Ispiši ovu stranicu

Koalicija Živim Vukovar obilježila Svjetski dan zdravlja

U Adici obilježili Svjetski dan zdravlja U Adici obilježili Svjetski dan zdravlja Foto: HNS

Druženjem s umirovljenicima i partnerima iz Aktivnih nezavisnih umirovljenika Vukovar u vukovarskoj park-šumi Adica, Nenad Bučko, kandidat za gradonačelnika Vukovara obilježio je Svjetski dan zdravlja. 

Razgovarali su o problemima populacije treće životne dobi te položaju umirovljenika u Vukovaru.

- Prema zadnjem popisu stanovništva, u Vukovaru živi oko osam tisuća umirovljenika od kojih čak četiri tisuće ima primanja manja od dvije tisuće petsto kuna mjesečno. Gradska uprava mora učiniti više. Umirovljenici i stariji moraju imati važnu ulogu u gradskom proračunu kao i socijalnim i drugim inicijativama u Gradu - rekao je Bučko.

Predsjednica vukovarskog ogranka Aktivnih nezavisnih umirovljenika Lena Vrtarić podržala je Nenada Bučka i koaliciju Živim Vukovar čiji su dio i Hrvatska narodna stranka-liberalni demokrati i Hrvatska seljačka stranka.

- Među gorućim problemima našeg grada su pitanja umirovljenika kojih je u našem gradu mnogo. Od smještaja u domove za starije i nemoćne do palijativne skrbi, socijalizacije i financijske situacije jer nažalost mnogi spadaju u ugroženu skupinu po visini mirovina. Zbog odlaska mladih pa i zbog ideoloških rasprava kao da vlada osjećaj besperspektivnosti i odbačenosti od društva, a postajemo sve starija populacija. U Nenadu Bučku i njegovom programu Živim Vukovar prepoznali smo viziju Vukovara koja se ne bavi podjelama nego napretkom i konkretnim rješenjima. Želimo Vukovar iz kojeg mladi neće odlaziti i ostavljati roditelje, Vukovar bez podjela u kojem je moguć ugodan i dostojanstven život - poručila je Lena Vrtarić.

Pročitano 1028 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI

HRV