NAJNOVIJE
Predstavljen Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima

U Vinkovcima je predstavljen Godišnjak Ogranka MH u Vinkovcima koji obrađuje teme iz kulture, umjetnosti, povijesti i društvenih događanja, a ovogodišnji broj 41. po redu, posvećen je Vinkovčanki Dini Merhav rođenoj Gross, slikarici i kiparici koja se ovom umjetnošću bavila u drugim zemljama.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 07:39)
Kod Iloka dvojica građana Srbije ilegalno prešla granicu

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su 19. srpnja u popodnevnim satima, na obali Dunava u Iloku zatekli dvojicu državljana Srbije, 42- i 30-godišnjaka, te 53-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je primao u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:43)
Čarapović osvojio 9 odličja na državnom prvenstvu

Na Državnome prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore u Zagrebu među 360 natjecatelja iz 37 klubova nastupili su i članovi Plivačkoga kluba Vukovar Luka Čarapović i Bono Iličić.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:39)
U Iloku izvanredna sjednica Gradskoga vijeća o posljedicama prirodne nepogode

U Iloku je jučer održana 3. izvanredna e-sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka s jednom točkom dnevnoga reda.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:35)
U Gunji počela Ljetna škola filma

Web-serijom „Videobox“ sinoć je otvorena 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:32)
U Daruvaru Dan žalosti

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:31)
Pronijevi volonteri na seminaru u Pirovcu

Predstavnici vukovarskog PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su početkom srpnja u Pirovcu u PRONI Trening Centru na seminaru za uspostavu kontakta naziva "Partner Ship".

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:16)

Najava pojačanog nadzora cestovnog prometa

U cilju povećanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske će danas, 10. srpnja u popodnevnim satima pojačano nadzirati vozače i vozila u cestovnom prometu, osobito vozače vozila na dva kotača, najavili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Upozoravaju sve sudionike u prometu, a posebice vozače da se pridržavaju prometnih propisa, odnosno da:

- brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti, a naročito biti oprezan kod pojave prve kiše nakon dužeg suhog razdoblja,
- poštuju ograničenja brzine kretanja,
- ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje,
- prilikom vožnje u kolonama drže dovoljan razmak između vozila,
- koriste sigurnosni pojas na svim sjedalima u vozilu,
- koriste zaštitnu kacigu,
- pobrinu se za adekvatan smještaj djece u vozilu,
- bez obzira na žurbu, ne ulaze u rizična pretjecanja.
- pješačkim prijelazima se približavaju smanjenom brzinom i povećanim oprezom.


Također, apeliraju na vozače vozila na dva kotača:

- biciklisti, budite propisno označeni, uz obvezno takvo opremanje prilikom vožnje izvan naselja noću, kao i danju u slučaju smanjene vidljivosti
- motociklisti, kontrolirajte svoje ponašanje i strast za vožnjom te ne ispitujte mogućnosti svog motocikla u prometu na cestama
- na romobilu se smije voziti samo osoba koja njime upravlja, vozač mora biti stariji od 14 godina, obavezno nositi zaštitnu kacigu i kretati se biciklističkom stazom odnosno nogostupom, a iznimno, ako takve površine ne postoje, cestom na kojoj je brzina kretanja ograničena na 50 km/h i gdje je to dopušteno prometnim znakom, krećući se što bliže desnom rubu kolnika.

Pročitano 239 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija