NAJNOVIJE
U Vinkovcima podijeljeno 1200 posnih obroka
U Vinkovcima podijeljeno 1200 posnih obroka
U Vinkovcima je održana tradicionalna podjela posnih obroka. Ova podjela nastala je u organizaciji Grada Vinkovaca, Nezavisnog sindikata DZZP Vinkovci, Srednje strukovne škole Vinkovci. Građanima se obratio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić te im uputio čestitke povodom blagdana Uskrsa. Ukupno je podijeljeno 1200 porcija posnoga obroka. 
(Petak, 29 Ožujak 2024 11:57)
U nedjelju počinje ljetno računanje vremena

Ljetno računanje vremena u 2024. godini počinje 31. ožujka u 2 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u 2 računa kao u 3 sata, izvijestio je u petak Državni zavod za mjeriteljstvo.

Uredbom Vlade RH određeno je da će ljetno računanje vremena završiti 27. listopada u 3 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata. Osim promjene vremena, na snagu stupaju i promjene za vozače. Od 31. ožujka većina vozila danju ne treba imati upaljena svjetla. No, to ne vrijedi za motocikle i mopede, istaknula je Martina Halas, policijska službenica za odnose s javnošću PU vukovarsko-srijemske
- Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je kako na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svijetla u razdoblju od 1.studenog do 31. ožujka. Dakle, obveze prestaje 1. travnja. Podsjećamo i da je korištenje zimske opreme na snazi do 15. travnja 2024.-
istaknula je Halas te upozorila na pojačanu gužvu na prometnicama povodom blagdana Uskrsa.
- Podsjećamo vozače i savjetujemo ih povodom uskrsnih blagdana jer očekujemo kao i svake godine povećanje prometa na cestama i stvaranje prometnih gužvi, stoga pozivamo sve vozače da poštuju prometne propise i međusobno tolerantno ponašanje kako bi blagdani prošli u najboljem mogućem redu – zaključila je.
zaključila je. Iz MUP-a stiže još jedan savjet vozačima, a to je da ukoliko planirate putovati izvan Republike Hrvatske, potrebno je prethodno se upoznati s pravilima koja su na snazi u drugim zemljama, jer primjerice, u nama susjednoj zemlji Sloveniji na snazi je još uvijek obvezno korištenje upaljenih svjetala na automobilu 24 sata na dan tijekom cijele kalendarske godine.

 

(Petak, 29 Ožujak 2024 10:42)
Policija pojačano nadzire promet

Zbog očekivanoga povećanja intenziteta prometa na cestama i stvaranja prometnih gužvi, posebice u središtima gradova, na graničnim prijelazima i autocestama, policja poziva sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje, kako bi uskrsni blagdani protekli sa što manje stradalih na prometnicama.

(Petak, 29 Ožujak 2024 10:16)
Provaljeno u pet ugostiteljskih objekata u Cerni

U noći sa srijede na četvrtak provaljeno je u pet ugostiteljskih objekata u Cerni iz kojih je otuđen novac.

(Petak, 29 Ožujak 2024 10:15)
U ponoć isteječe rok za predaju izbornih lista

Danas, u ponoć, istječe rok do kojega političke stranke, koalicije i birači mogu Državnom izbornom povjerenstvu predati kandidacijske liste i kandidature za parlamentarne izbore koji će se održati 17. travnja.

(Petak, 29 Ožujak 2024 08:42)
Tomislav Zadro, sin Blage Zadre, na listi HDZ-a

Na kandidacijskoj listi HDZ-a u našoj 5. izbornoj jedinci, čiji je nositelj Marin Piletić, ministar rada i mirovinskoga sustava, nalaze se i kandidati s područja Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 29 Ožujak 2024 08:38)
Srpski kulturni centar otvoren u Slavonskom Brodu

Srpsko narodno vijeće je, povodom 200. obljetnice rođenja Branka Radičevića, u Slavonskom Brodu otvorilo Srpski kulturni centar koji nosi ime toga srpskoga pjesnika.

(Petak, 29 Ožujak 2024 08:36)

Pretpremijera predstave Žene

Scena iz predstave Scena iz predstave Foto: glas-slavonije.hr

Scena Martin Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar pretpremijerno je izvela svoju novu predstavu – ŽENE, prema tekstovima Antona Pavloviča Čehova "O štetnosti duhana", "Tragičar protiv volje", "Prosidba" i "Od dosade".

U predstavi su igrali Žarko Potočnjak, Antonija Pintarić i Ognjen Petković, režiju i dramaturgiju supotpisuju Dalibor Jurišić i Ognjen Petković, kostimografiju Ivanka Miličić, a svjetlo Matej Nadovski.

Ulaz je za sve posjetitelje bio besplatan.

Pročitano 2443 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija