NAJNOVIJE
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da, ne samo pripadnice ljepšeg spola nego, i pripadnice jačeg spola, možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog veće količine ljudi koja se nalazi u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)

Njemačka tvrtka posluje u Vukovaru i bilježi porast zaposlenih

Njemačka tvrtka posluje u Vukovaru i bilježi porast zaposlenih Foto: Marija Molnar

Tvrtka Walter Konig Croatia d.o.o. njemačkoga investitora s radom u Vukovaru započela je 2020.godine s 13 zaposlenika i to u jeku pandemije. Krajem 2021. broj zaposlenih bio je 37, a danas 54. Iduće godine planiraju novo povećanje broja zaposlenih. Pogon za proizvodnju i montažu metalnih komponenti i konstrukcija smješten je u zoni tvornice Borovo, odmah iza nekadašnjeg Borovo Commerca. Tvrtka će proizvoditi te montirati i metalna kućišta za baterije i elektroniku za fotonaponske solarne sustave za stambene i gospodarske objekte. Zbog pozitivnih rezultata poslovanja, ovu su tvrtku jučer posjetili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i pročelnica Upravnoga odjela za gospodarstvo Grada Vukovara Kristina Bilić.

Direktor tvrtke Dierk Mohr naglasio je da su nakon osnutka poduzeća vrlo brzo počeli i s proizvodnjom, a iskustvo poslovanja u Vukovaru ocijenio je odličnim.

- Dobili smo svu moguću podršku Grada Vukovara, nemamo nikakvih problema s dobavljačima, lako pronalazimo radnike što nam je iznimno važno i ohrabrujuće za budući rad, jednom rječju sve je pozitivno – istaknuo je Mohr, dodavši kako su ove godine investirali u prostor te nabavku strojeva, a u idućoj pokreću i novu proizvodnu liniju.

Gradonačelnik Penava pak naglasio je iznimno zadovoljstvo napretkom i učinkovitošću zaposlenika koji su uspjeli odgovoriti na izazove, prvenstveno na rad tijekom pandemije.

- Mislim da je stvar impresivna. Nisu to doduše stotine ili tisuće radnih mjesta, ali je tvrtka značajno povećala broj zaposlenih u dvije godine tijekom pandemije. Drago mi je da su njemački partneri zadovoljni kao i radnici uvjetima u kojima rade, a odlaze i na usavršavanje u Njemačku. Ako se poduzetnici vesele budućem radu, novim narudžbama i poslovnim izazovima, onda je to ispunjenje i naših ciljeva pa smo i mi zadovoljni. Želim što više ovakvih uspješnih priča u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj, što više zadovoljnih poslodavaca i radnika jer to je jedina garancija ostanka na ovim prostorima, a i konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva sa svjetskim – rekao je Penava.

Od tehničkog direktora tvrtke Gorana Čuturića doznali smo da sve što proizvedu plasiraju isključivo na njemačko tržište, da su radnici iz Vukovara i okolice i kako do sada nisu imali nikakvih problema pronaći varioce, bravare i ostale struke vezane uz metal. 

Pročelnica Bilić istaknula je da je ove godine u svrhu razvoja poduzetništva iz gradskoga proračuna izdvojeno 2,5 milijuna kuna, u zadnjih sedam 25 milijuna, a uz sredstva Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara, riječ je o iznosu od preko 60 milijuna kuna.

- Što se tiče broja zaposlenih u Vukovaru, te brojke iz mjeseca u mjesec konstantno rastu, tako da u listopadu ove godine bilježimo dva posto više zaposlenih u odnosu na listopad prošle godine. Vjerujemo da će se grad još više razvijati, kao i da će se trend porasta zaposlenih nastaviti, da ćemo imati još više ovakvih pozitivnih primjera uspješnih tvrtki poput ove, a mi smo tu, na raspolaganju, za sve što treba – naglasila je Bilić.

Pročitano 633 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija