NAJNOVIJE
Vijenac i svijeće položili članovi HDZ-a

Povodom obilježavanja 24. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana članovi Gradskoga odbora HDZ-a Vukovar položili su vijenac i zapaliti svijeće podno Tuđmanove biste u središtu Vukovara.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:27)
Članovi Domovinskoga pokreta upalili svijeće

Članovi Gradskoga ogranka Domovinskoga pokreta Vukovar upalili su svijeće podno biste prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana na glavnom gradskom trgu u Vukovaru.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:26)
Obilježena 24. godišnjica smrti prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana

Povodom 24. godišnjice smrti prvoga hrvatskoga predsjednika podno biste dr. Franje Tuđmana na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru svijeću je u ime Grada Vukovara upalio gradski pročelnik za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:20)
U Vukovar došli najbolji studenti sportaši u vodenim sportovima

Na plivalištu u Vukovaru održava se dvodnevno državno prvenstvo UniSport H2O za studente i studentice u plivanju i vaterpolu.

(Subota, 09 Prosinac 2023 18:14)
Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći

U 19.41 sati zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na županijskoj cesti 4224, između Komletinaca i Nijemaca, u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Navodno je riječ o dvojici mladića.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, hitna medicinska pomoć i vatrogasci. 
(Subota, 09 Prosinac 2023 08:47)
Mijenja se Zakon o doplatku za djecu

Vlada RH uputila je u Sabor konačni prijedlog izmjena Zakona o doplatku za djecu, a koje bi na snagu trebale stupiti 1. ožujka 2024.. Mijenjaju se dohodovni cenzusi kao uvjeti za ostvarivanje prava na doplatak sa sadašnjih 70 posto proračunske osnovice na 140.

(Petak, 08 Prosinac 2023 14:54)
Obilježena godišnjica rođenja skladatelja hrvatske himne Josipa Runjanina

 U Vinkovcima je svečano obilježena 202.obljetnica rođenja Josipa Runjanina, skladatelja himne Lijepa naša. Podno njegove biste na trgu Josipa Runjanina vijence je položila Garda Hrvatskoga sokola, a predstavnice braniteljskih udruga s vinkovačkoga područja zapalile su svijeće za one koji su dali život za domovinu. Rođen 8.prosinca 1821.godine u Vinkovcima, ovaj je časnik u austrougarskoj vojsci uglazbio pjesmu Antuna Mihanovića Horvatska domovina, a koja je 1891.godine proglašena hrvatskom himnom pod nazivom Lijepa naša domovino.

(Petak, 08 Prosinac 2023 14:53)

Nepoznate osobe ulaze u domove, lažno se predstavljaju i prevarom uzimaju novac

Ilustracija Ilustracija FOTO: Hrvatski radio Vukovar/Klaudija Boras

Ulazak nepoznatih osoba u domove građana koji se pri tom lažno predstavljaju, sve je češći oblik prevare. Važno je znati kako se zaštiti i kako prepoznati prevarante.

Đakovački policajci tako su utvrdili da je kazneno djelo prevare i teške krađe počinio 28-godišnjak koji je u svibnju ove godine od starije osobe zatražio novac za uslugu dovoza drva za ogrjev prije nego je drva dovezao te ju je prevario i oštetio za više od tri tisuće kuna. Isto je napravio još jednoj starijoj osobi te joj je iz doma i ukrao novac. Slično se događalo prethodnih tjedana i na zagrebačkom području gdje su se prevaranti lažno oglašavali te lažno predstavljali kao zaposlenici banke te tako starijim osobama otuđili veće količine novca. Prevaranti uvijek iznova i maštovito žele oštetiti žrtvu, mole za uslugu, prodaju predmete i lažno se predstavljaju kao medicinsko osoblje ili službene osobe, a rizik je veći što je osoba starije životne dobi.

KAKO SE ZAŠTITI OD PREVARANATA?

Iz Policijske uprave vukovarsko – srijemske upozorili su kako s nepoznatim osobama uvijek treba biti na oprezu, treba biti sumnjičav te ne treba otvarati vrata ni sumnjivim službenim osobama dok ne pokažu službene isprave.

- Treba biti oprezan i s nepoznatim gostima, pa čak i s onima koji svoj dolazak prethodno najave. Kod nenajavljenih posjeta ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ako sumnjate na osobe koje se na taj način predstavljaju odmah nazovite policiju i prijavite slučaj. Zapamtite što više detalja kako biste pomogli pronaći prevaranta - rekla je policijska službenica za odnose s javnošću Policijske uprave vukovarsko – srijemske Ana Mišić te je naglasila kako je važno ne žuriti i dobro provjeriti nepoznatu osobu koja želi ući u dom.

- Ne dajte se impresionirati samouvjerenim nastupom nepoznate osobe, titulama ni ljubaznošću. Zatražite na uvid dokumente s fotografijom ili službene iskaznice. Provjerite kroz špijunku ili s otvorenim vratima uz korištenje sigurnosnog lanca. Ukoliko uz vaše odbijanje osoba i dalje želi ući u vaš dom pozovite susjede u pomoć. Pokušajte zapamtiti detalje o počinitelju poput izgleda, registarskih oznaka vozila kojim se koristi, boju, marku i druge karakteristike. Ne dirajte stvari koje je dirao počinitelj kako se ne bi uništili tragovi – rekla je Mišić te naglasila kako je važno o ovakvim slučajevima žurno obavjestiti policiju na 192.

Pročitano 380 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija