NAJNOVIJE
VELIKI POŽAR U OSIJEKU, u pogonu tvrtke zapalila se uskladištena plastika: Ne izlazite van, zatvorite prozore

U srijedu poslije ponoći u pogonu osječke tvrtke "Drava international", kod prigradskog naselja Brijest, došlo je do požara uskladištene plastike na otvorenom prostoru čija je površina procijenjena na više tisuća kvadratnih metara, a visina uskladištenih bala plastike je oko pet metara. Stožer civilne zaštite Grada Osijeka izvijestio je kako požar pokušavaju lokalizirati sve raspoložive profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe, a zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin za Hinu je izjavio kako požar nije pod kontrolom te kako je dojava o požaru zaprimljena oko 40 minuta poslije ponoći, a od tada su na terenu i bageri gradskih tvrtki koji pokušavaju napraviti koridor i spriječiti širenje požara. Vulin je pozvao je građane da, zbog velikih količina dima i plina, zatvore prozore i ne izlaze van zbog mogućeg štetnog djelovanja.

(Srijeda, 04 Listopad 2023 06:41)
Jedna od najdužih ulica u Čapljini dobila ime „Vukovarska ulica“
Jedna od najdužih ulica u Čapljini dobila je ime „Vukovarska ulica“.  Tim povodom Grad Vukovar posjetio je Pero Previšić, gradski vijećnik Grada Čapljine. Na radnome  sastanku s gradonačelnikom Ivanom Penavom i njegovim suradnicima riječi je bilo i o potpisivanju povelje prijateljstva te smjerovima buduće suradnje. 
(Utorak, 03 Listopad 2023 14:40)
I dalje se traži nestali 20-godišnjak iz Andrijaševaca

Mario Rukavina, 20-godišnjak iz Andrijaševaca, nestao je u petak nakon što je biciklom ušao u Srbiju na graničnom prijelazu Tovarnik -Šid.

(Utorak, 03 Listopad 2023 14:04)
Krizna situacija u Tordincima - zatvorio se u kuću i prijeti bombom?

U Tordincima su od jutros na terenu sve dežurne službe – policija, hitna medicinska pomoć i vatrogasci. Iako službenih informacija nema, osim što je policija potvrdila postupanje u tom mjestu nadomak Vinkovaca, neslužbene govore  o muškarcu koji se počevši jutros u 9 sati posvađao sa susjedima i gađao im kuću molotovljevim koktelima, a nakon toga pobjegao u svoju kuću, polio se benzinom i prijeti bombom.

(Utorak, 03 Listopad 2023 12:47)
Streljački klub "Grič 7" Vukovar '' osvojio 3 medalje i pehar u Nuštru

U Nuštru 1. listopada 2023. održano tradicionalno natjecanje povodom Dana obrane i Dana Općine Nuštar.

Streljački klub Grič 7, Vukovar se na ovom natjecanju predstavio s dvije ekipe: ekipa zračna puška, u sastavu Milica Jeremić, Jana Tetkić i Petra Budimir, te ekipa zračni pištolj, u sastavu Agata Bunarkić, Dario Kampel i Kiara Lemac. Natjecateljski duh pokazao je i trener g. Vinko Kovač koji se također natjecao.

SK Grič 7 Vukovar nije se s natjecanja vratio praznih ruku. Dario Kampel je u kategoriji ISSF zračni pištolj 10 m juniori osvojio četvrto mjesto i već popularnu nuštarsku drvenu medalju. Agata Bunarkić osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju u kategoriji ISSF zračni pištolj 10 m juniorke, a u istoj toj kategoriji Kiara Lemac ponovno je zasjala na najvišem postolju osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju. Ekipa zračni pištolj u Vukovar je uz medalje odnijela i ekipni pehar osvojivši drugo mjesto u izrazito jakoj konkurenciji.

Iako je ovo tek početak nove sportske sezone rezultati govore kako od ovog vukovarskog kluba u budućnosti zasigurno možemo očekivati mnogo ovakvih i još boljih rezultata.

(Utorak, 03 Listopad 2023 12:07)
Bršadin se odvojio na prvenstvenoj ljestvici

Rezultati 5. kola 2. Županijske nogometne lige Nogometnog središta Vukovar:

Rusin – Lovas 4:3 ( 0:1 Ivan Gelemanović 14', 1:1 Matej Homa 22', 2:1 Danijel Kuzmanović 26', 3:1 Tomislav Alilović 75', 3:2 Filip Frančišković 77', 3:3 Andrija Pole 80', 4:3 Zdenko Drmić 85')

Hajduk (B) – Bršadin 0:2 ( 0:1 Danilo Kovačević 13', 0:2 Vitomir Vuletić 42')

Hajduk (T) – Sremac 2:2 (1:0 Domagoj Jurić 6', 1:1 Krešimir Majstorović 46' KU, 1:2 Ivan Vidaković 61', 2:2 Mijo Bolotin 90' + 1' AG)

Sloga (P) – Dunav 0:1 (0:1 Domagoj Komadina 73')

Poredak:

1. Bršadin 15

2. Hajduk (B) 8

3. Hajduk (T) 8

4. Lovas 7

5. Rusin 6

6. Dunav 6

7. Sloga (P) 3

8. Sremac 3

Raspored 6. kola: Lovas – Dunav, Sremac – Sloga (P), Bršadin – Hajduk (T), Rusin – Hajduk (B)

(Utorak, 03 Listopad 2023 12:02)
Gradski derbi pripao Lipovači

Rezultati 4. kola 3. Županijske nogometne lige Nogometnog središta Vukovar:

Radnički – Lipovača 0:4 ( 0:1 Josip Šterc 39', 0:2 Tomislav Ujvari 71', 0:3 Josip Petković 83', 0:4 Ivan Prkić 87')

Petrovci – Mohovo -:-

Mladost – Tompojevci 2:6 (0:1 Gabriel Boras 3', 0:2 Bruno Kalac 9', 0:3 Danijel Krupa 38', 0:4 Bruno Kalac 45' KU, 0:5 Damir Čupić 60', 0:6 Petar Božić 75', 1:6 Emanuel Budeš 77', 2:6 Zlatko Livaja 84')

Poredak:

1. Tompojevci 8

2. Mohovo 7

3. Lipovača 7

4. Radnički 6

5. Petrovci 3

6. Mladost 0

Raspored 5. kola: Tompojevci – Radnički, Mohovo – Mladost, Lipovača – Petrovci.

(Utorak, 03 Listopad 2023 11:59)

Preminuo dr. Zlatko Šimunović

Zlatko Šimunović u svom domu Zlatko Šimunović u svom domu Milan Paun

U Nacionalnoj memorijalnom bolnici „Dr. Juraj Njavro” Vukovar u 88. godini života preminuo je 5. travnja 2023. godine poznati vukovarski liječnik i književnik dr. Zlatko Šimunović.

Posljednji ispraćaj posmrtnih ostataka dr. Šimunovića bit će u utorak 11. travnja s početkom u 14 sati na Novom gradskom groblju Dubrava u Vukovaru.

Zlatko Šimunović rođen je 14. prosinca 1935. u Vukovaru gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Studij medicine počeo je u Zagrebu, a diplomirao na Medicinskome fakultetu u Beogradu.

Nakon pripravničkoga staža radni je vijek započeo u pedijatrijskoj službi Medicinskoga centra Vukovar uglavnom na zaštiti zdravlja školske djece i mladeži.

Poslijediplomski studij školske higijene upisao je u Zagrebu akademske godine 1970./71. te specijalizirao školsku medicinu 1974. Utemeljio je Službu za zaštitu zdravlja školske djece i omladine koju je i vodio do progonstva 1991. Magistrirao je u Zagrebu 1979. na temu Analiza propisanoga postupka razvrstavanja osoba ometenih u psihofizičkome razvoju.

Bio je član Društva liječnika školske i sveučilišne medicine pri Hrvatskome liječničkome zboru.

U Vukovaru je niz godina bio član Predsjedništva Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama te terapeut u Klubu liječenih alkoholičara kao i nastavnik stručnih predmeta u Medicinskoj školi te predavač u Crvenome križu i Civilnoj zaštiti. Bio je i predsjednik Gradskoga društva Crvenoga križa Vukovar.

Godine 1990. Zlatku Šimunoviću kao iskusnome liječniku priznat je naziv primarijusa.

 Prvu knjigu Školsko dijete i zdravlje Šimunović je objavio 1989. godine. Nakon rata u progonstvu u Zagrebu 1995. godine izlazi Vukovarski dnevnik u izdanju Školskih novina. Dom zdravlja Vukovar - crtice iz progonstva i povratak tiskan je u Vukovaru, izdavač Ogranak Matice hrvatske Vukovar, 2014. godine, a Knjiga poslije knjige podnaslovljena Kako se rađao Vukovarski dnevnik tiskana je 2015. također u Vukovaru i izdanju Ogranka Matice hrvatske Vukovar.

Tema Doma zdravlja Vukovar vrijeme je mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja, a Šimunović je opisao i objavio niz dokumenata o integraciji zdravstvenih ustanova budući da je tada bio ravnatelj Doma zdravlja. Ta je knjiga 2016. godine dobila posebnu zlatnu povelju predsjednika Matice hrvatske Stjepana Damjanovića.

Zbirku pripovjedaka Priče iz liječničke torbe objavio je 2016. godine.

Posljednju šestu knjigu Susreti s uglednim osobama, promocije knjiga i priče objavio je 2018. godine. 

Prije rata Šimunović je u Vukovarskim novinama objavljivao kolumnu gdje je odgovarao na upite čitatelja o bolestima i liječenju, a objavljivao je i stručne radove u medicinskim časopisima.

 

Pročitano 438 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija