Ispiši ovu stranicu

Vukovarski mališani dobili veliko igralište

Uz pjesmu i balone otvoreno novo igralište Uz pjesmu i balone otvoreno novo igralište Foto: Valerija Lozančić

U okviru projekta ''Vratimo djecu na igrališta'' i u suradnji s Gradom Vukovarom Konzum je u Borovu naselju uredio novo dječje igralište.

Opremljeno je s 12 igrala među kojima su ljuljačke, klackalice, tobogani, razne kućice i brojne druge sprave koje su sve smještene na antistresnoj podlozi kako bi djeci osigurale sigurnost. Igrala djeci omogućuju različite igre spretnosti i razvijanje motoričkih sposobnosti, a svojom funkcionalnošću, oblicima i bojama ispunjavaju dječje taktilne, vizualne, motoričke i edukativne potrebe.

Novo igralište otvorile su zamjenica vukovarskog gradonačelnika Marija Budimir i  izvršna direktorica marketinga Agrokora Iva Balent koja je rekla da već sedam godina otvaraju dječja igrališta kako bi djeci diljem Hrvatske omogućili kvalitetno i sigurno mjesto za igru i druženje.

Zamjenica gradonačelnika Marija Budimir izrazila je zadovoljstvo ovom donacijom istaknuvši kako je za djecu vrlo važno da slobodno vrijeme provode družeći se i igrajući se na zraku, a s obzirom da od oko 3.500 vukovarske djece njih 1500 živi u Borovu naselju, ovakvo veliko igralište ovoj četvrti bilo je uistinu potrebno. Ovo je 54 igralište u Vukovaru, a prema riječima zamjenice gradonačelnika grad će do kraja godine iz proračuna izdvojiti  oko pola milijuna kuna za obnovu još šest igrališta.

Tijekom svečanosti otvorenja djecu su zabavljali mađioničar, klaun Balonko koji je izrađivao šarene figure od balona, Kodi i  Ledo medo, a nastupili su i Vukovarski golubići. Također za djecu je bilo pripremljeno i puno poklona iznenađenja.  

U okviru ovog projekta Konzum je do sada u Hrvatskoj otvorio 32 dječja igrališta, a uz današnju donaciju Vukovaru će  za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara donirati i 3.000 lampiona vrijednosti oko 20.000 kuna.

Pročitano 1916 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić