NAJNOVIJE
Vinkovački proračun za 2021.godinu izvršen u vrijednosti od gotovo 250 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca većinom glasova usvojeno je izvješće o izvršenju gradskoga proračuna za 2021. godinu.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 09:54)
Otvorene dvodnevne Antičke filmske večeri u Vinkovcima

U Vinkovcima su sinoć otvorene 10.antičke filmske večeri.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 07:57)
Vodostaji rijeka blizu povijesnih minimuma

Dugo sušno razdoblje utjecalo je na sve vodostaje na području cijele Hrvatske. Vodostaj rijeke Dunav u Gradu Vukovaru u utorak u dvanaest sati bio je na minus 19 centimetara što prema riječima generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i nije toliko nisko, s obzirom da je povijesno izmjereni minimum više od minus 100 centimetara.

Đurokovića smo zamolili da za Hrvatski radio Vukovar pojasni kakva su predviđanja za sljedećih desetak dana kada je riječ o vodostaju rijeke Dunav, ali i Drave i Save.

- Hidrološka situacija je takva da su nam rijeke u domeni izrazito niskih vodostaja što mogu primijetiti i građani Vukovara. Vodostaj Dunava u Vukovaru je oko minus 19 centimetara što zapravo i nije toliko nisko jer je povijesno zabilježeni minimum više od minus sto. Unatoč tome, vodnost je mala. Kada je riječ o nekim očekivanjima po pitanju vodostaja, za Dunav očekujemo da će kroz idućih desetak dana blago porasti tako da bi se situacija mogla ponešto i oporaviti. Nažalost, situacija sa Savom, Kupom i Dravom i dalje će biti u izrazito niskim vodostajima ali, smatramo da neće biti nekih šteta jer su to ipak rijeke koje imaju neku količinu vodnosti – pojasnio je Đuroković.

Niski vodostaji utječu na ograničenje plovidbe, pritoke podzemnih voda, ali i na riblji fond unutar nekog vodotoka. Đuroković je pojasnio i susreću li se kruzeri i tankovi prilikom dolaska u Vukovar s problemima zbog niskog vodostaja.

- Cijelim tokom Dunava ima manje ili više problema. Postoje uvijek kritične dionice na kojima je otežana plovidba. Nekim dionicama trenutno ne mogu pomoći niti interventne mjere jer je riječ o niskim vodostajima – rekao je Đuroković te uputio poruku građanima.

- Građani trebaju pripaziti. Niski vodostaji privlače građane da se približe sprudovima i vodi, ali treba biti oprezan. Bez obzira što su vodostaji niski, negdje postoje matice i veće dubine koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost za građane. Držite se čvrstih sprudova, ne istražujte previše i ne idite predaleko jer za pojedine kupače to može biti opasno – naglasio je Đuroković.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:52)
Hrvatska: 165 novozaraženih i 12 preminulih od posljedica Covida-19

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 165 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 12 osoba.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:41)
Gorivo je pojeftinilo

Gorivo na benzinskim crpkama od danas je jeftinije i to benzin za 11 lipa po litri, a dizel za dvije lipe u odnosu na prošli tjedan.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:04)
Provaljeno u automobil u Vukovaru

Tijekom noći 14./15. kolovoza provaljeno je u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka koji je vlasnica, 30-godišnjakinja iz Vukovara, parkirala ispred kuće u Ulici Sajmište u Vukovaru.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:21)
Zatekli provalnika u svom dvorištu

Vlasnici obiteljske kuće u Rokovcima su 14. kolovoza dojavili policiji da su u dvorištu zatekli nepoznatog muškarca koji je pokušao provaliti balkonska vrata na kući i potom pobjegao.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:19)

Vukovarski mališani dobili veliko igralište

Uz pjesmu i balone otvoreno novo igralište Uz pjesmu i balone otvoreno novo igralište Foto: Valerija Lozančić

U okviru projekta ''Vratimo djecu na igrališta'' i u suradnji s Gradom Vukovarom Konzum je u Borovu naselju uredio novo dječje igralište.

Opremljeno je s 12 igrala među kojima su ljuljačke, klackalice, tobogani, razne kućice i brojne druge sprave koje su sve smještene na antistresnoj podlozi kako bi djeci osigurale sigurnost. Igrala djeci omogućuju različite igre spretnosti i razvijanje motoričkih sposobnosti, a svojom funkcionalnošću, oblicima i bojama ispunjavaju dječje taktilne, vizualne, motoričke i edukativne potrebe.

Novo igralište otvorile su zamjenica vukovarskog gradonačelnika Marija Budimir i  izvršna direktorica marketinga Agrokora Iva Balent koja je rekla da već sedam godina otvaraju dječja igrališta kako bi djeci diljem Hrvatske omogućili kvalitetno i sigurno mjesto za igru i druženje.

Zamjenica gradonačelnika Marija Budimir izrazila je zadovoljstvo ovom donacijom istaknuvši kako je za djecu vrlo važno da slobodno vrijeme provode družeći se i igrajući se na zraku, a s obzirom da od oko 3.500 vukovarske djece njih 1500 živi u Borovu naselju, ovakvo veliko igralište ovoj četvrti bilo je uistinu potrebno. Ovo je 54 igralište u Vukovaru, a prema riječima zamjenice gradonačelnika grad će do kraja godine iz proračuna izdvojiti  oko pola milijuna kuna za obnovu još šest igrališta.

Tijekom svečanosti otvorenja djecu su zabavljali mađioničar, klaun Balonko koji je izrađivao šarene figure od balona, Kodi i  Ledo medo, a nastupili su i Vukovarski golubići. Također za djecu je bilo pripremljeno i puno poklona iznenađenja.  

U okviru ovog projekta Konzum je do sada u Hrvatskoj otvorio 32 dječja igrališta, a uz današnju donaciju Vukovaru će  za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara donirati i 3.000 lampiona vrijednosti oko 20.000 kuna.

Pročitano 1658 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija