NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada Foto: OBŽ

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

Obilježavanje pet godina djelovanja ove respektabilne ustanove nastavljeno je i u prostorijama Centra za autizam čemu su nazočili zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i pročelnica za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš- Kul.

- Drago mi je što već godinama ovako kvalitetno rade i ono što je važno da uspješno motiviraju djecu da pokažu sve svoje talente bez obzira na poteškoće s kojima se susreću. Posebna pohvala svim djelatnicima Centra za autizma kao i roditeljima na suradnji koja donosi sve bolje rezultate – rekao je Josip Miletić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije.

Suradnjom nastavnika, roditelja i lokalne zajednice Centar za autizam svakom djetetu s poremećajem iz autističkog spektra omogućuje razvoj u sredini u kojoj će se osjećati prihvaćeno, voljeno, sigurno i zadovoljno. Cilj je kreirati sredinu koja će djelovati poticajno na razvoj svih djetetovih potencijala, u kojoj će se voditi briga o djetetovim specifičnostima kao pojedinca i gdje će ga se osposobljavati za samostalan i odgovoran život.

U centru se provode predškolski program, posebni program uz individualizirane postupke, posebni program za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnog života i rada uz individualizirane postupke i produženi stručni postupak.

U ovoj školskoj godini bilježi 60 učenika raspoređenih u 19 odjela i 10 polaznika ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja raspoređenih u 3 vrtićke skupine.

- S neposrednim odgojno-obrazovnim i rehabilitacijskim radom počeli smo u ožujku 2019. godine, u ovih pet godina smo se razvili u ustanovu respektabilnog predznaka s posebnim programom. U samom radu ustanove imamo značajnu podršku i Garda Osijeka i našeg osnivača Osječko-baranjske županije. Uz današnju obljetnicu, obilježavamo i nacionalni dan edukacijskih rehabilitatora pa ću iskoristiti priliku i čestita im na tomu, a mi nastavljam o raditi i na najbolji mogući način pružati usluge našim korisnicima – rekao je Vladimir Bjelobrk, ravnatelj Centra za autizam.

Pročitano 267 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija