NAJNOVIJE
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da, ne samo pripadnice ljepšeg spola nego, i pripadnice jačeg spola, možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog veće količine ljudi koja se nalazi u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)

Alkoholizirani vozač odgurnuo policijskog službenika i pobjegao

Jučer, 4. lipnja u 0,35 sati prilikom nadzora cestovnog prometa u Ulici Priljevo u Vukovaru, policijski službenici zaustavili su i kontrolirali osobni automobil njemačkih registracijskih oznaka i vozača, 37-godišnjeg hrvatskog državljanina, te utvrdili kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u iznosu od 0.86 g/kg.Kako je nakon isključenja iz prometa izrazio namjeru daljnjeg upravljanja vozilom i odbio poći u službene prostorije policije radi zadržavanja, nad njim su uporabljena sredstva prisile, no 37-godišnjak je rukama odgurnuo policijskog službenika, sjeo u svoj automobil te se velikom brzinom udaljio u smjeru Vinkovaca.

Tom prilikom, osim upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, počinio je nekoliko teških prometnih prekršaja: prolazak kroz crveno svjetlo, kretanje u suprotnom smjeru i ne zaustavljanje na svjetlosne i zvučne signale službenih vozila.

Policijski službenici uhitili su ga u 10 sati u Rokovcima i priveli u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je uporabom sile spriječio policijskog službenika u obavljanju službene radnje koja je u okviru zakonom propisanih ovlasti. Policijski službenik pritom nije ozlijeđen.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, protiv 37-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, dok su radi počinjenih prometnih prekršaja protiv njega podnijeti prekršajni nalog, optužni prijedlog i dva obavezna prekršajna naloga.

 

Pročitano 278 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija