NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH ove je godine obilježen u Županji

Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH ove je godine obilježen u Županji Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Obilježen je Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske

Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH ove je godine obilježen u Županji kroz predstavljanje taktičko-tehničkog zbora operativnih snaga i opreme koja se koristi u radu te pokaznu vježbu pronalaska i uništavanja eksplozivne naprave. Obilježavaju su nazočili župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić, gradonačelnik grada Županje Damir Juzbašić te Stjepan Draganić, voditelj Službe Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije. Dekanić je tom prigodom rekao kako je civilna zaštita u našem društvu od iznimnog značaja.

- U nedavnim događanjima uvjerili smo se u pripravnost civilne zaštite, od afričke svinjske kuge do prirodne nepogode. Dobra organizacija, uhodanost, uvježbanost, poznavanje i spajanje između resora daje ovako pozitivne rezultate – rekao je Dekanić.

Gradonačelnik grada Županje Damir Juzbašić naglasio je kako je prikazana vježba pokazala znanje i vještine kojima raspolažu djelatnici civilne zaštite.
Međunarodni dan civilne zaštite službeno se obilježava 1. ožujka. Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1990. proglasila je taj datum Međunarodnim danom civilne zaštite, kao sjećanje na dan kada je 1972. počela s radom Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu sa sjedištem u Ženevi. Stjepan Draganić, voditelj Službe Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije istaknuo je kako je iza njih teška i zahtjevna godina u kojoj su na sve izazove uspješno odgovorili.
- Izrađuju se planovi i procjene ugroženosti, a na osnovu toga, Gradovi, Županija i država formiraju operativne snage. Svjedoci smo vremena i vidimo da nas uvijek zatekne i iznenadi. Prošle godine imali smo kontinuirano 178 dana akcije afričke svinjske kuge i u samome tome, zateklo nas je i jako olujno nevrijeme gdje smo 33 dana imali po dvije i pol tisuće operativnih snaga na terenu. U ovom nevremenu angažirale su se i druge snage, pripadnici Hrvatske vojske, djelatnici Hrvatskih šuma, Hrvatskih cesta, Hrvatske vatrogasne zajednice te Hrvatske gorske službe spašavanja -
zaključio je Draganić.

Pročitano 146 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija