Vlada: Od utorka padaju cijene goriva

Vlada je u subotu donijela novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj će od utorka cijena litre benzina biti manja za 11 lipa a dizela za dvije lipe.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:25)
HNK Vukovar 1991 remizirao u prvoj utakmici prvenstva

Hnk Vukovar 1991, u subotu 14. kolovoza, odigrao je prvu utakmicu u Prvoj nogometnoj ligi na gostovanju kod ekipe Dubrava tim kabel.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:09)
Rukometaši iz Starih Mikanovaca zlatni u Splitu

Rukometni klub Ivan iz Starih Mikanovaca osvojio je zlatnu medalju i titulu državnoga prvaka na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:25)
Uz cestu Vukovar-Sotin otkriven spomenik Ovčara

Uz cestu Vukovar-Sotin na križanju za Ovčaru podignut je spomenik Ovčara u spomen na sve ubijene i nestale ranjenike, medicinsko osoblje i hrvatske branitelje odvedene iz vukovarske bolnice nakon okupacije grada 1991. godine.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:20)
Grad Osijek sufinancira obnovu pročelja i krovišta povijesno vrijednih kuća

Grad Osijek ima otvoren javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, kojim potiče vlasnike povijesno vrijednih kuća na obnovu svojih zgrada. Vlasnicima i suvlasnicima je kroz javni poziv omogućeno povlačenje novca od spomeničke rente, što im znatno olakšava obnovu zgrada koje su pod zaštitom konzervatora te čija obnova iziskuje velika financijska ulaganja.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 11:49)
Novi požar u Kopačkom ritu
Tri tjedna nakon što su se vatrogasci u Kopačkom ritu borili s vatrom na dvadesetak hektara niskog raslinja, na području Parka prirode novi požar. Kako se doznaje, stanje je bilo alarmantno, na terenu su brojne ekipe, a ako zbog vjetra dođe do razbuktavanja vatre mogao bi poletjeti i air-traktor, koji je u pripravnosti.
(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:12)
U rijeci Savi kod Bošnjaka pronađen leš muške osobe

Jučer, 12. kolovoza u jutarnjim satima u rijeci Savi kod mjesta Bošnjaci, naselje Jasenovačica, pronađen je leš nepoznate muške osobe.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:09)

Obilježen Dan osječkih branitelja

Obilježen Dan osječkih branitelja Foto: OBŽ

Dana 28.lipnja 1991. osnovana je 106. brigada Hrvatske vojske pa se na ovaj datum obilježava Dan osječkih branitelja. Kroz tu je brigadu prošlo više od 12 tisuća hrvatskih branitelja od kojih je poginulo 197.

Program obilježavanja zpočeo je svečanim mimohodom od spomenika crvenome fići do Trga slobode, a sudjelovali su pripadnici ratnih postrojbi, udruga s područja Osijeka i Osječko-baranjske županije, stradalnici i članovi njihovih obitelji, predstavnici vojske, policije, društveno-političkog života te građani. Na Trgu slobode potom su položeni vijenci, a u HNK Osijek je prikazan dokumentarni film Šapat vjetra zidove slama

- Jedna od postrojbi osnovanih na području naše županije u tom vremenu, odnosno 28. lipnja 1991. godine, bila je 106. brigada, pa danas proslavljamo Dan osječkih branitelja, koji čestitam svim hrvatskim braniteljima, jer su tada pokazali nevjerojatnu hrabrost i požrtvovnost te su se praktično bez oružja obranili od treće najveće vojske u Europi, tadašnje JNA i srpskih pobunjenik - istaknuo je osječko-baranjski župan Ivan Anušić, sudjelujući u obilježavanju.

Pročitano 86 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija