NAJNOVIJE
Volim svoju županiju 2021.

Foto-natječaj „Volim svoju županiju”, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, održan je šestu godinu zaredom i odabrana je najbolja fotografija za 2021. Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije, prema ocjeni stručnog žirija i ona koja prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:31)
Provodi se larvicidni tretman komaraca

I ove godine Grad Vukovar je pravodobno počeo s tretiranjem komarca te je sukladno donesenom programu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od 15. ožujka do sada provedeno šest larvicidnih tretmana u vodama stajaćicama u razmaku od dva tjedna, objavljeno je na službenoj gradskoj internetskoj stranici.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:17)
Ministrica kulture posjetila Mohovo, Ilok, Vukovar i Vinkovce

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 17:07)
Ministar Fuchs pozvao ravnatelje i učenike da ne organiziraju maturalna druženja

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za maturante, kojima nije potrebna provjera znanja, nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja maturanata.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 16:39)
Proširena i rekonstruirana dva parkirališta u Ulici Eugena Kvaternika

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada Vukovara, a od posebnog su značaja projekti proširenja parkirališta za što se iz gradskog proračuna izdvajaju značajna godišnja  sredstva.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 15:31)
Obnavlja se boćalište u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu opremljenost, u ovom slučaju sportskih i rekreacijskih sadržaja, koje nije potrebno samo izgraditi već i primjereno održavati.Trenutno su u tijeku i radovi na sanaciji boćališta u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 14:42)
Dodijeljeno 47 ugovora za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima

U vukovarskom Dvorcu Eltz  upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano dodatnih milijun i 100 tisuća kuna.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 12:44)

Sutra se provodi modernizirana kampanja „Manje oružja, manje tragedija“

Kako bi informirali javnost o štetnim posljedicama uzrokovanih zlouporabom nezakonitog oružja i  mogućnostima predaje oružja bez sankcija, Policijska uprava vukovarsko-srijemska uz potporu Ravnateljstva policije i podršku partnera  u četvrtak, 15. travnja, na području Vukovarsko-srijemske županije provodi moderniziranu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“.

Cilj kampanje je sprječavanje posjedovanja nezakonitog oružja, eksplozivnih tvari i drugih ubojitih sredstava i njihove zlouporabe što je neprestana  težnja Ministarstva unutarnjih poslova.

Provedba kampanje obuhvaća istovremeni interaktivni program na svim lokalnim radijskim i televizijskim  postajama, odnosno na info pultovima policije u svim gradovima županije te obilazak ruralnih naselja s „Mobilnim preventivnim centrom policije“.  Na info pultovima koji će biti postavljeni u središtima svih gradova u vremenu od 10 do 12 sati, uz poštivanje epidemioloških mjera ili u „Mobilnom preventivnom centru policije“ koji će obilaziti naselja Banovci (10-10,30 sati), Ilača (10,45-11,15 sati), Tovarnik (11,30-12 sati), Trpinja (12,30-13 sati), Bobota (13,15-13,45 sati) i Pačetin (14-14,30 sati) građani će dobiti sve dodatne informacije o ovoj preventivnoj akciji.

-Skrećemo pažnju građanima da oružje i eksplozivna sredstva koje žele predati ne donose na info pultove i u mobilni centar kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da svoju namjeru za dragovoljnu predaju prijave policijskim službenicima na mjestima provođenja kampanje, na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Posebno osposobljeni policijski službenici će doći preuzeti oružje, a Vi ćete ostati sigurni i anonimni – poručuju iz PU VSŽ dodajući kako će u provedbi kampanje sudjelovati  i predstavnici braniteljskih udruga i Crvenog križa, a podršku su pozvani dati i predstavnici lokalne uprave i područne samouprave na razini županija, gradova i općina.

Kako bi senzibilizirali javnost o ovom problemu i potaknuli građane na dragovoljnu predaju nezakonitog oružja bez sankcije, Ministarstvo preventivnu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“ intenzivno provodi od 2007. godine  .

Pročitano 95 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija