NAJNOVIJE
U Vukovaru je otvoren proizvodni pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ) svečano je otvoren prostor tvrtke Alis d.o.o. odnosno proizvodni pogon i uredski prostori. Riječ je o investiciji vrijednoj 6,8 milijuna kuna, a gradnja je započela prošle godine. Glavna je djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija, doznali smo od suvlasnika tvrtke Slobodana Aleksića.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:51)
Pronađene razne vrste opojnih droga namijenjenih daljnjoj preprodaji

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:01)
Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa

Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa, a riječ je novim solo gradsko/prigradskim poluniskopodnim autobusima.

(Petak, 09 Prosinac 2022 12:47)
Predstavnici manjina dogovorili plan rada za 2023. godinu

U palači Srijem u Vukovaru održana je četvrta ovogodišnja sjednica vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Vukovarski karatisti nastupili u Varaždinu i Osijeku

Karatisti Karate kluba "Vukovar '91" nastupili su na tradicionalnom Kupu sv. Nikole u Varaždinu gdje su osvojili 8 medalja. Zlatne medalje osvojili su Agata Šeremet i Patra Barun, srebrne medalje Ivano Bajrak, Tena Čošić i Nela Radonić koja je osvojila i jedno treće mjesto. Dvije brončane medalje osvojila je Renata Selak a jednu Nika Andrić. Klara Sabo gubi u borbi za treće mjesto.Karate klub Vukovar 91 6

Na 5. kolu otvorene lige Osječko - baranjske županije i Prvenstvu Slavonije. Neki članovi kluba nastupili su po prvi puta u katama te su osvojili medalje. Prvo mjesto osvojili su: Ante Popović, Roula Shoukry i Ena Kunić. Drugo mjesto: Una Bođirković, Leon Krstić, Melek Biljalov, Antea Dumendžić, Nika Andrić, Renata Selak i Lucija Mikličanin. Dok su treća mjesta osvojili: Niko Popović , Marin Sučić, Vid Furundžija, Tena Čošić, Antea Soldo, David Đukić, Filip Idoški, Lara Dumendžić, Lara Klinovski, Nika Andrić, Lucija Mikličanin i Renata Selak dok je Nela Radonić osvojila dva treća mjesta. Nastupili su još Lucija Vukšić i Petrik Jokić.Karate klub Vukovar 91 7Karate klub Vukovar 91 8Karate klub Vukovar 91 9Karate klub Vukovar 91 10Karate klub Vukovar 91 1

 

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Tri milijuna kuna uzgojnim udruženjima u stočarstvu

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom i ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem u četvrtak, 8. prosinca 2022. godine, sudjelovala je na potpisivanju ugovora iz Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. – 2023. godine, kreiranog u cilju pomoći uzgojnim udruženjima u učinkovitijem provođenju uzgojnih programa te jačanju njihove samostalnosti i neovisnosti, pri čemu su primarne zadaće unaprijeđenje uzgoja kroz stvaranje jedinki boljih proizvodnih odlika i očuvanje specifičnih genotipova odnosno izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:11)
Zajednica amputiranih osoba traži suvremena pomagala

Zajednica amputiranih osoba traži da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) omogući pacijentima suvremena pomagala te tvrde da su proteze na aktualnom popisu HZZO-a zastarjele i ispod razine ljudskog dostojanstva.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:04)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Braniteljska koordinacija pozvala na raspuštanje stožera

  • Subota, Stu 15 2014
  • Piše: 
Detalj s današnje tiskovne konferencije koordinacije Detalj s današnje tiskovne konferencije koordinacije Foto: A. Lovric

Dani sjećanja na žrtvu Vukovara“ su nešto sveto, najsvetije za Vukovar i Hrvatsku  i tako mora i ostati

 Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara 2003. god. osnivala je zajedno sa ostalim udrugama stožer za obranu Hrvatskog Vukovara i davali mu bezrezervnu potporu, ali samo za jednu borbu, borbu za “ Ne Ćirilici“, moglo se čuti na današnjoj konferenciji za novinare koordinacije. Oni su naime, izazvani jučerašnjim izjavama Stožera za obranu hrvatskog Vukovara kako će početak kolone 18. studenog dočekati izvan kruga bolnice budući se ne žele družiti s političarima, pozvali Tomislava Josića, predsjednika stožera da isti raspusti jer samo unosi nemir među Vukovarce i branitelje.

-Stožer se pretvorio u glavni remetilački faktor u gradu Vukovaru, faktor, koji je zavadio građane i braniteljske udruge, općenito braniteljsku populaciju, i postao je svojevrsni uteg Vukovara. Zbog svega , navedenog pozivam predsjednika stožera , Tomislava Josića da raspusti “Stožer za obranu Hrvatskog Vukovara“  jer nisu ispunili povijesnu zadaću za koju su i osnovani i izgubili su potporu većine vukovarskih udruga i Hrvata-izjavio je Zdravko Komšić predsjednik koordinacije osnovane 2003. godine. Komšić se upitao gdje su članovi stožera bili svih ovih godina kada ne znaju da Kolonu sjećanja predvode vukovarski branitelji. -Nisu živjeli u Vukovaru i nisu sudjelovali u koloni sjećanja, te zato ni ne znaju da su kolonu sjećanja uvijek predvodili Vukovarski branitelji i stradalnici, a nakon njih koloni su se priključivali ostali građani i političari, kako je tko htio- podsjetio je Komšić.

-Predsjednik stožera poziva  na pijetet, a u stvari stožer narušava pijetet i gazi po Vukovarskim žrtvama,  jer program koji se  izvodi u krugu Vukovarske bolnice je program, u čast i spomen na 264 ranjenika i dio medicinskog osoblja, koje je odvedeno u smrt, upravo iz Vukovarske bolnice, kao i spomen na sve Hrvatske branitelje i civile, poginule i ubijene u srpskoj agresiji na Vukovar-pojasnio je Komšić. Pozvao je sve kojima je Vukovar u srcu, da dođu u Vukovar i poklone se njegovoj žrtvi, kao što su dolazili svih ovih godina,  a predstavnike stožera pozvao je da poštuju volju većine. -Dani sjećanja na žrtvu Vukovara“ su nešto sveto, najsvetije za Vukovar i Hrvatsku  i tako mora i ostati-zaključio je Komšić

Pročitano 2115 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija