NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Predstavljeni projekti uređenja Dunava u Vukovaru i Opatovcu

Početak sastanka Početak sastanka Milan Paun

U prostorijama Agencije za vodne putove Vukovar predstavljeni su projekti Lučke uprave Vukovar i agencije, kako završeni tako i oni koji su u tijeku, a najavljeni su i novi.

Na predstavljanju je bio državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver koji je rekao kako želi čuti koje su potrebe za budućnost te napraviti operativne planove kako te projekte što prije realizirati.

- Želimo posjetiti dovršetak radova na Dunavu u Opatovcu i Sotinu, a ti se projekti financiraju iz europskih sredstava. Zanima nas izrada projekte dokumentacije za izgradnju obaloutvrde na Dunavu, izgradnja marine na Vučedolu i novog putničkoga pristaništa u Vukovaru. Vlada je i do sada pokazivala iznimnu osjetljivost prema ovome kraju i to ćemo nastaviti – izjavio je Bilaver.

Duška Kunštek, ravnateljica Uprave unutarnje plovidbe u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, rekla je da je u okviru projekta Slavonija i Baranja završeno uređenje kritične dionice na Dunavu kod Sotina, a nabavljena su i dva servisna broda za sustavno obilježavanje plovnoga puta.

- Trenutno završavamo veliki EU projekt vezan za unutarnju plovidbu i uređenje plovnoga puta i prometne infrastrukture, a nekolicinu projekta smo prošle godine završili. U Opatovcu gradimo prvi hrvatski zimovnik za riječne brodove, očekujemo dovršetak radova do kraja srpnja. Imat će 22 veza za zbrinjavanje brodova inicijalne namjene za vrijeme ledostaja i sigurnosno upitne plovidbe. Zimovnik će imati i komercijalnu svrhu pa će se tamo obavljati servisni poslovi, zbrinjavanje i zimovanje brodova. Mislim da je to veliki projekt za ovaj kraj i Općinu Lovas – rekla je Kunštek.

Na sastanku je bio i saborski zastupnik Nikola Mažar :

- Nas Vukovarce veseli da se Vukovar po prvi put okreće Dunavu, glavnoj prometnici Europe što ne bi bilo moguće bez financiranja projekata iz europskih fondova, Vlade Republike Hrvatske i ministarstva. Vukovar će osjetiti svu sagu onoga što Dunav donosi. Uz Dunav se rađamo i živimo, ali sada ćemo ga napokon moći iskoristit gospodarski i turistički. U posljednjih pet godina u unutarnje plovne putove uloženo je pet puta više novca negoli u deset ranijih godina. Samo je glavni projekt uređenja u Vukovaru vrijedan više od 57 milijuna eura. Mi Vukovarci možemo samo pozdraviti ogromne investicije u kapitalne projekte koji se rade ne Dunavu – ustvrdio je Mažar i dodao da postoji i projekt uređenja korita Stare Vuke.

Pročitano 310 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija