NAJNOVIJE
Otvorena izložba narodnih nošnji nacionalnih manjina

U robnoj kući u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru otvorena je Treća izložba ženskih narodnih nošnji nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 03 Prosinac 2022 12:20)
Od 1. siječnja Vukovar na granici Schengenske zone

U organizaciji Mladeži HDZ-a Grada Vukovara u Pastoralnom centru sv. Bone održana je konferencija Ususret Schengenu – najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu.

(Petak, 02 Prosinac 2022 20:43)
Na stadionu HNK Mitnica otvoren teren s umjetnom travom

a stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Mitnica u Vukovaru otvoren je teren s umjetnom travom. Akcija je pokrenuta u suradnji s Hrvatskom nogometnim savezom koji je donirao 100.000,00 kn, grad Vukovar donirao je 500.000,00 kn dok je 300.000,00 kuna prikupljeno donacijama građana iz Hrvatske i iseljeništva. Ukupna vrijednost projekta terena s umjetnom travom je 739.406,25 kn. Ranije se postavljeni reflektori pa je ukupna investicija oko milijun kuna. Na otvorenju se okupilo oko 200 članova kluba, nogometaša i ostalih građana Vukovara.Mitnica otvorenje4 Nakon pozdravnih govora predsjednika kluba Antuna Karaule i gradonačelnika Ivana Penave, teren je blagoslovio i molitvu predvodio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić. Nakon otkrivanja zida zahvale s imenima donatora, prve su poteze na novo otvorenom terenu odigrali gradonačelnik Penava i vukovarski gvardijan Jagodić.Mitnica otvorenje3

-Na inicijativu uvijek aktivnih članova kluba, prije svega predsjednika Antuna Karaule uvijek su bile neke akcije. Tako je došla i ideja za izgradnjom prvog terena s umjetnom travom na Mitnici. Što nam je ostalo uz tu silnu energiju koju rijetko viđamo i u Hrvatskoj, poglavito u Vukovaru da se samo organiziraju putem donacija osmišljenih akcija da se može "kupiti" kvadratni metar igrališta. Akciju koju je podržala cijela Hrvatska i dijaspora i što nam je ostalo nego zatvoriti tu priču u suradnji s klubom. Hvala svima što su sudjelovali, hvala upravi kluba na inicijativi. Nadam se puno godina da će ovaj teren biti na usluzi novima generacijama, mladim nogometašima, rekreativcima i svima nama – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon otvorenja terena.- Dobar je osjećaj nakon više od godine dana mukotrpnog rada, traženja, slanja, pisanja, pozivanja. Uspeli smo završiti priču i sada krećemo u neke nove akcije – rekao je predsjednik HNK Mitnice Antun Karaula.Mitnica otvorenje2

Nakon svečanog otvorenja i mini vatrometa prvu su utakmicu odigrali najmlađi članovi HNK Mitnice.Mitnica otvorenje6

(Petak, 02 Prosinac 2022 19:49)
Izvrsnim vukovarskim studentima uručene nagrade od 1250 kn

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima uručio je nagrade za izvrsnost 31 studentu, a svaki je dobio 1250 kuna. Nagrade su uručene redovnim studentima koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00 u akademskoj godini 2021./2022.

(Petak, 02 Prosinac 2022 15:24)
Povodom Dana grada Osijeka održana svečana sjednica Gradskog vijeća Osijeka

Osijek je i mora biti predvodnik gospodarskog, političkog, kulturnog i svakog drugog razvoja istočne Hrvatske, istaknuto je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka, kojoj je danas u osječkom HNK povodom Dana grada Osijeka nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, prenosi HINA.

(Petak, 02 Prosinac 2022 14:50)
Grad Vukovar proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj

Grad Vukovar proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija u kategoriji „Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:52)
Rekord vukovarskog veleučilišta: Svečano promoviran 171 student

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju održana je 27. svečana promocija prvostupnika i 6. promocija magistara fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička” Vukovar. Promoviran je 171 student i studentica te je tako ovogodišnja promocija najveća u povijesti veleučilišta.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:16)

XVII. izložba „Lokalnih glasila Vukovarsko - srijemske županije“ i Okrugli stol: ”Novinarstvo u vrijeme ekonomske i političke krize”

Okrugli stol Okrugli stol Foto: Valerija Lozančić

U okviru XXV. Miholjskih dana Općine Lovas 2022., a pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Općine Lovas, u zgradi Centra kompetencija u Lovasu održana je XVII. izložba „Lokalnih glasila Vukovarsko-srijemske županije“ te Okrugli stol na temu Novinarstvo u vrijeme ekonomske i političke krize.

Načelnica Općine Lovas Tanja Cirba istaknula je da su izložbu i okrugli stol organizirali kako bi učili jedni od drugih s ciljem kvalitetnijeg i transparentnijeg informiranja građana. Ove je godine na izložbi sudjelovalo sedam lokalnih glasila.

- Ovo je jedan uistinu hvalevrijedan i kvalitetan skup jer svi mi koji radimo na lokalnom informiranju imamo prigodu razgovarati i razmijeniti informacije o načinima rada kako bismo još bolje informirali naše sugrađane, a svi zapravo težimo tome da informacije dođu do čitatelja – rekla je Cirba. Izrazila je ponos i zadovoljstvo što svoje lokalno glasilo Lovaski list tiskaju već 17. godina.
- Lovaski list izlazi tri do četiri puta godišnje i do sada je tiskano 107 brojeva. U novinama dajemo prostor temama vezanim uz rad Općine, ali i svih ostalih udruga i zajednica kako bismo slovom i fotografijom dobili kompletan i točan uvid u sva događanja na području općine Lovas – pojasnila je Cirba.

Okruglom stolu nazočio je i župan Damir Dekanić koji je pohvalio rad i aktivnosti ove općine.
- Sve pohvale Općini Lovas za aktivnosti na gospodarskom, kulturnom, zabavnom i svim ostalim područjima. U današnje je vrijeme uistinu teško aktivirati ljude i stoga im iskreno čestitam – rekao Dekanić dodajući kako sve te aktivnosti i projekti pomažu pri zadržavanju stanovništva na ovim prostorima.

Prije izložbe Lokalnih glasila Vukovarsko - srijemske županije i okruglog stola otvorena je i izložba zlatoveza koje su izradile žene, korisnice Projekta Centar za održivi razvoj lokalne zajednice Općine Lovas.

Pročitano 128 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija