Ispiši ovu stranicu

Završen program Zaželi za Vukovar

Završen program Zaželi za Vukovar Foto: Arhiv HRV-a

Održana je završna konferencija programa Zaželi za Vukovar kojega je Udruga žena Vukovar provela u razdoblju od studenoga 2018. do svibnja 2021. godine. Na konferenciji su predstavljene provedene aktivnosti te rezultati projekta kroz kojega je zaposleno 10 žena te istaknut značaj projekta kako za teško zapošljive žene koje su dobile priliku raditi tako i za krajnjih 50 korisnika - starijih i nemoćnih osoba s područja Vukovara o kojima su te žene brinule. Partneri u provedbi bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Vukovar te Centar za socijalnu skrb Vukovar.  

- Naša je udruga uspješno provela ovaj program u Vukovaru, u cijelosti ostvarila ciljeve i postigla značajne rezultate. Kroz zapošljavanje i edukaciju osnažili smo pripadnice ciljane skupine žena u nepovoljnom društvenom položaju. Kroz program smo zaposlili deset žena iz skupine teže zapošljivih i s naglaskom na žene starije od 50 godina te ih uključili u program obrazovanja i osposobljavanja odraslih osoba. Svih deset žena završilo je tako program za gerontodomaćice i na završnoj konferenciji smo im uručili uvjerenja o osposobljenosti. S druge pak strane, pružanjem usluge pomoći u kući povećali smo socijalnu uključenost krajnjih korisnika ovog programa odnosno  starih i nemoćnih te osoba u nepovoljnom položaju, a kojih je bilo 50. To je utjecalo na povećanje pozitivnih osjećaja brige i skrbi društva o ovim ranjivim skupinama, povećanje njihovog osjećaja vrijednosti te u konačnici i na ono najvažnije, odlaganje njihovog odlaska u domove za starije i nemoćne osobe - istaknula je Mirjana Mizdrak Mišanović, koordinatorica Udruge žena Vukovar.

Program je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a ima i svoj nastavak jer je Udruzi žena Vukovar upravo odobrena druga faza ovog programa kroz koju će također biti zaposleno 10 žena, ali i uključen povećan broj korisnika odnosno njih 60.  

Pročitano 587 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar