NAJNOVIJE
Od ponedjeljka predaja zahtjeva za potpore za očuvanje radnih mjesta za srpanj

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je kako će prijave za dobivanje potpora za očuvanje radnih mjesta za srpanj zaprimati od ponedjeljka.  

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:57)
Slavonski Brod: sletio autobus, tri osobe preminule, desetci ozlijeđenih

U nedjelju oko 6.20 sati, na autocesti A3 kod Slavonskog Broda dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa makedonskih nacionalnih oznaka s prometnice.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:55)
U Privlaci se planira izgradnja knjižnice i čitaonice

U Općini Privlaka u tijeku je postupak savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za projekt izgradnje narodne knjižnice i čitaonice.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:27)
USKOK podigao prijavu protiv trojice policajaca s područja Slavonskog Broda

USKOK je podigao prijavu protiv tri policajca s područja Slavonskog Broda koji su kazne naplaćivali u višim iznosima u odnosu na visinu kazne koju su počinitelji prekršaja stvarno trebali platiti.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 07:06)
Poticajne obiteljske i populacijske mjere za poboljšanje obiteljskog standarda

Središnji državni ured za demografiju i mlade prioritetno provodi poticajne obiteljske i populacijske mjere za potpore i olakšice roditeljima u cilju poboljšanja obiteljskog standarda.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 07:01)
Petrinjsko područje zatreslo 3,8 po Richteru

Petrinjsko je područje zatresao u subotu u 15.43 sata prilično jak potres magnitude 3.8 prema Richteru, izvijestili su iz hrvatske Seizmološke službe.

(Subota, 24 Srpanj 2021 17:41)
MORH: Obilježena druga obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog

Druga obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog, koji je kao pripadnik hrvatskog kontingenta u NATO misiji u Afganistanu umro od ozljeda zadobivenih u napadu na vozilo u Kabulu, obilježena je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u subotu na groblju „Markovo polje“ u Sesvetama, prenosi HINA.

(Subota, 24 Srpanj 2021 14:44)

Kurban Bajram – suživot muslimanske zajednice u Cvelferiji

Kurban Bajram – suživot muslimanske zajednice u Cvelferiji Foto: Arhiva HRV

Muslimani slave Kurban-bajram ili Hadži-bajram. Kurban-bajram najznačajniji je islamski blagdan istaknuo je Imam gunjanski Idriz efendija Bešić.

Cvelferija je područje koje obuhvaća devet sela županjskog kraja te se geografski nalazi dijelom u Srijemu, a dijelom u Slavoniji.

Bešić naglašava kako muslimanska zajednica na tom području, od osnutka države do danas, nije imala nikakvih problema u suživotu te su odnosi bili korektno uspostavljeni. Kao i u svakoj zajednici, bez obzira na odlične odnose, pronalazi se prostor za razvoj i unaprjeđenje. Između ostalog Bešić je izdvojio kulturnu, političku i duhovnu nadogradnju.

- Treba poraditi na zajedničkom problemu emigracije i demografije. Prostora ima i na svemu se može raditi. - zaključio je je Imam gunjanski Idriz efendija Bešić izrazivši zadovoljstvo suživotom muslimanske zajednice u Cvelferiji.

Pročitano 62 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija