Ispiši ovu stranicu

Noć muzeja u petak 28. siječnja 2022.

Besplatan ulaz u Muzej vučedolske kulture Besplatan ulaz u Muzej vučedolske kulture HRV

Sedamnaesta Noć muzeja održat će se u petak 28. siječnja od 18 sati do ponoći. Tema je Muzeji – između stvarnoga i digitalnoga, a najveći broj događanja seli se u digitalne kanale komuniciranja, no ima i događanja uživo.

Gradski muzej Vukovar manifestaciju će svečano otvoriti u 18 sati, doznali smo od ravnateljice Ruže Marić.

- Deset polaznika škole klizanja na klizalištu u perivoju dvorca Eltz nosit će tablete s deset tema povezanih s Gradskim muzejem Vukovar. Uz to otvorit ćemo izložbu i prezentaciju na temu 19. meridijan u posjetu Gradskom muzeju Vukovar budući da 19. meridijan prolazi kroz Vukovar, odnosno točno preko ulaza u Gradski muzej Vukovar pa želimo označiti mjesto njegova prolaska – rekla je Marić i dodala da će posjetitelji moći razgledati izložbu likovnih radova Stefana Lupina U vrtlogu strasti, nemira i napetosti. Virtualno će građani moći razgledati stalni postav, zbirku Bauer i zbirku donacija hrvatskih i europskih umjetnika.

Muzej vučedolske kulture posjetiteljima nudi besplatan ulaz i razgledavanje stalnoga postava od 10 do 20 sati.

- Posjetitelji mogu pogledati i izložbu Vučedol – zapisano na kućnom borju 12. Izložba je to pronađenih i rekonstruiranih predmeta otkrivenih u toj vučedolskoj radionici. Katalog izložbe mogu kupiti po promotivnoj cijeni - rekla je kustosica Petra Nikolić.

U 18 sati počinje online šetnja stalnim muzejskim postavom. U 19 sati održava se online radionica U tvom domu gdje će posjetitelji uz video upute u svom domu moći oživjeti vučedolski svijet, a rezultate svoga rada poslati u muzej, za to ih čeka iznenađenje. Od 20 sati posjetitelji mogu testirati svoje znanje o vučedolskoj kulturi kroz interaktivan kviz. Po završetku kviza fotografiraju rezultat, a prva tri najbrža i najtočnija rezultata muzej nagrađuje.

Građani virtualno obići razgledati Gradski muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture i Muzej franjevačkoga samostana. Ova najznačajnija manifestacija hrvatskih muzeja održava se od 2005. godine.

Pročitano 2079 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Ne propustite

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun