NAJNOVIJE
Modernizirana sportska dvorana u Borovo naselju

Grad Vukovar i Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“ su u proteklih godinu i pol dana proveli niz radova u svrhu modernizacije Sportske dvorane u vukovarskoj četvrti Borovo Naselje u ukupnom iznosu 2.670.233,38 kuna s PDV-om.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 13:27)
Nova predsjednica Savjeta mladih Grada Vinkovaca Loreta Kovačević

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Vinkovaca koje je osnovano s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život grada te promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 12:55)
Cijene goriva ostaju iste i u sljedećih 14 dana
Kako su izvijestili iz Vlade,na telefonskoj sjednici donesena je Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih  i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.
(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 11:28)
Požar na pilani u Andrijaševcima prouzročio štetu od 2 milijuna kuna

U ranim jutarnjim satima 1. srpnja izbio je požar na pilani u Andrijaševcima.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 11:18)
Policija istražuje okolnosti sukoba u ugostiteljskom objektu u Vukovaru

U večernjim satima 3. srpnja u ugostiteljskom objektu u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo Naselje fizički se sukobilo nekoliko mlađih osoba koje su se potom udaljile s mjesta događaja.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 10:57)
Provala u obiteljsku kuću u Rajevom Selu

Tijekom noći, 3. srpnja provaljeno je u obiteljsku kuću u Rajevom Selu iz koje ništa nije otuđeno. Provalom je 45-godišnjem vlasniku počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 10:12)
Za ulaganje u male klaonice na raspolaganju 20 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede u petak je objavilo natječaj za ulaganje u male klaonice, vrijedan 20 milijuna kuna, kojim se želi povećati vrijednost proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 09:52)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Država Općini Gunja dala milijun kuna

  • Srijeda, Sij 07 2015
  • Piše: 
Gunja pod vodom u svibnju 2014. godine Gunja pod vodom u svibnju 2014. godine Foto: HRV

Novac će biti utrošen za plaćanje nagomilanih računa

Općina Gunja od države je krajem prošle godine dobila pomoć u iznosu milijun kuna. Taj im je novac dobro došao za redovito funkcioniranje budući je sama općina mjesecima nakon poplave imala velike financijske izdatke zbog prehrane i prijevoza volontera i samih mještana koji su iz privremenih domova dolazili u Gunju i svakodnevno pomagali na obnovi. Od početka katastrofe  koja je bez doma u Gunji ostavila više od 4000 ljudi, općina je o vlastitom trošku morala nabavljati i zaštitna odijela, osnovni alat kako bi ljudi imali čime čistiti uništene kuće, a u početku je morala snositi i troškove električne energije za kontejnersko naselje.

Najveći izdatak općine odnosi se na iznajmljivanje isušivača u iznosu od 850 tisuća kuna, a kako bi mogli nastaviti funkcioniranje općine  i izmiriti dospjele obveze, ova će im donacija itekako dobro doći, izjavio je za HRV načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić. – Do sada nismo dobili ni jedne jedine kune, a imali smo strašno puno troškova i ovaj će novac biti utrošen na plaćanje tih računa-pojasnio je Lucić dodajući da im je najveći trošak najam isušivača. –Mi smo iznajmili nešto više od 200 aparata za isušivanje kojima je isušeno više od 600 kuća i sigurno 400 kuća je useljeno zbog toga što su ti aparati radili-izjavio je Lucić. Aparate su iznajmili od jedne privatne tvrtke  jer nije bilo drugog načina da dođu do njih i koristili su ih sve do polovice listopada prošle godine. –Kada smo iz robnih zaliha dobili 100-ak takvih aparata, ove iznajmljene smo vratili. Također smo besplatno dobili i 15 aparata za isušivanje od zagrebačkog Crvenog križa, ali tim tempom, Gunju koja ima poplavljenih 1700 kuća, ne bismo isušili idućih 100 godina-smatra Lucić.  

Isušivanje kuća bio je bio osnovni preduvjet za njihovu obnovu, a u ovom trenutku u Gunji je prema Lucićevim riječima obnovljeno i useljeno oko 500 kuća. Do sada se u Gunju vratilo oko 950 obitelji, a do kraja listopada iduće godine Lucić očekuje potpuni završetak obnove i povratka stanovništva. Već od ponedjeljka očekuje i ponovno zahuktavanje obnove ostalih kuća koje su u procesu obnove, a koji je sada malo zastao zbog blagdana.

Pročitano 2208 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija