NAJNOVIJE
Volim svoju županiju 2021.

Foto-natječaj „Volim svoju županiju”, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, održan je šestu godinu zaredom i odabrana je najbolja fotografija za 2021. Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije, prema ocjeni stručnog žirija i ona koja prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:31)
Provodi se larvicidni tretman komaraca

I ove godine Grad Vukovar je pravodobno počeo s tretiranjem komarca te je sukladno donesenom programu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od 15. ožujka do sada provedeno šest larvicidnih tretmana u vodama stajaćicama u razmaku od dva tjedna, objavljeno je na službenoj gradskoj internetskoj stranici.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:17)
Ministrica kulture posjetila Mohovo, Ilok, Vukovar i Vinkovce

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 17:07)
Ministar Fuchs pozvao ravnatelje i učenike da ne organiziraju maturalna druženja

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za maturante, kojima nije potrebna provjera znanja, nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja maturanata.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 16:39)
Proširena i rekonstruirana dva parkirališta u Ulici Eugena Kvaternika

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada Vukovara, a od posebnog su značaja projekti proširenja parkirališta za što se iz gradskog proračuna izdvajaju značajna godišnja  sredstva.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 15:31)
Obnavlja se boćalište u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu opremljenost, u ovom slučaju sportskih i rekreacijskih sadržaja, koje nije potrebno samo izgraditi već i primjereno održavati.Trenutno su u tijeku i radovi na sanaciji boćališta u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 14:42)
Dodijeljeno 47 ugovora za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima

U vukovarskom Dvorcu Eltz  upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano dodatnih milijun i 100 tisuća kuna.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 12:44)

Sud proglasio krivim policijskoga službenika Sašu Sabadoša za teško ozljeđivanje Darka Pajičića

Članovi savjeta Zlatko Zaoborni i Tomislav Josić Članovi savjeta Zlatko Zaoborni i Tomislav Josić Milan Paun

Predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara Tomislav Josić održao je ispred Policijske postaje Vukovar konferenciju za novinare na temu pravomoćne presude Općinskog suda u Vukovaru kojom je policijski službenik Saša Sabadoš proglašen krivim za nanošenje teške tjelesne ozljede iz nehaja maloljetnom dragovoljcu Domovinskog rata, pokojnom Darku Pajičiću.

Sabadoš je dobio kaznu od šest mjeseci zatvora koja je preinačena u uvjetnu kaznu od godinu dana.

Pajičić je preminuo od zatajenja srca 2015. godini koje je nastupilo kao posljedica nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Sud je Pajičićevu smrt okarakterizirao kao nasilnu.

Josić je rekao da su u savjetu zadovoljni što je presuda uopće donesena, no nisu zadovoljni visinom kazne jer praktično za Pajičićevu smrt nitko nije odgovarao jer Sabadoš nije u zatvoru nego na slobodi u inozemstvu.

Dodao da su hrvatski branitelji i druge osobe koje su razbijale dvojezične ploče, njih 35, dobivali najmanje osam mjeseci zatvora i dvije godine uvjetne kazne što je dvostruko više od kazne koju je sud odredio Sabadošu za teško ozljeđivanje Pajičića 2013. godine.

Upitao se znači li to da je hrvatskom pravosuđu od ljudskoga života važnija plastična ploča vrijedna 800 kuna.

Pravomoćna je presuda donesena 22. siječnja 2021. godine.  

Pročitano 255 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija