NAJNOVIJE
Kod Iloka dvojica građana Srbije ilegalno prešla granicu

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su 19. srpnja u popodnevnim satima, na obali Dunava u Iloku zatekli dvojicu državljana Srbije, 42- i 30-godišnjaka, te 53-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je primao u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:43)
Čarapović osvojio 9 odličja na državnom prvenstvu

Na Državnome prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore u Zagrebu među 360 natjecatelja iz 37 klubova nastupili su i članovi Plivačkoga kluba Vukovar Luka Čarapović i Bono Iličić.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:39)
U Iloku izvanredna sjednica Gradskoga vijeća o posljedicama prirodne nepogode

U Iloku je jučer održana 3. izvanredna e-sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka s jednom točkom dnevnoga reda.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:35)
U Gunji počela Ljetna škola filma

Web-serijom „Videobox“ sinoć je otvorena 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:32)
U Daruvaru Dan žalosti

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:31)
Pronijevi volonteri na seminaru u Pirovcu

Predstavnici vukovarskog PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su početkom srpnja u Pirovcu u PRONI Trening Centru na seminaru za uspostavu kontakta naziva "Partner Ship".

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:16)
U Županji obilježena godišnjica stradavanja pripadnika Zbora narodne garde u Mirkovcima

Počast pripadnicima Zbora narodne garde poginulim 22. srpnja 1991. godine u Mirkovcima odana je sinoć i u Županji polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Županje i županjske Posavine.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:14)

Anušić: Hrvatska vojska je uvijek uz hrvatski narod

Izaslanstvo Vlade u Bošnjacima Izaslanstvo Vlade u Bošnjacima MORH

Izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske, koje je predvodio predsjednik Vlade Andrej Plenković, posjetilo je Općinu Bošnjaci gdje je zbog olujnog nevremena prouzročena velika materijalna šteta.

Načelnik Općine Bošnjaci Andrija Juzbašić upoznao je izaslanstvo Vlade RH i predstavnike Hrvatske vojske s razmjerima nastale štete.

Zahvalio je također pripadnicima Hrvatske vojske na pruženoj pomoći i podršci.

Ministar Anušić istaknuo je kako će Hrvatska vojska nastaviti pružati potporu Općini Bošnjaci koliko god to bude potrebno te dodao kako su upravo Hrvatska vojska i Slavonija snažno i neraskidivo povezane još od vremena Domovinskog rata.

"Učinit ćemo sve što možemo da se život na području Općine Bošnjaci što je prije moguće dovede u stanje u kojemu je bio prije ovog velikog nevremena. Još jednom se pokazalo da je Hrvatska vojska uvijek uz hrvatski narod i da u najtežim trenucima upravo pripadnici Hrvatske vojske pomažu stradalom stanovništvu. Hrvatska vojska bit će uz vas koliko god to bude potrebno", rekao je ministar obrane.

Općinu Bošnjaci obišao je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Tihomir Kundid.

"Želja nam je da pripadnici Hrvatske vojske pomognu da se što brže i što učinkovitije sanira šteta nakon velikog nevremena. Bude li potrebno da se još vojnika i još naše mehanizacije angažira u Bošnjacima, Hrvatska vojska spremna je to učiniti", rekao je general Kundid.

Pročitano 264 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija