Ispiši ovu stranicu

Zbog govora mržnje u Borovu 21 osumnjičeni, trojica u istražnom zatvoru

Vukovarsko općinsko državno odvjetništvo osumnjičilo je 21 osobu za govor mržnje zbog incidenta u Borovu na dan obilježavanja pogibije 12 hrvatskih redarstvenika koji se ove godine poklopio s pravoslavnim Uskrsom, a u istražnom zatvoru završila su trojica osumnjičenika, javlja Hina.

Osumnjičene, među kojima je maloljetnik, tereti se da su javno poticali na nasilje i mržnju 2. svibnja oko 6,50 sati u Borovu. Državno odvjetništvo ih sumnjiči da su po ranijem dogovoru i u cilju izazivanja netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti, tijekom prolaska ulicama naselja u skupini, nakon bacanja eksplozivnih pirotehničkih sredstava, opetovano zajedno glasno vikali i pjevali neprimjerene sadržaje.

Nakon prvog ispitivanja u tužiteljstvu, sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osmorice osumnjičenika zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo. No, sudac istrage odredio je istražni zatvor protiv trojice osumnjičenika, dok je protiv petorice osumnjičenika odbio prijedlog i odredio im kao mjere opreza zabranu posjećivanja područja Općine Borovo i obvezu redovitog javljanja nadležnoj policijskoj postaji.

Skupina navijača izvikivala je pritom neprimjerene uzvike što je naišlo na osudu političkih stranaka te vlade, predsjednika Zorana Milanovića i Srpskog narodnog vijeća.

Pročitano 177 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić