NAJNOVIJE
U Vukovaru do 22.15 sati obrađeno 5 biračkih mjesta, HDZ osvaja 38,71% glasova, DP 28,78%

U Vukovaru je do 22.15 sati obrađeno 5 biračkih mjesta od ukupno 32 (15,63%), a glasovalo je 46,33% birača:

(Srijeda, 17 Travanj 2024 22:20)
Obrađeno 38 posto glasova - HDZ-u 65, koaliciji Rijeke pravde 42, a DP-u 13 mandata

Prema neslužbenim rezultatima koje je Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo na temelju prebrojanih 38,81 posto glasova, HDZ i partneri osvojili su 65 mandata, koalicija Rijeke pravde predvođene SDP-om 42, a slijede Domovinski pokret s osvojenih 13 mandata, Most 9, Možemo 6, IDS 4 te NPS i Fokus po dva mandata.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 22:03)
Prvi rezultati - 25 posto obrađenih biračkih mjesta - HDZ osvaja 67 mandata

Rezultati DIP-a objavljeni u 21 sat, na temelju 25 posto obrađenih biračkih mjesta, pokazuju da HDZ na parlamentarnim izborima za 11. saziv Hrvatskoga sabora osvaja 67 mandata, a koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om 41, treća snaga u Saboru je Domovinski pokret s 14 mandata, a četvrta Most s 9 iza kojega je kao peti IDS s osvojenih 4 zastupnička mjesta.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 21:53)
Penava: "Izbori određuju smjer kojim država ide i budućnost svakoga pojedinca."

Nositelj kandidacijske liste u V. izbornoj jedinici, predsjednik DP-a i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava nakon glasovanja izrazio je nadu da će veliki broj građana izaći na ove izbore jer to, kako je rekao, određuje smjer kojim država ide i budućnost svakoga pojedinca.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 19:20)
Izlazna anketa: HDZ-u 58 mandata, Rijekama pravde 44, a DP-u 13 mandata

Na parlamentarnim izborima najviše glasova osvojio je HDZ, koji ima 58 mandata, koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om dobiva 44 mandata, treći je Domovinski pokret s 13 mandata, a četvrto mjesto s 11 osvojenih mandata zauzima Možemo, dok je Most peti s devet mandata, pokazuje izlazna anketa po zatvaranju birališta, a prenosi Hina.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 19:20)
Zatvorena biračka mjesta

Hrvatski birači birali su saborske zastupnike koji će ih predstavljati u iduće četiri godine, a koga su izabrali trebali bi doznati kasno navečer kada bi Državno izborno povjerenstvo (DIP) trebalo objaviti izborne rezultate s glavnine biračkih mjesta.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 19:13)
Glasovala polovica birača, njih 1, 6 milijuna

Više od polovice hrvatskih birača, 50,6 posto, odnosno njih više od 1, 6 milijuna glasovalo je danas do 16, 30 sati na izborima za 11. saziv Hrvatskoga sabora, izvijestilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP).

(Srijeda, 17 Travanj 2024 17:13)

U Starim Mikanovcima otvorena transformatorska stanica vrijedna 9,3 milijuna kuna, najavljen i Program Vukovar

U Starim Mikanovcima otvorena transformatorska stanica vrijedna 9,3 milijuna kuna, najavljen i Program Vukovar Foto: VSŽ

U Općini Stari Mikanovci svečano je otvorena novoizgrađena transformatorska stanica TS 35/10(20) kV Mikanovci, vrijedna 9,3 milijuna kuna. Transformatorska stanica značajno će doprinijeti povećanju kapaciteta mreže i pouzdanosti kvalitete napajanja električnom energijom općina Stari Mikanovci , Vođinci, te naselja Vrbica i Đurđanci.

- Izgradnjom ove  transformatorske stanice osigurano je dugoročno pouzdano napajanje električnom energijom više od 3500 obračunskih mjernih mjesta korisnika mreže s područja općina Stari Mikanovci, Vođinci, te naselja Vrbica i Đurđanci. Treba naglasiti da su realizacijom navedene investicije osigurani  preduvjeti za priključenje novih proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora energije na tom području. Vrijednost investicije iznosi 9,3 milijuna kuna – izjavio je Vladimir Čavlović, direktor Elektre Vinkovci.

U 2021. HEP Operativno distribucijski sustav (ODS) planira uložiti više od 1,2 mlrd kuna na području Republike Hrvatske, a visoku razinu ulaganja planiraju zadržati i u narednim godinama.

- Samo na području Vukovarsko-srijemske županije, prosječna godišnja investicijska ulaganja u novu energetsku infrastrukturu iznose više od 30 milijuna kuna, dok ukupna ulaganja premašuju 50 milijuna kuna. HEP ODS tvrtka je okrenuta budućnosti sa zadaćom da jamči sigurnu i kvalitetnu opskrbu električnom energijom svim korisnicima naših usluga te doprinese ostvarenju pretpostavki za uspješan gospodarski razvoj na području cijele Republike Hrvatske – rekao je Nikola Šulentić, direktor HEP - Operatora distribucijskog sustava.

Da ova investicija ne donosi samo veću kvalitetu opskrbe električne energije korisnicima mreže na našem području, već stvara preduvjete za poželjni trend proizvodnje iz obnovljivih izvora energije, naglasio je ukovarsko-sriejmski župan Božo Galić.

- Pohvaljujem dosadašnju suradnju s HEP-om te je i nadalje potrebno unaprijediti nastojanja da se ubrzaju i pojednostave pojedine procedure – poručio je Galić.

Ministar obrane Mario Banožić pak naglasio je da HEP predstavlja  jednog od najvećih investitora, kompaniju koja svojim projektima uspješno ispunjava ulogu zamašnjaka razvoja domaćeg gospodarstva.

- Kao ministar koji dolazi s područja Vukovarsko-srijemske županije, uvijek ću nastojati pružati podršku društveno korisnim projektima te na ovaj način iskazujem poštovanje prema svima koji rade na projektima koji pridonose kvaliteti  života stanovnika Vukovarsko-srijemske županije. Čvrsto stojim iza projekata koje je predložila Vlada RH u okviru programa nacionalnog oporavka. Dobar dio tih projekata odnosi se na energetski sektor i siguran sam da će povezanost HEP-a, Vlade te kontinuitet vlasti u županiji doprinijeti bržem i boljem razvoju gospodarstva – naglasio je Banožić.

PROGRAM VUKOVAR OD 62 MILIJUNA KUNA

Vezano za projekte u tijeku distribucijskog područja Elektre Vinkovci, treba istaknuti Program Vukovar čija ukupna vrijednost iznosi 62 milijuna kuna. Program se provodi u razdoblju od 2021.– 2023. tijekom kojih će biti realizirana rekonstrukcija srednjonaponske i niskonaponske mreže na području grada Vukovara.

Osim toga, tijekom 2022. planira se rekonstrukcija TS 110/35/10 kV Županja 2. Okvirna vrijednost investicije iznosi 11,7 milijuna kuna. Njenom realizacijom ostvarit će se preduvjeti za prijelaz srednjonaponske mreže na 20 kV napon te osigurati dugoročno pouzdano napajanje električnom energijom za oko 6000 korisnika mreže s područja grada Županje, općina Bošnjaci i Štitar.

U tijeku su i  pripreme  za izgradnju TS 110/10(20) kV Vinkovci 2. Izgradnja navedenog objekta planira se kao zajednička investicija Hrvatskog operatora prijenosnog sustava i HEP - Operatora distribucijskog sustava, ukupne vrijednosti 45 milijuna kuna, sa 40 MVA instalirane snage. Za duži vremenski period osigurat će se pouzdano napajanje električnom energijom korisnika mreže južnog dijela Vinkovaca, kao i napajanje postojećih i budućih gospodarskih zona, planiranih na tom području.

Pročitano 615 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija