Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Zračna luka Osijek najavljuje novu liniju

Putnici  u Zračnoj luci Osijek Putnici u Zračnoj luci Osijek Izvor: Zračna luka Osijek

Od travnja letovi za Frankfurt i München

U nama najbližoj zračnoj luci onoj u Osijeku, tijekom zime traje zatišje iako letovi na domaćim rutama nisu ukinuti već se putničke linije prema Zagrebu itekako koriste. Ipak pravi promet očekuje se krajem ožujka i početkom travnja kada će se putnički promet višestruko povećati, najavio je  Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek dodajući da u međuvremenu očekuje i objavu avioprijevoznika za novu liniju prema Njemačkoj. Pregovori su u završnoj fazi, a o kojem se avioprijevozniku radi Marinić nije htio govoriti. - Ta će kompanija uskoro izići u javnost sa svim informacijama važnim za putnike, a nama je važno da već postojeće destinacije upotpunimo s njemačkim odredištima gdje ima puno hrvatskih iseljenika-najavio je Marinić. Prema njegovim riječima uz Frankfurt i München bit će uveden i let za Beč čime će biti zaokružena jedna cjelina.  -Linija koja se otvara za Njemačku već je duže vrijeme prioritet Zračne luke Osijek budući da upravo u toj zemlji živi i radi velik broj hrvatskih iseljenika-naglasio je Marinić. 

Do Londona se iz Osijeka avionom može doći za samo 25 eura, a iako nije na jadranskoj obali i osječka zračna luka bilježi porast roja putnika u vrijeme turističke sezone napominje Marinić. –U tih sedam mjeseci sezone odvija se najveći broj letova-napominje Marinić. Prošlu je godinu Zračna luka Osijek završila sa više od 27.000 putnika i oko 1700 operacija zrakoplova, a samo u prva tri mjeseca ove godine planiraju transferirati oko 1500 putnika na domaćim letovima.

Zbog većeg broj iseljavanja u Hrvata u Irsku građani vrše pritisak da se uvede linija direktno za Dublin, ali iz Zračne luke odgovaraju kako još uvijek nije vrijeme za uvođenje takve linije budući broj Hrvata u Irskoj službeno ne prelazi 1000 ljudi. –Recimo da je i duplo toliko, 2.000 ljudi, ukoliko bi se uvela linija za Dublin kapaciteta zrakoplova od 190 mjesta minimalno bi to bilo dva puta tjedno i u ljetnoj sezoni to bi značilo ponudu od 20.000 putnika što je nedovoljno da bi se takva linija pokazala profitabilnom-pojašnjava Marinić dodajući da na takav način gledaju i prijevoznici čega građani moraju biti svjesni

Pročitano 5901 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI