NAJNOVIJE
Svečano otvorena novoizgrađena zgrada OHBP-a, dnevne bolnice i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek vrijednosti 22,5 milijuna eura

Premijer Andrej Plenković otvorio je novoizgrađenu zgradu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) i dnevne bolnice i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek vrijednog 22,5 milijuna eura.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 16:51)
Poziv na radionicu „Božićno svjetlo”

Udruga Tko se boji sutra još? Vukovar započela je s radom 2020. godine, a samo dva mjeseca kasnije započela je s projektom „Bakina škrinja”.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:45)
U Marincima izbio požar na osobnom automobilu

U nedjelju 3.prosinca oko 13,15 sati  u dvorištu obiteljske kuće u Marincima izbio je požar na osobnom automobilu 52-godišnjaka, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:44)
Provaljeno u vukovarski restoran i otuđen novac


Tijekom noći  između 2. i 3. prosinca provaljeno je u restoran 46-godišnjaka u Vukovaru iz kojeg je otuđen novac, javili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:42)
Raspisan natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike

Na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike koji su raspisali organizatori pjesničke manifestacije Goranovo proljeće mogu sudjelovati pjesnici mlađi od 30 godina koji nikad nisu objavili knjigu poezije.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 13:00)
Gotovo polovica ispitanih osoba s invaliditetom osjeća se diskriminirano na natječajima za posao

Povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom, portal MojPosao u suradnji s Udrugom Zamisli proveo je istraživanje o položaju osoba s invaliditetom na tržištu rada u cilju otkrivanja kako na položaj osoba s invaliditetom gleda šira javnost, poslodavci, ali i same osobe s invaliditetom.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:53)
Dobitnici priznanja "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" na prijemu kod gradonačelnika Ivana Penave

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo”, 30. studenoga 2023. godine dodijelila je 86 povelja i posebnih priznanja u sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, koja se održava već jedanaestu godinu.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:47)

Povodom međunarodnog projekta „Say hello to the world" mališani dječjeg vrtića posjetili Grad Vukovar

Mališani na prijemu kod gradonačelnika i njegove zamjenice Mališani na prijemu kod gradonačelnika i njegove zamjenice Foto: Valerija Lozančić

Povodom međunarodnog projekta „Say hello to the world“ kojim je, između ostalih, obuhvaćena i tema „Moj grad i ja“ gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu i njegovu zamjenicu Ivanu Mujkić posjetila su djeca Dječjeg vrtića Vukovar I,  PO Vukovar Novi iz skupine Jabučice.

Gradonačelnik je tom prigodom naglasio kako ga izrazito raduje  što se djeca od najranije dobi uključuju u međunarodne projekte u kojima razvijaju i njeguju partnerstva  s vrtićima diljem svijeta.
- U okviru projekta djeca uče o drugim kulturama i narodima te njeguju toleranciju prema različitostima. Drago mi je što sudjelujemo u tom projektu kako bi djeca stekla naviku života i življenja s različitim narodima i kulturama, ali i kako bi ih bolje upoznali – rekao je gradonačelnik dodajući kako je bilo veselo i zabavno družiti se s djecom i odgovarati na njihova brojna pitanja. Obećao im je ispuniti želju i u što kraćem roku nabaviti vrtuljak i penjalicu za dvorište vrtića.

Dječji vrtić Vukovar I (PO Vukovar Novi, skupina Jabučice) u međunarodni je projekt „Say hello to the world“ uključen od ove godine. Riječ je o projektu koji pokazuje djeci svijeta kakav je život u drugim zemljama i uči ih da je tolerancija kod svih nacija i kultura najvažnija stvar koju možemo naučiti. Projekt se temelji na razvijanju svijesti o osobnom identitetu, učenju o drugim kulturama, uspostavljanju brige za socijalnu pravdu, poticanju i promoviranju interakcije među djecom i razvijanju njihovih socijalnih vještina. Povezivanjem djece u vrtićima iz cijelog svijeta, putem video mreže, imaju mogućnost vidjeti kako žive djeca u raznim državama svijeta. Stoga je susret s gradonačelnikom i njegovom zamjenicom dobra priprema za njihov razgovor s djecom iz vrtića u Varšavi – pojasnila je odgojiteljica Inka Rupčić.

-Začetnik ovoga projekta je Slovenija, a on se kod nas provodi po drugi put. Partner nam je skupina Stars iz dječjeg vrtića iz Varšave.  U okviru projekta obrađujemo pet tema – upoznajemo jedni druge, obitelji, vrtiće, gradove i države, a kako bi što bolje predstavili naš grad, došli smo u posjet našem gradonačelniku i postavili mu par zanimljivih pitanja - rekla je odgojiteljica Inka Rupčić dodajući kako će u okviru projekta i pete teme Upoznaj svoju državu posjetiti i Zagreb i njegove znamenitosti.

Prigodom posjeta djeca su gradonačelniku  uručila poklon,  slikovnicu Pogled s Dunava koju su izradila uz pomoć svojih odgojiteljica nakon plovidbe Dunavom na vodenom autobusu Magenta 1 Vukovar Waterbus, otpjevala nekoliko pjesmica te pokazala gimnastičke vještine, a zauzvrat su dobila slatkiše.

Pročitano 825 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija