NAJNOVIJE
HGSS i županijski Športsko ribolovni savez od VSŽ dobili čamce

Vukovarsko-srijemska županija donirala je dva čamca vrijednosti oko 15.000 eura Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja - Stanici Vinkovci te Športsko ribolovnom savezu Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 15:01)
Danas u Gradskom muzeju Vukovar predstavljanje knjige Istražitelj

U Mramornoj dvorani vukovarskog Dvorca Eltz danas s početkom u 18 sati bit će upriličena knjiga Istražitelj – Demoni balkanskog rata i svjetska pravda koju autorski potpisuje Vladimir Dzuro.

 Riječ je o kazivanju češkoga kriminalista koji je jednoga dana umjesto zlikovaca i ubojica po Pragu odlučio proganjati ratne zločince na Balkanu, zajedno s ostalim međunarodnim istražiteljima i tužiteljima Haaškog suda, koji su jednako tako smatrali da počinitelj ratnih zločina u bivšoj Jugoslaviji moraju biti kažnjeni.

Na promociji će sudjelovati u ime suizdavača dr. Dražen Švagelj, zatim ilustrator i autor naslovnice Nenad Barinić te Hrvoje Sopta koji će ponuditi povijesni osvrt.

Vukovarsku promociju knjige “Istražitelj – Demoni balkanskog rata i svjetska pravda” upotpunit će Muška pjevačka grupa “Lipa” Vinkovci.

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 14:35)
Zapalio hrvatsku zastavu pa završio u istražnom zatvoru

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Javno poticanje na nasilje i mržnju i Povreda ugleda Republike Hrvatske. 

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 14:03)
U javnim radovima zaposleno 15 Vukovaraca

U okviru programa Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara, zaposleno je 15 Vukovaraca. Riječ je o programu Javni radovi Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) vrijednog 77 520 eura. Program će trajati šest mjeseci, za devet osoba plaće će financirati u 100-postotnom iznosu HZZ, dok će za šest djelatnika plaće u jednakom omjeru od 50 posto sufinancirati Grad Vukovar i HZZ. Ovi će djelatnicii raditi na uređenju okoliša u gradu. Ugovore su im u gradskoj vijećnici uručili predstojnica Područnog ureda Vukovar HZZ-a Jasna Kolar i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 14:00)
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je novoizgrađenu spojnu cestu Lužac-Budžak

Dva susjedna gradska naselja Lužac i Budžak od nedavno su spojena cestovnim pravcem, a osim bolje povezanosti stanovništva ova cesta rezultirala je i novim alternativnim pravcem kojim se može doći iz Vukovara do Borova naselja.

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 13:19)
Objavljen je preliminarni popis igrača za nastup na predstojećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je preliminarni popis igrača za nastup na predstojećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Na Dalićevom popisu našli su se sljedeći igrači:
Vratari: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka).

Braniči: Domagoj Vida (AEK), Josip Juranović (Union Berlin), Joško Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa (Ajax), Josip Stanišić (Bayer Leverkusen), Josip Šutalo (Ajax), Martin Erlić (Sassuolo), Marin Pongračić (Lecce).

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Manchester City), Marcelo Brozović (Al-Nassr), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino), Lovro Majer (Wolfsburg), Luka Ivanušec (Feyenoord), Luka Sučić (RB Salzburg), Martin Baturina (Dinamo).

Napadači: Ivan Perišić (Hajduk), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Marko Pjaca (Rijeka), Ante Budimir (Osasuna), Marco Pašalić (Rijeka).

Pretpozivi: Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Lyon), Kristijan Jakić (Augsburg), Dominik Kotarski (PAOK), Toni Fruk (Rijeka), Marin Ljubičić (LASK), Igor Matanović (Karlsruhe), Niko Kristian Sigur (Hajduk), Petar Sučić (Dinamo).

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se 26. svibnja i pripremat će se u Rijeci, gdje će 3. lipnja odigrati prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Makedonijom. Vatreni 7. lipnja putuju za Lisabon, gdje ih 8. lipnja očekuje prijateljska utakmica s Portugalom, a dan poslije predviđen je odlazak za Njemačku.

Hrvatska prvu utakmicu na Euru igra 15. lipnja protiv Španjolske u Berlinu, slijedi 19. lipnja utakmica protiv Albanije u Hamburgu, odnosno 24. lipnja utakmica protiv Italije u Leipzigu. Objavio je Hrvatski nogometni savez.

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 12:51)
Završen 31. Festival glumca, "Zakon Zagore" najbolja predstava

Dodjelom nagrada u Otočkim virovima jučer je završio 31. festival glumca u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Najboljom je predstavom u cjelini proglašena "Zakon Zagore", Gradskog kazališta mladih Split, u režiji Ivana Lea Leme, a nagrađena je nagradom "Vanja Drach".

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 09:58)

Motivacijski dan kao završna svečanost svih aktivnosti Povjerenstva

Motivacijski dan kao završna svečanost svih aktivnosti Povjerenstva Foto: VSŽ

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije organiziralo je u okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti niz aktivnosti, a današnjim Motivacijskim danom održanim u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima obilježili su sve provedeno. Uz najbolje plivače natjecanja „Plivajmo za zdrave Vinkovce“, na završnoj su svečanosti sudjelovali i finalisti kviza znanja o prevenciji ovisnosti iz sedam škola s područja županije i srednjoškolci koji su aktivno sudjelovali u pripremama za Adventski sajam.

- Motivacijski je dan skup svih aktivnosti koje provodimo tijekom cijele godine, a ima ih dosta. Sve edukacije i programi iznimno su važni jer se ne možete boriti protiv nečega što ne znate, važno je znati sve činjenice o ovisnostima kako bi znali kako prevenirati takva ponašanja. Vrlo smo sretni i ponosni što smo u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i pročelnikom županijskog Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Marijem Meštrovićem u naš grad i na naš Motivacijski dan uspjeli dovesti dva vrhunska sportaša – proslavljenog olimpijca Damira Martina i poznatu atletičarku Andreju Ivančević Petrač. Nikada nije dovoljno samo pričati nego je potrebno i primjerom pokazati zašto su neke stvari važne i kako se to na djelu i u životu pokazuje, a upravo su to djeci danas ispričali naši gosti - rekla je članica Povjerenstva i trenerica u Plivačkom klubu Orion Maša Pešec.

Na Motivacijskom danu sudjelovao je i učenik 7.a razreda OŠ Matije Gupca iz Jarmine Željko Varga koji smatra da je ovisnostima najbolje reći ne kroz sport.
-Najbolje se maknuti od svega toga i baviti se sportom, a i na satu razrednika smo učili kako reći ne svim oblicima ovisnosti koje su nam dostupne. Promoviranje zdravog života jako je važno, a mislim da bi se trebalo još više o tome pričati -naglasio je Željko, a njegove je riječi potvrdio i jedan od gostiju.

-Znate kako se kaže, prazan prostor u danu je igralište za đavolje misli tako da smatram da djeci dan od malih nogu treba biti ispunjen te ih se treba usmjeravati prema bavljenju sportom, druženju s prijateljima i oko njih stvarati pozitivnu okolinu. Sport je u cijeloj priči jako važan jer osim socijalnog dijela dobivaju puno i odgovornosti, znaju se ponašati u porazu i pobjedi, nauče dijeliti stvari, brinuti se o timu što će im kasnije trebati i u poslovnom životu – naglasio je veslač, rođeni Vukovarac Damir Martin poslavši im poruku da što se više posvete onome što ih zanima, bit će uspješniji.
Atletičarka Andrea Ivančević Petrač sportom se bavi od 6. godine, a on ju je, kako ističe, izgradio u osobu kakva je danas.
-Mladima svakako preporučujem bavljenje sportom jer je iznimno zdravo i za tjelesno, ali i za mentalno zdravlje. Osim toga, djeca se kroz sport uče samostalnosti, individualnosti, timskom radu. Treba ih maknuti od mobitela i svih ekrana koji ih privlače živjeti sjedilačkim načinom života koji je nerijetko uzrok raznih bolesti koje bi trebali prevenirati od najranijih dobi - pojasnila je Andrea koje je uz Damira spremno odgovarala na sva pitanja koja su im postavljali učenici.

Nakon dodjele priznanja i medalja najboljim plivačima, održano je finale kviza za 7. i 8. razrede. Među sedmašima prvi su bili Jarminčani, na drugom je mjestu završila Osnovna škola Vladimira Nazora Vinkovci dok su trećeplasirani bili Mikanovčani.
U kategoriji 8. razreda prvo su mjesto podijelili Ivankovčani i Mikanovčani, drugi su bili Jarminčani dok je OŠ Tovarnik zauzela treće mjesto.

 

Pročitano 333 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija