NAJNOVIJE
Sutra besplatno predavanje za roditelje u Vukovaru

Dr.sc.Damir Marinić s Odsjeka za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Osijeku održat će za roditelje u Vukovaru besplatno predavanje na temu Koje su „posebne potrebe” današnje djece? i to u OŠ Blage Zadre, u utorak 27.veljače s početkom u 17 sati.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 14:52)
Od 11.ožujka kreće isplata usksnica vinkovačkim umirovljenicima

Održana je sjednica Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Vinkovaca, a bilo je riječi o podizanju cenzusa ili iznosa uskrsnica i božićnica za umirovljenike u odnosu na prošlu godinu. Naime,već je objavljeno iz vinkovačke gradske uprave o povećanju toga cenzusa koje su sada prihvatili i članovi Odbora pa će tako umirovljenici s mirovinama do 340 eura dobit 60 eura uskrsnice, a oni s mirovinama od 340 do 450 eura dobit će 40 eura. Ukupno, preko 3800 vinkovačkih umirovljenika i korisnika osobne invalidnine dobit će uskrsnice za što je osigurano 190 tisuća eura u gradskome proračunu.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 14:37)
Predstavljeni projekti uređenja Dunava u Vukovaru i Opatovcu

U prostorijama Agencije za vodne putove Vukovar predstavljeni su projekti Lučke uprave Vukovar i agencije, kako završeni tako i oni koji su u tijeku, a najavljeni su i novi.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 13:52)
Za kulturu u našoj županiji izdvojeno 131 tisuću eura

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima potpisani su i podijeljeni ugovori korisnicima financijskih sredstava koji su svoje programe, odnosno projekte prijavili na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi Vukovarsko – srijemske županije za 2024. godinu. Ugovore su korisnicima uručili vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Tamara Kalistović.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 13:49)
Državni tajnik Bilaver tijekom radnog posjeta našoj županiji najavio daljnje potpore za izgradnju infrastrukture

U okviru projekta Vlade RH Slavonija, nedavno je u promet pušten nadvožnjak na Borincima, naselju koje je na taj način konačno postalo povezano sa središtem Vinkovaca. Riječ je nadvožnjaku vrijednom 10,6 milijuna eura koji je u ponedjeljak u okviru radnoga posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji obišao državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 12:58)
Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku održava se 7. Škola kemije

Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku održava se 7. Škola kemije.

U periodu od 26. veljače do 1. ožujka u laboratorijima Zavoda za primijenjenu kemiju i ekologiju Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek od 9 do 12 sati za učenike trećih razreda osječkih gimnazija organizirane su brojne radionice, pojasnila je Dajana Gašo-Sokač, redovita profesorica iz organske kemije na Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
-Pokusi se rade u laboratoriju iz organske kemije i opće i analitičke kemije. Zanimljive pokuse učenici izvode zajedno s asistentima i nastavnicima s fakulteta. Ove godine sintetizirat će organske boje, acetilsalicilnu kiselinu, dokazivat će reducirajuće šećere, gledat će promjene boja, otopina i imat će priliku osjetiti dašak kemije i kako je to na fakultetu i što radimo. Pokušat ćemo im približiti rad u laboratorijima i sve ono što naš fakultet nudi budućim studentima -

pojasnila je Gašo Sokač dodavši kako ove godine sudjeluju i učenici iz Vukovara.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 12:53)
Održana redovna skupština Pčelarske udruge „Cornacum” Vukovar

Pčelarska udruga „Cornacum“ Vukovar održala je u Vukovaru redovnu skupštinu na kojoj je predsjednik udruge Borislav Grbić podnio izvješće o radu.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 11:46)

U Vukovaru je otvoren pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija

U Vukovaru je otvoren pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija Foto: Marija Molnar

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ) svečano je otvoren prostor tvrtke Alis d.o.o. odnosno proizvodni pogon i uredski prostori. Riječ je o investiciji vrijednoj 6,8 milijuna kuna, a gradnja je započela prošle godine. Glavna je djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija, doznali smo od suvlasnika tvrtke Slobodana Aleksića.

- Tvrtka postoji od 2019.godine i konačno smo uspjeli završiti ovaj projekt gradnje. Bavit ćemo se proizvodnjom metalnih konstrukcija i elemenata za industriju, industrijska postrojenja i predmontažom energetskih sklopiva za postojeće uređaje za grijanje i hlađenje, a plan je zaposliti 25 djelatnika. Tržište za naše proizvode je hrvatsko i njemačko – pojasnio je Aleksić.

U rezanju vrpce na ulazu u proizvodni pogon osim Aleksića i drugog suvlasnika Nihada Islamagića, sudjelovao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

- Odlučili su da sjedište svoje proizvodne djelatnosti postave u Vukovarsku gospodarsku zonu. Riječ je o vrlo agilnim poslovnim ljudima koji rade po cijeloj Europi i u kontinuitetu im raste poslovanje. Drago mi je da smo dobili još jednu proizvodnu tvrtku, dosta su novca uložili, imaju halu od dvije tisuće kvadrata i želim i vlasnicima i upravi i radnicima što je moguće bolje poslovanje, veće prihode i dobit te bolje plaće kao i da se razvijaju - naglasio je Penava.

Vukovar sve više postaje grad zanimljiv investitorima u industriju metalnih dijelova.

- Upravo se to počelo događati i sve više govorimo o CNC strojevima, novim tehnologijama, a to se do prije nekoliko godina činilo nemogućim  u Vukovaru, kao uvjetno rečeno malom gradu. Iznimno nam je drago da se u Vukovar uvode nove i napredne industrije te nova zanimanja – naglasila je pročelnica Upravnoga odjela za gospodarstvo Grada Vukovara Kristina Bilić, dodavši da je VGZ trenutno gotovo u potpunosti popunjena.

- Imamo ovdje 69 poslovnih subjekata i gotovo 700 zaposlenih, a to je rezultat napora, truda i ulaganja Grada Vukovara u gospodarstvo, kao i kvalitetne suradnje i komunikacije s poduzetnicima – rekla je Bilić.

Inače, tvrtka tvrtka Alis povezana je s matičnom tvrtkom Interior-Mont d.o.o. iz Vukovara, a vlasnici su u VGZ-u kupili još jedno zemljište gdje planiraju izgradnju dodatne hale.

Pročitano 552 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija