NAJNOVIJE
Volim svoju županiju 2021.

Foto-natječaj „Volim svoju županiju”, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, održan je šestu godinu zaredom i odabrana je najbolja fotografija za 2021. Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije, prema ocjeni stručnog žirija i ona koja prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:31)
Provodi se larvicidni tretman komaraca

I ove godine Grad Vukovar je pravodobno počeo s tretiranjem komarca te je sukladno donesenom programu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od 15. ožujka do sada provedeno šest larvicidnih tretmana u vodama stajaćicama u razmaku od dva tjedna, objavljeno je na službenoj gradskoj internetskoj stranici.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:17)
Ministrica kulture posjetila Mohovo, Ilok, Vukovar i Vinkovce

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 17:07)
Ministar Fuchs pozvao ravnatelje i učenike da ne organiziraju maturalna druženja

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za maturante, kojima nije potrebna provjera znanja, nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja maturanata.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 16:39)
Proširena i rekonstruirana dva parkirališta u Ulici Eugena Kvaternika

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada Vukovara, a od posebnog su značaja projekti proširenja parkirališta za što se iz gradskog proračuna izdvajaju značajna godišnja  sredstva.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 15:31)
Obnavlja se boćalište u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu opremljenost, u ovom slučaju sportskih i rekreacijskih sadržaja, koje nije potrebno samo izgraditi već i primjereno održavati.Trenutno su u tijeku i radovi na sanaciji boćališta u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 14:42)
Dodijeljeno 47 ugovora za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima

U vukovarskom Dvorcu Eltz  upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano dodatnih milijun i 100 tisuća kuna.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 12:44)

Dobitnik nagrade Ponos Hrvatske Stjepan Čošić na prijemu kod gradonačelnika Penave

Dobitnik nagrade Ponos Hrvatske Stjepan Čošić na prijemu kod gradonačelnika Penave Foto: Marija Molnar

Vukovaraca Stjepana Čošića, dobitnika nagrade Ponos Hrvatske u svome je uredu primio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.  Čošić je policijski službenik i strastveni trkač na duge staze koji je prošle godine istrčao 3140 km. Na svojoj 200-toj utrci u rujnu prošle godine spasio je život jednoj trkačici koju su na stazi napali stršljenovi. Čošić je trkačici u zadnji tren dao dvije injekcije koje su joj spasile život s obzirom da je alergična na ubod stršljena. Za taj je svoj hrabri čin i dobio nagradu Ponos Hrvatske, za koju kaže da mu puno znači.

- Naravno da sam počašćen jer sam jedan od dobitnika te nagrade i lijepo je takvu nagradu imati u biografiji. Policajac sam, završio sam srednju, višu i visoku policijsku školu, radim 25 godina u policiji, sada u Policijskoj postaji Vukovar na poslovima nezakonitih migracija odnosno  poslovima sa strancima. Trčanje je moj život od malih nogu, uz posao mi je najveća ljubav, redovito idem na utrke, trčim gotovo svakodnevno i može me se često vidjeti u Adici i na ulicama našeg grada – rekao je Čošić.  


Gradonačelnik Penava izrazio je poštovanje prema hrabrom djelu našeg sugrađanina.

-Izuzetno sam ponosan i radostan što sam imao prigodu primiti našeg sugrađanina koji je slijedom odabira žirija izabran za ovu časnu titulu.  Zadovoljstvo je imati takve sugrađane, dijeliti prostor i vrijeme s njima. Svojim primjerom šalje jednu lijepu poruku svima nama i čitavoj javnosti kako treba pomoći i bližnjem u nevolji, kako ne treba biti sebičan, treba biti i hrabar i razuman i smiren. Sve je to Stjepan i demonstrirao, a nama svima u Vukovaru na ponos i zadovoljstvo. Drago mi je da je došlo do ovog susreta i prijema  jer uistinu želimo isticati  ljude poput Stjepana  koji promoviraju pozitivne ljudske vrijednosti – poručio je Penava

Osim Stjepana Čošića, nagradu Ponos Hrvatske za svoj je humanitarni rad  dobio i Vukovarac Predrag Mišić.

Pročitano 116 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija