NAJNOVIJE
Kreće 5. po redu Street art festival pod nazivom VukovART

U Vukovaru se od 15. svibnja do 16. lipnja održava 5. po redu Street art festival pod nazivom VukovART.  Petu godinu za redom, Vukovar će ugostiti najveća imena svjetske street art scene.

(Petak, 14 Svibanj 2021 16:51)
Na vrhu Vukovarskog vodotornja postavljena je ploča s imenima donatora

Prsten od inoxa s imenima gotovo 7000 donatora koji su sudjelovali u akciji obnove Vukovarskoga vodotornja postavljen je na vrhu ovog simbola grada-heroja. Instalaciju je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, naglasivši da se taj popis duguje javnosti u Hrvatskoj i dijaspori koja je pokazala ogroman entuzijazam za donatorsku akciju obnove vodotornja.

(Petak, 14 Svibanj 2021 15:07)
Sanirano parkiralište na Novom groblju Dubrava

Na novom groblju u Vukovaru  sanirano je 27 parkirnih mjesta. od kojih su dva za invalide, a izgrađeno je i jedno za motocikle.  Na ulazu u groblje postavljen je novi kontejner s toaletima za posjetitelje izrađen sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a zelena je površina hortikulturno uređena. Ukupna vrijednost radova i opreme je 290.000 kuna.

(Petak, 14 Svibanj 2021 14:43)
U Hrvatskoj 926 novih slučajeva zaraze koronom, preminula 41 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 926 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7 214.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:50)
VSŽ: 26 novozaraženih, preminule tri osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 26 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 24 pozitivnih na PCR testiranju, 2 na brzom antigenom testu.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:46)
OBŽ: 73 novopozitivne osobe, a jedna je preminula

U Osječko-baranjskoj županiji registrirane su 73 novopozitivne osobe od 326 testiranih uzoraka. Na bolničkom liječenju nalazi se 125 osoba od kojih 29 na respiratoru, a preminula je jedna osoba u dobi od 69 godina. U samoizolaciji se nalazi 1107 osoba.

(Petak, 14 Svibanj 2021 10:33)
MUP: Na dan izbora u RH dozvoljen ulazak svim hrvatskim državljanima bez testa

Na dan lokalnih izbora, u nedelju 16. svibnja, omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku svim hrvatskim državljanima s pravom glasa bez obzira na to iz koje države dolaze – potvrdili su jučer za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Petak, 14 Svibanj 2021 09:41)

Vukovarskim poduzetnicima novih 1,1 milijun kuna potpora

Vukovarskim poduzetnicima novih 1,1 milijun kuna potpora Foto: Marija Molnar

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić te pročelnicom Upravnoga odjela za gospodarstvo i međunarodnu suradnju Marijanom Grubišić, predstavio je Drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima na području grada Vukovara za 2021. godinu.

Prvi je javni poziv za takve potpore u vrijednosti 2,7 milijuna kuna  u potpunosti iskorišten i zatvoren, pa je u gradskoj upravi osigurano dodatnih 1,1 milijun kuna  za vukovarske poduzetnike.

- Grad s prvim i ovim drugim pozivom izdvaja za gospodarstvo u ovoj godini ukupno 3,8 milijuna kuna.  Vukovarsko-srijemska županija izdvaja 480 tisuća kuna za gospodarstvo  na području pet gradova i 26 općina. Dakle, Grad Vukovar 800 posto više nudi za svoje gospodarstvenike. Ovo govorim ne da bih omalovažio sredstva koja dotira i planira županija, nego da bismo razvili svijest unutar grada kolika sredstva izdvajamo. Ova brojka od 3,8 milijuna kuna govori dovoljno za sebe, a kome to nije jasno neka usporedi s iznosom kojeg daje Vukovarsko-srijemska županija i sve će mu biti jasno – poručio je gradonačelnik Penava.

Svi su uvjeti identični prošlom pozivu, naglasila je zamjenica gradonačelnika Mujkić.

- Uvjerena sam  da će ova sredstva biti iskorištena  u vrlo kratkom roku zato smo poziv i  otvorili na osam dana. Poduzetnici koji nisu prošli u prvom krugu potpora, svoje prijave mogu slati od ponedjeljka 19.travnja zaključno s 26.travnja – naglasila je Mujkić, dok je pročelnica Grubišić dodala da  u ovom pozivu ne mogu sudjelovati oni poduzetnici koji su već primili sredstva u prvom pozivu.

Sve informacije o ovom pozivu za bespovratne pozive poduzetnicima mogu se pronaći na službenom portalu Grada Vukovara.  

Pročitano 135 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija