NAJNOVIJE
Otvorena izložba narodnih nošnji nacionalnih manjina

U robnoj kući u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru otvorena je Treća izložba ženskih narodnih nošnji nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 03 Prosinac 2022 12:20)
Od 1. siječnja Vukovar na granici Schengenske zone

U organizaciji Mladeži HDZ-a Grada Vukovara u Pastoralnom centru sv. Bone održana je konferencija Ususret Schengenu – najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu.

(Petak, 02 Prosinac 2022 20:43)
Na stadionu HNK Mitnica otvoren teren s umjetnom travom

a stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Mitnica u Vukovaru otvoren je teren s umjetnom travom. Akcija je pokrenuta u suradnji s Hrvatskom nogometnim savezom koji je donirao 100.000,00 kn, grad Vukovar donirao je 500.000,00 kn dok je 300.000,00 kuna prikupljeno donacijama građana iz Hrvatske i iseljeništva. Ukupna vrijednost projekta terena s umjetnom travom je 739.406,25 kn. Ranije se postavljeni reflektori pa je ukupna investicija oko milijun kuna. Na otvorenju se okupilo oko 200 članova kluba, nogometaša i ostalih građana Vukovara.Mitnica otvorenje4 Nakon pozdravnih govora predsjednika kluba Antuna Karaule i gradonačelnika Ivana Penave, teren je blagoslovio i molitvu predvodio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić. Nakon otkrivanja zida zahvale s imenima donatora, prve su poteze na novo otvorenom terenu odigrali gradonačelnik Penava i vukovarski gvardijan Jagodić.Mitnica otvorenje3

-Na inicijativu uvijek aktivnih članova kluba, prije svega predsjednika Antuna Karaule uvijek su bile neke akcije. Tako je došla i ideja za izgradnjom prvog terena s umjetnom travom na Mitnici. Što nam je ostalo uz tu silnu energiju koju rijetko viđamo i u Hrvatskoj, poglavito u Vukovaru da se samo organiziraju putem donacija osmišljenih akcija da se može "kupiti" kvadratni metar igrališta. Akciju koju je podržala cijela Hrvatska i dijaspora i što nam je ostalo nego zatvoriti tu priču u suradnji s klubom. Hvala svima što su sudjelovali, hvala upravi kluba na inicijativi. Nadam se puno godina da će ovaj teren biti na usluzi novima generacijama, mladim nogometašima, rekreativcima i svima nama – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon otvorenja terena.- Dobar je osjećaj nakon više od godine dana mukotrpnog rada, traženja, slanja, pisanja, pozivanja. Uspeli smo završiti priču i sada krećemo u neke nove akcije – rekao je predsjednik HNK Mitnice Antun Karaula.Mitnica otvorenje2

Nakon svečanog otvorenja i mini vatrometa prvu su utakmicu odigrali najmlađi članovi HNK Mitnice.Mitnica otvorenje6

(Petak, 02 Prosinac 2022 19:49)
Izvrsnim vukovarskim studentima uručene nagrade od 1250 kn

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima uručio je nagrade za izvrsnost 31 studentu, a svaki je dobio 1250 kuna. Nagrade su uručene redovnim studentima koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00 u akademskoj godini 2021./2022.

(Petak, 02 Prosinac 2022 15:24)
Povodom Dana grada Osijeka održana svečana sjednica Gradskog vijeća Osijeka

Osijek je i mora biti predvodnik gospodarskog, političkog, kulturnog i svakog drugog razvoja istočne Hrvatske, istaknuto je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka, kojoj je danas u osječkom HNK povodom Dana grada Osijeka nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, prenosi HINA.

(Petak, 02 Prosinac 2022 14:50)
Grad Vukovar proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj

Grad Vukovar proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija u kategoriji „Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:52)
Rekord vukovarskog veleučilišta: Svečano promoviran 171 student

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju održana je 27. svečana promocija prvostupnika i 6. promocija magistara fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička” Vukovar. Promoviran je 171 student i studentica te je tako ovogodišnja promocija najveća u povijesti veleučilišta.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:16)

Gorio Kopački rit, stradala flora i fauna

Kopački rit Kopački rit Foto: HRV / Matea Karlović

U srijedu tijekom poslijepodneva buknuo je požara na području Parka prirode „Kopački rit”, koji je tijekom večeri stavljen pod nadzor, a ugašen je jutros, doznaje HRV. U gašenju požara sudjelovalo je 50 vatrogasaca osječke Javne profesionalne vatrogasne postrojbe i pripadnici nekoliko osječkih te baranjskih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Zoran Pakšec, zapovjednik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek izvjestio je kako je opožareno oko 40 hektara površine, pojašnjavajući kako je požar suhe trave buknuo na području između baranjske općine Bilje, na krajnjem istoku Parka prirode „Kopački rit”.

- Situaciju je dodatno otežavala činjenica što je bio zahvaćen i dio u blizini minski sumnjivog područja. Ruža vjetrova mijenjala je smjer i pa je požarna fronte u pojedinim trenucima bila oko deset kilometara – pojasnio je Zoran Pakšec.

Pakšec kaže kako tijekom gašenja požara, srećom, nije bilo ozlijeđenih vatrogasaca, ljudskih žrtava, niti imovine građana, a požar je u pojedinim dijelovima bio udaljen od pet do sedam kilometara zračne udaljenosti od prvih naselja.

 PADAO PEPEO

Tijekom požara, gusti crni dim vidio se iz svih dijelova Osijeka, najviše su ga vidjeli stanovnici Donjeg grada, Zelenog polja, Nemetina i Sarvaša.

Gusti dim nad Osijekom kod dijela građana izazvao je paniku, no Pakšec je objasnio kako je gorjelo na lijevoj obali Drave, tako da za Osijek nije postojala realna opasnost od širenja požara. Dodao je kako o razmjerima veličine požara i jačine vjetra dovoljno govori i činjenica što je u pojedinim dijelovima Osijeka još jutros zrakom padao pepeo te se osjećao miris dima.

O nastaloj šteti Pakšec nije mogao govoriti, jer to će procijeniti djelatnici Parka prirode „Kopački rit”, no neosporno je da je velika šteta pričinjena i flori i fauni.

- O uzrocima požara teško je špekulirati. Policijski očevid zasigurno će dati odgovor i na to pitanje, no mislim kako uzrok izbijanja požara nije ljudski faktor, budući je požar izbio na minski sumnjivom predjelu, gdje je zabranjeno ljudsko kretanje – izrazio je mišljenje Pakšec.

Pročitano 193 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija