NAJNOVIJE
Volim svoju županiju 2021.

Foto-natječaj „Volim svoju županiju”, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, održan je šestu godinu zaredom i odabrana je najbolja fotografija za 2021. Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije, prema ocjeni stručnog žirija i ona koja prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:31)
Provodi se larvicidni tretman komaraca

I ove godine Grad Vukovar je pravodobno počeo s tretiranjem komarca te je sukladno donesenom programu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od 15. ožujka do sada provedeno šest larvicidnih tretmana u vodama stajaćicama u razmaku od dva tjedna, objavljeno je na službenoj gradskoj internetskoj stranici.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:17)
Ministrica kulture posjetila Mohovo, Ilok, Vukovar i Vinkovce

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 17:07)
Ministar Fuchs pozvao ravnatelje i učenike da ne organiziraju maturalna druženja

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za maturante, kojima nije potrebna provjera znanja, nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja maturanata.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 16:39)
Proširena i rekonstruirana dva parkirališta u Ulici Eugena Kvaternika

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada Vukovara, a od posebnog su značaja projekti proširenja parkirališta za što se iz gradskog proračuna izdvajaju značajna godišnja  sredstva.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 15:31)
Obnavlja se boćalište u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu opremljenost, u ovom slučaju sportskih i rekreacijskih sadržaja, koje nije potrebno samo izgraditi već i primjereno održavati.Trenutno su u tijeku i radovi na sanaciji boćališta u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 14:42)
Dodijeljeno 47 ugovora za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima

U vukovarskom Dvorcu Eltz  upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano dodatnih milijun i 100 tisuća kuna.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 12:44)

Uhićeni osumnjičeni za provale

Iz PU vukovarsko-srijemske su priopćili da je provedeno kriminalističko istraživanje nad  54 i 29-godišnjacima iz Komletinaca te utvrdili sumnju da su 13. travnja oko 15 sati u Komletincima, u ulici Braće Radića, oštetili spomen ploče kojom se obilježava drugi svjetski rat.

Osumnjičenici su poljoprivrednim traktorom s odgovarajućim alatom srušili spomen ploče nakon čega su napustili mjesto događaja, no policija je interventno pronašla počinitelje. Uz odštetni zahtjev grada Otoka, policija će podnijeti odgovarajuću kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad 42-godišnjakom iz Mohova, policijski službenici su utvrdili sumnju da je 6./7. travnja u Vukovaru provalio u dva osobna automobila. Provale u parkirane osobne automobile su se dogodile u ulicama Domovinskog rata i Hrvatskog zrakoplovstva, a očevidom i kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni otuđio novce iz obje provale, te je policija dopunila kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pronevjere i krivotvorenja službene isprave. Naime, osumnjičenik je od 2018. pa do svibnja 2020. godine kao poslovođa skladišta javnog poduzeća u vlasništvu RH,  otuđio oko sto tisuća litara goriva, čime je pričinio materijalnu štetu u iznosu od više stotina tisuća kuna. Isti je u službenoj dokumentaciji lažno prikazivao, te prikrio stvarno stanje u količini goriva, čime je krivotvorio službenu dokumentaciju s ciljem kako bi prikrio otuđenje goriva u vlasništvu navedenog poduzeća.

Policija je nadležnom državnom odvjetništvu protiv 61-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu.

Pročitano 100 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija