Vinkovački tenisač Borna Marić prvi u parovima na državnom prvenstvu

Marić/Mitrović Marić/Mitrović Foto: TK Vinkovci

Borna Marić, član Teniskog kluba Vinkovci nastupio je na HEP državnom prvenstvu tenisača do 12 godina. Radi se o turniru prvog ranga iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza održanom u Đakovu. U igri parova u paru s Lukom Mitrovićem iz Tenis kluba Olimpija stigao je do naslova državnog prvaka, dok je u pojedinačnoj konkurenciji zaustavljen u polufinalu.

Kombinacija Marić/ Mitrović, inače prvi nositelji turnira, prvo su sa 6:4, 6:2 porazili osječki par kojeg su činili Matias Hojsak i Karlo Tufekčić, a potom su u četvrtfinalu bili bolji od Borne Dujmovića (TK Movens) i Luke Jurića (TK Prečko) sa 6:2, 6:0.

U polufinalnom dvoboju pobjedom 6:2, 6:0 bolji su bili od Jakova Kramarića (TK Opatija) i Jakova Ogrizeka (TK Feniks), a nakon velike borbe u finalu ostvarena je pobjeda 4:6, 6:3, 10:7 protiv drugih nositelja Joakima Bobanovića (TK Tweener) i Leona Motušića (TK Zadar 08).

U pojedinačnoj konkurenciji Borna je kao drugi nositelj stigao do polufinala, a jako ga je malo dijelilo do finalnog susreta. U četvrtfinalu turnira Borna Marić je sa 6:2, 6:4 porazio Lorenza Butigana (TK Libertas). U velikom polufinalu gledali smo odličan susret između Borne Marića i Jakova Kramarića (TK Opatija), na kraju je slavio Kramarić sa 6:4, 2:6, 6:4.

 

Pročitano 161 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase