NAJNOVIJE
Policija stavila pod nadzor muškarca iz Tordinaca koji je prijetio i bacio opasne zapaljive predmete

Nakon višesatnog pregovaranja, 57-godišnjak iz Tordinaca koji je jučer prijetio i bacio opasne zapaljive predmete, mirno se predao policijskim službenicima u 15,15 sati te je nakon toga prevezen u OŽB Vinkovci radi pružanja liječničke pomoći.

(Srijeda, 04 Listopad 2023 08:38)
VELIKI POŽAR U OSIJEKU, u pogonu tvrtke zapalila se uskladištena plastika: Ne izlazite van, zatvorite prozore

U srijedu poslije ponoći u pogonu osječke tvrtke "Drava international", kod prigradskog naselja Brijest, došlo je do požara uskladištene plastike na otvorenom prostoru čija je površina procijenjena na više tisuća kvadratnih metara, a visina uskladištenih bala plastike je oko pet metara. Stožer civilne zaštite Grada Osijeka izvijestio je kako požar pokušavaju lokalizirati sve raspoložive profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe, a zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin za Hinu je izjavio kako požar nije pod kontrolom te kako je dojava o požaru zaprimljena oko 40 minuta poslije ponoći, a od tada su na terenu i bageri gradskih tvrtki koji pokušavaju napraviti koridor i spriječiti širenje požara. Vulin je pozvao je građane da, zbog velikih količina dima i plina, zatvore prozore i ne izlaze van zbog mogućeg štetnog djelovanja.

(Srijeda, 04 Listopad 2023 06:41)
Jedna od najdužih ulica u Čapljini dobila ime „Vukovarska ulica“
Jedna od najdužih ulica u Čapljini dobila je ime „Vukovarska ulica“.  Tim povodom Grad Vukovar posjetio je Pero Previšić, gradski vijećnik Grada Čapljine. Na radnome  sastanku s gradonačelnikom Ivanom Penavom i njegovim suradnicima riječi je bilo i o potpisivanju povelje prijateljstva te smjerovima buduće suradnje. 
(Utorak, 03 Listopad 2023 14:40)
I dalje se traži nestali 20-godišnjak iz Andrijaševaca

Mario Rukavina, 20-godišnjak iz Andrijaševaca, nestao je u petak nakon što je biciklom ušao u Srbiju na graničnom prijelazu Tovarnik -Šid.

(Utorak, 03 Listopad 2023 14:04)
Krizna situacija u Tordincima - zatvorio se u kuću i prijeti bombom?

U Tordincima su od jutros na terenu sve dežurne službe – policija, hitna medicinska pomoć i vatrogasci. Iako službenih informacija nema, osim što je policija potvrdila postupanje u tom mjestu nadomak Vinkovaca, neslužbene govore  o muškarcu koji se počevši jutros u 9 sati posvađao sa susjedima i gađao im kuću molotovljevim koktelima, a nakon toga pobjegao u svoju kuću, polio se benzinom i prijeti bombom.

(Utorak, 03 Listopad 2023 12:47)
Streljački klub "Grič 7" Vukovar '' osvojio 3 medalje i pehar u Nuštru

U Nuštru 1. listopada 2023. održano tradicionalno natjecanje povodom Dana obrane i Dana Općine Nuštar.

Streljački klub Grič 7, Vukovar se na ovom natjecanju predstavio s dvije ekipe: ekipa zračna puška, u sastavu Milica Jeremić, Jana Tetkić i Petra Budimir, te ekipa zračni pištolj, u sastavu Agata Bunarkić, Dario Kampel i Kiara Lemac. Natjecateljski duh pokazao je i trener g. Vinko Kovač koji se također natjecao.

SK Grič 7 Vukovar nije se s natjecanja vratio praznih ruku. Dario Kampel je u kategoriji ISSF zračni pištolj 10 m juniori osvojio četvrto mjesto i već popularnu nuštarsku drvenu medalju. Agata Bunarkić osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju u kategoriji ISSF zračni pištolj 10 m juniorke, a u istoj toj kategoriji Kiara Lemac ponovno je zasjala na najvišem postolju osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju. Ekipa zračni pištolj u Vukovar je uz medalje odnijela i ekipni pehar osvojivši drugo mjesto u izrazito jakoj konkurenciji.

Iako je ovo tek početak nove sportske sezone rezultati govore kako od ovog vukovarskog kluba u budućnosti zasigurno možemo očekivati mnogo ovakvih i još boljih rezultata.

(Utorak, 03 Listopad 2023 12:07)
Bršadin se odvojio na prvenstvenoj ljestvici

Rezultati 5. kola 2. Županijske nogometne lige Nogometnog središta Vukovar:

Rusin – Lovas 4:3 ( 0:1 Ivan Gelemanović 14', 1:1 Matej Homa 22', 2:1 Danijel Kuzmanović 26', 3:1 Tomislav Alilović 75', 3:2 Filip Frančišković 77', 3:3 Andrija Pole 80', 4:3 Zdenko Drmić 85')

Hajduk (B) – Bršadin 0:2 ( 0:1 Danilo Kovačević 13', 0:2 Vitomir Vuletić 42')

Hajduk (T) – Sremac 2:2 (1:0 Domagoj Jurić 6', 1:1 Krešimir Majstorović 46' KU, 1:2 Ivan Vidaković 61', 2:2 Mijo Bolotin 90' + 1' AG)

Sloga (P) – Dunav 0:1 (0:1 Domagoj Komadina 73')

Poredak:

1. Bršadin 15

2. Hajduk (B) 8

3. Hajduk (T) 8

4. Lovas 7

5. Rusin 6

6. Dunav 6

7. Sloga (P) 3

8. Sremac 3

Raspored 6. kola: Lovas – Dunav, Sremac – Sloga (P), Bršadin – Hajduk (T), Rusin – Hajduk (B)

(Utorak, 03 Listopad 2023 12:02)

Županija sufinancira smještaj u Dom učenika Vukovar

Županija sufinancira smještaj u Dom učenika Vukovar Foto: Marija Molnar

Dom učenika u Vukovaru posjetili su župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić i njegov zamjenik Franjo Orešković. Naime, posljednje tri godine u sufinanciranju cijene doma s 25 posto sudjeluje i Vukovarsko-srijemska županija, pa je konačna mjesečna cijena smještaja po učeniku s tri obroka dnevno i 24-satnom stručnom brigom pedagoških djelatnika i odgajatelja 40 eura. Kapacitet doma je 100 ležaja, trenutno je tu smješteno 49 učenika koji pohađaju neku od srednjih škola u Vukovaru. Pola cijene smještaja u domu sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Ravnatelj doma Zlatko Hegeduš najavljuje i pojačanu kampanju za upis novih korisnika za iduću školsku godinu.

– Najviše je djece s našeg područja, iz Iloka, Nijemaca, Otoka, Vrbanje, Soljana, Jarmine, Mikanovaca, Vinkovaca, imamo ih šest iz susjedne Osječko-baranjske županije i dvoje iz Požeško-slavonske. Živeći u domu djeca ne moraju putovati u školu i to vrijeme koriste za učenje, različite izvannastavne aktivnosti i brojne sadržaje koje ovdje nudimo. Na rasplaganju su im dvokrevetne i trokrevetne sobe, zajednički dnevni boravak, čajna kuhinja, zajedničke prostorije za učenje, informatička učionica, knjižnica, teretana, vanjski sportski tereni, besplatan wi-fi , dnevno dobiju tri svježa obroka od kojih su dva kuhana – pojasnio je Hegeduš.

Zupan u Domu ucenika VU Marija Molnar 2023

UPISI U SRPNJU I RUJNU

Osim svojih obaveza za školu, učenici imaju mogućnosti sudjelovati u brojnim aktivnostima koje organiziraju u domu, rezultati pokazuju da se rado uključuju. Tako su ove godine osvojili nekoliko prvih i drugih mjesta na regionalnoj domijadi, a na državnoj i prvo mjesta iz rukotvorina. Upisi u dom za iduću školsku godinu odvijaju se paralelno s upisima u srednju školu, prvi je rok sredina srpnja, a drugi u rujnu.

Župan Dekanić izrazio je zadovoljstvo organizacijom života u domu i brojnim sadržajima koje dom nudi

- Dom je uređen i održavan, vidi se da je dosta uloženo. Ovdje je riječ o vrlo lijepom okruženju, a iz razgovora s učenicima sam doznao kako su i oni zadovoljni. Odgajatelji su angažirani, vodi se računa o svakoj grupi, postavljena su pravila i poštuju se. Županija će svakako nastaviti sufinancirati cijenu doma – rekao je Dekanić koji je dom obišao, razgovarao s učenicima i odgajateljima, a zaigrao je i stolni tenis sa svojim zamjenikom Oreškovićem u prostoru namijenjenom za sportsku rekreaciju učenika.

Zupan stolni tenis Marija Molnar 2023

MLADI FILMSKI MONTAŽER

Jedan od korisnika Doma učenika Vukovar je i Luka Basran Haban iz Vinkovaca koji pohađa treći razred Tehničke škole Nikola Tesla. Kaže da je jako zadovoljan smještajem, načinom na koji je život u domu organiziran i svima koji u domu rade. Aktivan je i u filmskoj grupi doma s kojom je osvojio drugo mjesto na domijadi – natjecanju učeničkih domova Hrvatske.

-Zabavno nam je u domu. Naš nagrađeni film je o ljubavi i ja sam ga montirao – otkrio nam je Luka.

 

Luka Basran Haban Marija Molnar 2023

Dom je inače smješten u Borovu naselju, odmah pokraj Tehničke škole Nikole Tesle. Sagrađen je za potrebe tvornice obuće Bata 30-tih godina prošloga stoljeća u dvije odvojene zgrade, obje stradale u Domovinskome ratu. Godine 2011. dom je obnovljen sredstvima Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a dograđene su kuhinja i blagovaonica sredstvima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj.

 

Pročitano 192 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija