NAJNOVIJE
Predstavljen Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima

U Vinkovcima je predstavljen Godišnjak Ogranka MH u Vinkovcima koji obrađuje teme iz kulture, umjetnosti, povijesti i društvenih događanja, a ovogodišnji broj 41. po redu, posvećen je Vinkovčanki Dini Merhav rođenoj Gross, slikarici i kiparici koja se ovom umjetnošću bavila u drugim zemljama.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 07:39)
Kod Iloka dvojica građana Srbije ilegalno prešla granicu

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su 19. srpnja u popodnevnim satima, na obali Dunava u Iloku zatekli dvojicu državljana Srbije, 42- i 30-godišnjaka, te 53-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je primao u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:43)
Čarapović osvojio 9 odličja na državnom prvenstvu

Na Državnome prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore u Zagrebu među 360 natjecatelja iz 37 klubova nastupili su i članovi Plivačkoga kluba Vukovar Luka Čarapović i Bono Iličić.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:39)
U Iloku izvanredna sjednica Gradskoga vijeća o posljedicama prirodne nepogode

U Iloku je jučer održana 3. izvanredna e-sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka s jednom točkom dnevnoga reda.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:35)
U Gunji počela Ljetna škola filma

Web-serijom „Videobox“ sinoć je otvorena 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:32)
U Daruvaru Dan žalosti

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:31)
Pronijevi volonteri na seminaru u Pirovcu

Predstavnici vukovarskog PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su početkom srpnja u Pirovcu u PRONI Trening Centru na seminaru za uspostavu kontakta naziva "Partner Ship".

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:16)

Obnova u tuči stradalih Bošnjaka primiče se kraju

Obnova u tuči stradalih Bošnjaka primiče se kraju Foto: Arhiva HRV

Obnova u tuči stradalih Bošnjaka pokraj Županje primiče se kraju i do sada je, prema podatcima Centra 112 Vukovar, izdano 98 posto potvrda za štetu na stambenim objektima, a električnu energiju dobilo je 1.306 od ukupno 1.450 kućanstava - prenosi HINA. 

Za štetu na pokretninama, odnosno na osobnim automobilima, traktorima i ostaloj mehanizaciji zaprimljeno je 118, a za štete u poljoprivredi 119 odštetnih zahtjeva.

S ulica je tijekom ponedjeljka odvezeno 1.418  prostornih metara građevinskog otpada. Djelatnici Općine izdali su 200 potvrda za podizanje građevinskog materijala.

Angažirane su i dvije policijske ophodnje za regulaciju prometa, s ciljem jednostavnije organizacije odvoza građevinskog otpada, navode iz Županijskog centra 112 Vukovar dodajući kako je obnoviteljskim radovima angažirano 96 pripadnika Hrvatske vojske s opremom i vozilima.

Na zahtjev Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, sa skladišta Robnih rezervi Ravnateljstva civilne zaštite u srijedu je dostavljeno još pet stambenih kontejnera za potrebe smještaja stradalih mještana Bošnjaka.

Pročitano 210 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija