NAJNOVIJE
Otvorena izložba narodnih nošnji nacionalnih manjina

U robnoj kući u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru otvorena je Treća izložba ženskih narodnih nošnji nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 03 Prosinac 2022 12:20)
Od 1. siječnja Vukovar na granici Schengenske zone

U organizaciji Mladeži HDZ-a Grada Vukovara u Pastoralnom centru sv. Bone održana je konferencija Ususret Schengenu – najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu.

(Petak, 02 Prosinac 2022 20:43)
Na stadionu HNK Mitnica otvoren teren s umjetnom travom

a stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Mitnica u Vukovaru otvoren je teren s umjetnom travom. Akcija je pokrenuta u suradnji s Hrvatskom nogometnim savezom koji je donirao 100.000,00 kn, grad Vukovar donirao je 500.000,00 kn dok je 300.000,00 kuna prikupljeno donacijama građana iz Hrvatske i iseljeništva. Ukupna vrijednost projekta terena s umjetnom travom je 739.406,25 kn. Ranije se postavljeni reflektori pa je ukupna investicija oko milijun kuna. Na otvorenju se okupilo oko 200 članova kluba, nogometaša i ostalih građana Vukovara.Mitnica otvorenje4 Nakon pozdravnih govora predsjednika kluba Antuna Karaule i gradonačelnika Ivana Penave, teren je blagoslovio i molitvu predvodio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić. Nakon otkrivanja zida zahvale s imenima donatora, prve su poteze na novo otvorenom terenu odigrali gradonačelnik Penava i vukovarski gvardijan Jagodić.Mitnica otvorenje3

-Na inicijativu uvijek aktivnih članova kluba, prije svega predsjednika Antuna Karaule uvijek su bile neke akcije. Tako je došla i ideja za izgradnjom prvog terena s umjetnom travom na Mitnici. Što nam je ostalo uz tu silnu energiju koju rijetko viđamo i u Hrvatskoj, poglavito u Vukovaru da se samo organiziraju putem donacija osmišljenih akcija da se može "kupiti" kvadratni metar igrališta. Akciju koju je podržala cijela Hrvatska i dijaspora i što nam je ostalo nego zatvoriti tu priču u suradnji s klubom. Hvala svima što su sudjelovali, hvala upravi kluba na inicijativi. Nadam se puno godina da će ovaj teren biti na usluzi novima generacijama, mladim nogometašima, rekreativcima i svima nama – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon otvorenja terena.- Dobar je osjećaj nakon više od godine dana mukotrpnog rada, traženja, slanja, pisanja, pozivanja. Uspeli smo završiti priču i sada krećemo u neke nove akcije – rekao je predsjednik HNK Mitnice Antun Karaula.Mitnica otvorenje2

Nakon svečanog otvorenja i mini vatrometa prvu su utakmicu odigrali najmlađi članovi HNK Mitnice.Mitnica otvorenje6

(Petak, 02 Prosinac 2022 19:49)
Izvrsnim vukovarskim studentima uručene nagrade od 1250 kn

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima uručio je nagrade za izvrsnost 31 studentu, a svaki je dobio 1250 kuna. Nagrade su uručene redovnim studentima koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00 u akademskoj godini 2021./2022.

(Petak, 02 Prosinac 2022 15:24)
Povodom Dana grada Osijeka održana svečana sjednica Gradskog vijeća Osijeka

Osijek je i mora biti predvodnik gospodarskog, političkog, kulturnog i svakog drugog razvoja istočne Hrvatske, istaknuto je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka, kojoj je danas u osječkom HNK povodom Dana grada Osijeka nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, prenosi HINA.

(Petak, 02 Prosinac 2022 14:50)
Grad Vukovar proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj

Grad Vukovar proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija u kategoriji „Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:52)
Rekord vukovarskog veleučilišta: Svečano promoviran 171 student

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju održana je 27. svečana promocija prvostupnika i 6. promocija magistara fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička” Vukovar. Promoviran je 171 student i studentica te je tako ovogodišnja promocija najveća u povijesti veleučilišta.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:16)

Žana Kunji

Petak, 02 Prosinac 2022 13:16

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju održana je 27. svečana promocija prvostupnika i 6. promocija magistara fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička” Vukovar. Promoviran je 171 student i studentica te je tako ovogodišnja promocija najveća u povijesti veleučilišta.

Petak, 02 Prosinac 2022 10:23

Dubrovački slikar Rudolf Rudi Pater predstavit će vukovarskoj publici izložbu pod nazivom „Buđenja gospođe Roze”.

Srijeda, 30 Studeni 2022 13:11

U selu Bogdanovci u tijeku su radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava. Trenutno se radi na priključcima, a načelnik Općine Marko Barun rekao je kako su radovi pri kraju te bi trebali biti gotovi do kraja godine.

Srijeda, 30 Studeni 2022 06:22

U jutarnjem Dnevniku 1 poslušajte:

Izglasan državni proračun za iduću godinu, prvi puta izražen u eurima

Vinkovci će u obrazovanje uložiti oko 143 milijuna kuna.

Osječka HVIDRA obilježila 30 godina postojanja.

Rukometaši Borova zadržali vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Dnevnik HRV-a uredila i vodila Žana Kunji.

Utorak, 29 Studeni 2022 17:22

U današnjem Dnevniku 2 poslušajte:

Izglasan državni proračun za iduću godinu, prvi puta izražen u eurima

Vinkovci će u obrazovanje uložiti oko 143 milijuna kuna.

Osječka HVIDRA obilježila 30 godina postojanja.

Rukometaši Borova zadržali vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Dnevnik HRV-a uredila i vodila Žana Kunji.

Nedjelja, 20 Studeni 2022 10:00

U naletu teretnog vlaka u mjestu Ernestinovo kod Osijeka smrtno je stradao 66-godišnji vozač osobnog automobila.

Nedjelja, 20 Studeni 2022 06:40

Na Ovčari su 20. studenoga 1991. godine ubijeni naši radijski kolege Siniša Glavašević i Branimir Polovina, a živote su u velikosrpskoj agresiji izgubili i djelatnici Hrvatskog radija Vukovar Stjepan Penić, Vladimir Levar i Zdenko Purgar.

Siniša Glavašević bio je novinar, urednik Hrvatskog radija Vukovar, ratni izvjestitelj i književnik. Tijekom velikosrpske agresije na Vukovar izvještavao je javnost o događanjima u Vukovaru, a njegov glas u eteru iz opkoljenog Vukovara davao je nadu hrvatskim braniteljima i civilima.

Na svoj 31. rođendan, 4. studenoga 1991. godine, otišao je u vukovarsku bolnicu prikupiti izvješća za Kroniku dana te je na putu ranjen. Ostao je u ratnoj bolnici, a njegov glas u eteru se zadnji put čuo na dan sloma obrane Vukovara, 18. studenoga.

Od tada mu se gubio svaki trag, a naknadno je utvrđeno da je odveden na Ovčaru i tamo, zajedno s kolegom radijskim tehničarom Branimirom Polovinom, svirepo ubijen. Pretpostavlja se, s obzirom da su ponađeni na dnu masovne grobnice, da su ubijeni među prvima. Sahranjeni su jedan pored drugoga na zagrebačkom Mirogoju.

Djelatnici Hrvatskoga radija Vukovar s ponosom održavaju sjećanje na svoje hrabre kolege i kolegice iz 1991. godine te će program Hrvatskog radija Vukovar biti prilagođen tijekom cijeloga dana, a na našim frekvencijama bit će emitirane specijalizirane emisije njima u spomen.

Nedjelja, 20 Studeni 2022 06:30

Nakon sloma herojske obrane Vukovara započeli su progoni, mučenja, logori i ubojstva za brojne stanovnike grada. Na današnji dan prisjećamo se žrtava koncentracijskog logora Velepromet i ubijenih na Ovčari, ali i onih koji od bolnice do Ovčare nisu stigli i njihove sudbine još uvijek nisu poznate. 

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija