Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Veleposlanica Izraela posjetila Vukovar

Sastanak je održan u Uredu župana u Vukovaru Sastanak je održan u Uredu župana u Vukovaru Foto: A. Lovric

Zbog nemilih događaja u Jeruzalemu, umjesto jučer došla danas

Vukovar je danas posjetila veleposlanica Izraela Zina Kalay Kleitman. Riječ je o nastupnom posjetu  tijekom kojega je sa županom vukovarsko-srijemskim Božom Galićem i gradonačelnicima Vukovara i Vinkovaca Ivanom Penavom i Mladenom Karlićem razgovarala o uspostavi buduće suradnje. –Duboko sam dirnuta ratnim događajima koji su obilježili ovu županiju, ali smo razgovarali i o gospodarskoj suradnji i plodnom zemljištu na ovim prostorima i razvoju poljoprivrede-izjavila je veleposlanica Kalay Kleitman. Ona je optimistična u pogledu buduće suradnje u poljoprivredi i smatra da ovo područje zbog proživljenog rata zaslužuje poseban tretman hrvatske Vlade. –Obzirom da je Hrvatska sada članica Europske unije što Izrael nije, očekujem i da EU u bližoj budućnosti pomogne ovom prostoru-napomenula je veleposlanica Kalay Kleitman.

Župan Galić upoznao je veleposlanicu s prilikama u našoj županiji i najavio rad lokalnih služba na razvoju ovog odnosa kao i daljnje susrete. Gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić izrazio je zadovoljstvo  mogućnosti uspostavljanja suradnje s Izraelom na brojnim područjima, dok je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava nakon sastanka naglasio kako nije sve samo u gospodarskoj suradnji već je vrlo važno i širiti istinu o Vukovaru.

Veleposlanica je najavila kako će učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne razvoj Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a nakon sastanka sa čelnicima lokalne vlasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položila je cvijeće i zapalila svijeće za sve žrtve vukovarske tragedije.

Pročitano 2409 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI