NAJNOVIJE
GDCK Vinkovci najavilo tri akcije darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci objavilo je raspored akcija darivanja krvi za veljaču. U suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek najavljene su tri akcije. 

- Planiramo održati tri akcije darivanja krvi i to 9. veljače od 11 do 16 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, također 9. veljače, od 17 do 19 sati, u Osnovnoj školi I. B. Mažuranić Rokovci-Andrijaševci te 17. veljače od 9 do 13 sati, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci - pojasnio je ravnatelj Gradskog društva crvenog križa Vinkovci Branislav Tomić. 

Prijave za termin darivanja krvi obavljaju se na telefon Crvenog križa Vinkovci 032/ 332-523. Darovatelji će odmah po telefonskoj prijavi dobiti SMS s terminom darivanja krvi.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 15:53)
5. Dan crvenih haljina u Osječko-baranjskoj županiji

Dan crvenih haljina u Hrvatskoj se obilježava već petu godinu za redom, a inicijativa je pokrenuta na prijedlog Hrvatskog stručnog neurološkog društva, a obilježava se kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 14:17)
Svjetski je dan močvarnih staništa, najavljen projekt revitalizacije Mure, Drave i Dunava

Na Svjetski dan močvarnih staništa koji se u svim državama svijeta obilježava 2. veljače, iz Svjetske organizacije za zaštitu prirode izvijestili su o pet milijuna eura vrijednom projektu za revitalizaciju četiri područja u tzv.Europskoj Amazoni tj. u obnovu Mure, Drave i Dunava u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 13:14)
U zadnja 24 sata tri sudara vozila sa životinjom na cesti

Kako je priopćeno iz Policije uprave vukovarsko-srijemske, u posljednja 24 sata na našem su se području dogodile tri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Vukovaru, Privlaci i na graničnom prijelazu Ilok. Također su evidentirana i tri sudara vozila sa životinjom na cesti i to  dva u Vinkovcima i jedan u Jarmini.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:20)
Od invazivnog streptokoka u Hrvatskoj umrle četiri osobe

Iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo priopćeno je kako je Hrvatsku ove zime pogodila bakterijska streptokokna infekcija u obliku angine ili šarlaha, a koja je poprimila razinu epidemije.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:03)
Vukovarac neovlašteno prodavao medicinske proizvode i preparate za potenciju

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ , priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske..

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:01)
Posjet župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića Općini Drenovci

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Damirom Dekanićem posjetilo je općinu Drenovci.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 08:37)

Vinkovčani slave Dan grada

Vinkovčani slave Dan grada Foto: VSŽ

Obilježavanje Dana grada Vinkovaca 20.srpnja i blagdana njegova zaštitnika sv.Ilije započelo je polaganjem vijenaca podno spomenika hrvatskim braniteljima u Lovretićevoj ulici, a nastavljeno svečanom sjednicom Gradskoga vijeća Vinkovaca kojoj su osim čelnika grada nazočili brojni predstavnici društvenog života. Bila je to prigoda prisjetiti se proteklih godinu dana te sumirati rezultate ulaganja u infrastrukturu i uređenje grada. No, po riječima vinkovačkoga gradonačelnika Ivana Bosančića, puno je važnije istaknuti pozitivno ozračje u gospodarstvu i činjenicu da vinkovačke tvrtke rastu.

- U prošloj su godini naše tvrtke došle do rekordnih 5,6 milijardi kuna prihoda što je za 42,7 posto više nego primjerice 2017. Prosječna netto plaća u tvrtkama je porasla s 3999 kuna u 2017. na 5026 kuna u 2021. godini, a što predstavlja rast od 25,7 posto. Također, u proteklom petogodišnjem razdoblju rastao je broj novootvorenih tvrtki u Vinkovcima sa 610 na 756. Budućnost Vinkovaca je neupitna, Vinkovčani su oduvijek voljeli svoj grad i uvijek željeli raditi za njega – naglasio je Bosančić.

Župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić pak istaknuo je kako Vinkovci danas predstavljaju najživlje mjesto u našoj županiji kada je u pitanju gospodarstvo, dok je ministar obrane Mario Banožić kao izlaslanik premijera RH podsjetio na velike projekte koji su u Vinkovcima zadnjih godina ostvareni kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem.

- Taj projekt koji je u početku za mnoge bio enigma i smatrao se stranačkom idejom, pokazao je da ima rezultate. Gotovo četiri milijarde kuna od više od 20 koliko je povučeno do sada, završilo je u Vukovarsko-srijemskoj županiji, od čega milijarda upravo u Vinkovcima. Država je nedavno gradu darovala 111 hektara zemljišta za proširenje gospodarske zone Zalužje, a u planu je i da se sadašnja državna cesta koja Vinkovce spaja s Županjom i autocestom A3 i prolazi pored buduće zone, proširi na četiri prometne trake kako bi se do Zalužja dolazilo što brže i sigurnije – istaknuo je Banožić.

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Vinkovaca uručena su i priznanja te zlatna plaketa Grb grada Vinkovaca. Laurati su umirovljeni prof. dr.sc. Đuro Senčić, za posebne zasluge u znanosti, obrazovanju i kulturi, potom umirovljeni pukovnik Ivan Petrinović, prvi zapovjednik 109. vinkovačke brigade za iskazani doprinos u Domovinskom ratu te razvoj i jačanje obrambenih sposobnosti bivše općine Vinkovci. U gospodarskoj djelatnosti priznanje je dobila tvrtka Dilj koja ove godine obilježava stoljeće rada, a za iznimne sportske rezultate te promociju grada i županije MNK Futsal Aurelia.

Povodom Dana grada Vinkovaca u središtu grada s početkom u 21 sati koncert će održati Nina Badrić.

Pročitano 239 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija